Visa gymnasium.se som: Mobil

COVID-19 - hur påverkas ditt gymnasieval? Vi samlar artiklar och information om coronviruset och skolan. Läs mer här!

Handels- och administrationsprogrammet, Handel & service

Bessemerskolan
Programinformation
Sandviken
Antal elever: cirka 70 (.)
Handels- och administrationsprogrammet
  • Antagningspoäng: 145,0
    (medelvärde: 226,3) * statistik från 2019/20

Film

Kolla in Bessmerskolans egna reklamfilm, inspelad av skolans egna mediaelever.

Ett collage med en elev som hänger kläder och tangenter på en kassaapparat

Om utbildningen

Handel och service, inköp - sälj - marknadsföring

Är du intresserad av handel av produkter och tjänster samt administration och marknadsföring? På Bessemerskolans Handels- och administrationsprogram får du praktiska kunskaper inom handel, administration och service. En stor del av utbildningen utgörs av praktik på en arbetsplats och du förbereds för yrkeslivet och för jobb direkt efter studenten. Du får lära dig om ekonomi, försäljning, olika dataprogram, service, marknadsföring och arrangemang av mindre events.

På Handels- och administrationsprogrammet får du varierande undervisning med ämnesintegrerade projekt, blandat med självständigt arbete, föreläsare, studiebesök och verklighetsbaserade arbeten. Här utvecklar du din kreativitet och problemlösningsförmåga samtidigt som du lär dig att ta egna initiativ och ansvar. På Bessemerskolan går du i din klass hemklassrum och får tillgång till egen dator.

APL - arbetsplatsförlagt lärande

Handels- och administrationsprogrammet är ett yrkesprogram. Därför ingår APL – arbetsplatsförlagt lärande. Det innebär att du får göra praktik i 40 veckor på en arbetsplats i näringslivet. Det går till så att du på våren i årskurs ett söker praktikplats med hjälp av CV för att sedan gå på anställningsintervju och påbörja din praktik. I tvåan har du praktik två dagar i veckan på hösten och tre dagar i veckan på våren. I trean fortsätter du med praktik 3 dagar i veckan på hösten och på vårterminen praktiserar du 2 dagar per vecka.

Lärlingsutbildning

På Bessemerskolan kan du också läsa Handels- och administrationsprogrammet som lärling. Det innebär att du spenderar halva din studietid ute på praktik, vilket ger dig chans till ett unikt lärande.

Tre spännande år på Handel & Service

I årskurs ett lär du dig grunderna i det som ska komma att bli ditt yrke. Du lär dig om handel och service, företagsekonomi, marknadsföring och om att arbeta i projekt. Du läser kärnämnena Svenska, Engelska och Matematik och använder datorn i ditt dagliga arbete.

I årskurs två fördjupar du dina färdigheter från årskurs ett och i dina karaktärsämneskurser samt driver UF tillsammans med dina klasskompisar.

Det sista året på Handels- och administrationsprogrammet ligger fokus på fördjupande handelskurser inför kommande yrkesliv eller studier. Du gör också ditt gymnasiearbetet, där du får visa prov på både din kreativitet och på dina kunskaper inom handel, service och marknadsföring.

Exempel på yrken efter utbildningen;

  • Ekonomi och redovisningsassistent
  • Inköpsassistent
  • Säljare
  • Kommunikatör
  • Marknadsföringsassistent
  • Personaladministratör
  • Egenföretagare/entreprenör
Är du intresserad och vill veta mer om Handels- och administrationsprogrammet, Handel & service, vänligen fyll i en intresseanmälan nedan.

Behörighet

För behörighet till Handels- och administrationsprogrammet behöver du ha godkända betyg från grundskolan i svenska/svenska som andraspråk, engelska, matematik samt minst fem andra ämnen.

Gymnasieexamen

Handels- och administrationsprogrammet leder till en yrkesexamen. För att få en högskoleförberedande gymnasiexamen behöver du få godkänt i engelska 6, svenska 2, svenska 3 alternativt svenska som andraspråk 2 och 3.

Ansökan

Ansök till Handels- och administrationsprogrammet, Handel & service

Som boende i samma kommun som Bessemerskolan söker du till programmet via Antagningskansliet Region Dalarna. Bor du i en annan kommun gör du ansökan via antagningskansliet i din hemkommun.
Postadress: Myntgatan 2 791 51 Falun
Telefon: 023-77 70 30
E-post: antag@dalakf.se

Certifiering

Gymnasiala handelsutbildningar

Gymnasiala handelsutbildningar

Gymnasiala handelsutbildningar är en certifiering utfärdad av Handelsrådet. Certifieringar intygar att utbildningen ger rätt kompetens för ett arbetsliv i handeln.

Läs mer om Gymnasiala handelsutbildningar här!

Certifiering

Gymnasiala handelsutbildningar

Gymnasiala handelsutbildningar

Gymnasiala handelsutbildningar är en certifiering utfärdad av Handelsrådet. Certifieringar intygar att utbildningen ger rätt kompetens för ett arbetsliv i handeln.

Läs mer om Gymnasiala handelsutbildningar här!

Kontakta skolan

Fyll i dina uppgifter om du är intresserad och vill veta mer om Handels- och administrationsprogrammet, Handel & service så kommer skolan att kontakta dig.

Bessemerskolan

Bessemerskolan i Sandviken

Brett utbud av utbildningar och idrott på Bessemerskolan

Bessemerskolan är en kommunal gymnasieskola i Sandviken med ett stort utbud av utbildningar. Skolan är ett Riksidrottsgymnasium med inriktningen Orientering. Håller du på med någon annan idrott kan du välja Idrott och hälsa-specialisering som individuellt val i årskurs 2 och...


Läs mer om Bessemerskolan och visa alla program.

Kontaktuppgifter

Bessemerskolan

Industrivägen 7
81180 Sandviken

 Visa telefonnummer
www.bessemerskolan.se

Så funkar det

Hitta en gymnasieskola du är intresserad av


Gör en intresseanmälan


Skolan kontaktar dig med mer information

Ta kontakt med skolan

För att få mer information om Handels- och administrationsprogrammet, Handel & service från Bessemerskolan, fyll i dina uppgifter:

Vad vill du veta mer om?
Jag vill byta till Bessemerskolan
Påminn mig om öppet hus
Jag vill skugga en elev / gå en prova-på dag
Jag har en fråga
Recensioner

Det finns inga recensioner än.

Du kanske också är intresserad av: