Visa gymnasium.se som: Mobil

Idrottsutbildning, Bandy

Bessemerskolan
Programinformation
Sandviken
RIG / NIU

Film

Bild på en bandyspelare och från diverse bandyutrustning

Om utbildningen

Bandygymnasium på Bessemerskolan

Bessemerskolan erbjuder dig som vill satsa på bandy chansen att läsa på skolans bandygymnasium. Bessemerskolan är verkligen inte någon nykomling när det kommer att till att utbilda bandyspelare. Faktum är att de gjort det ända sedan 1977! Bandygymnasiet på Bessemerskolan har fostrat många stora spelare i bandysverige, bland annat Daniel Berlin, Magnus Muhrén, Emma Kronberg och Linda Odén.

”Bandy är roligt för det är taktiskt och i Sandviken får jag möjligheten att tillsammans med andra utveckla den taktiska och den individuella förmågan med ledare som kan” och "Jag vill vara på en hög internationell nivå. Jag vill utmana om en plats i U-23 landslaget när jag går ut efter tre år. I övrigt vill jag vara tillräckligt redo för livet” - Olle, 17 år, mittfältare.

Ta steget mot eliten!

På Bessemerskolans bandygymnasium får du vara en del av en elitverksamhet som är i ständig utveckling. Tillsammans med skolans partners jobbar Bessemerskolan ständigt för att utvecklas och förbereda sina elever för framtidens bandy.

”Jag ville till nästa nivå inom bandyn så jag valde Sandviken. Där får jag ta ansvar och bli vuxen vilket gör mig redo för livet” - Elin, 16 år, mittfältare.

Bessemermodellen

Bessemermodellen är namnet på den utvecklingsmodellen som skolan tagit fram tillsammans med andra idrotter i Sandviken. Modellen grundar sig i att du ska växa både som spelare och människa.

Vad läser jag?

Du som läser på bandygymnasiet läser teoretiska delar i kurserna tränings- och tävlingslära och idrottspecialisering. Du läser kurserna tillsammans med andra idrottare vilket bidrar till att ge dig ett brett nätverk av elever i samma livssituation som du själv. Under din studietid har du stort ansvar för din egen utveckling, till stöd har du en instruktör som också blir din kontaktperson.

Är du intresserad och vill veta mer om Idrottsutbildning, Bandy, vänligen fyll i en intresseanmälan nedan.

Gymnasieexamen

Gymnasieexamen är beroende på vilket program du kombinerar med din idrottsutbildning med.

Ansökan

Ansök till Idrottsutbildning, Bandy

Du söker programmet via antagningskansliet Gymnasieantagningen för Dalarna och Gävleborg. Om du bor i en kommun som antagningskansliet inte har hand om söker du istället via din hemkommun.

Kontaktuppgifter
Postadress: Sturegatan 30 791 51 Falun
Telefon: 023-77 70 30
Mejladress: antag@dalakf.se

Kontakta skolan

Fyll i dina uppgifter om du är intresserad och vill veta mer om Idrottsutbildning, Bandy så kommer skolan att kontakta dig.

Bessemerskolan

Brett utbud av utbildningar och idrott på Bessemerskolan

Bessemerskolan är en kommunal gymnasieskola i Sandviken med ett stort utbud av utbildningar. Skolan är ett Riksidrottsgymnasium med inriktningen Orientering. Håller du på med någon annan idrott kan du välja Idrott och hälsa-specialisering som individuellt val i årskurs 2 och...


Läs mer om Bessemerskolan och visa alla program.

Kontaktuppgifter

Bessemerskolan

Industrivägen 7
81180 Sandviken

 Visa telefonnummer
www.bessemerskolan.se

Recensioner

Det finns inga recensioner än.

Ta kontakt med skolan

För att få mer information om Idrottsutbildning, Bandy från Bessemerskolan, fyll i dina uppgifter:

Vad vill du veta mer om?
Jag vill byta till Bessemerskolan
Påminn mig om öppet hus
Jag vill skugga en elev / gå en prova-på dag
Jag har en fråga
Så funkar det

Hitta en gymnasieskola du är intresserad av


Gör en intresseanmälan


Skolan kontaktar dig med mer information