Visa gymnasium.se som: Mobil

Bygg- och anläggningsprogrammet, Plåtslageri

Bessemerskolan
Programinformation
Sandviken
Antal elever: 18 (år 1)
Bygg- och anläggningsprogrammet
  • Antagningspoäng: 221,2
    (Lägsta: 202,5) * statistik från 2017
(Läs mer) Öppet hus
2019-11-23
Collage med tre elever i bygghjälm och ett vattenpass

Utbildningsinfo

Bli plåtslagare på Bessemerskolan

Inriktning Plåtslagare på Bygg- och anläggningsprogrammet är ett yrkesprogram för dig som vill arbeta inom byggbranschen efter gymnasiet. På Bessemerskolan i Sandviken är utbildningen uppbyggd så att praktiskt arbete varvas med teori och du får ta ett stort eget ansvar. Du läser i liten grupp och får uppleva skolans starka gemenskap mellan klasskamrater och lärare.

Lär dig arbeta med plåt för fönsterbleck och ventilationssystem

Inriktningen Plåtslagare är inget för höjdrädda – här kommer du få jobba på höga höjder och med fina utsikter. Du får lära dig att lägga olika sorters plåttak på hus och industrilokaler samt att sätta upp hängrännor. Du får också kunskap om hur man tillverkar olika plåtdetaljer som fönsterbleck, skorstenar och ventilationssystem.

Prova på olika byggyrken i årskurs ett

Under första året på Bygg- och anläggningsprogrammet läser du programgemensamma ämnen och får prova på olika yrken inför inriktningsvalet i årskurs två. Du får prova på yrken som betongarbetare, gatu- och väganläggningsarbetare, glasmästare, målare, murare, plåtslagare och träarbetare.

Inför årskurs två väljer du yrke och på Plåtslageriinriktningen får du den praktiska delen av undervisningen på ett företag.

Efter måleriutbildningen på Bessemerskolan kan du arbeta som plåtslagare. Du börjar som lärling och fördjupar dina kunskaper på ett företag medan du bygger erfarenhet för att sedan kunna bli anställd som plåtslagare.

Övriga inriktningar på Bessemerskolans Bygg- och anläggningsprogram är:
• Måleri
• Husbyggnad
• Mark- och anläggning

Film

Kolla in Bessmerskolans egna reklamfilm, inspelad av skolans egna mediaelever.

Behörighet

För behörighet till Bygg- och anläggningsprogrammet behöver du ha godkända betyg från grundskolan i svenska/svenska som andraspråk, engelska, matematik samt minst fem andra ämnen.

Ansökan

Ansök till Bygg- och anläggningsprogrammet, Plåtslageri

Som boende i samma kommun som Bessemerskolan söker du till programmet via Antagningskansliet Region Dalarna. Bor du i en annan kommun gör du ansökan via antagningskansliet i din hemkommun.
Postadress: Myntgatan 2 791 51 Falun
Telefon: 023-77 70 30
E-post: antag@dalakf.se

Gymnasieexamen

Bygg- och anläggningsprogrammet är ett yrkesprogram och ger en yrkesförberedande gymnasieexamen, men du kan också läsa in högskolebehörighet genom val av kurser.

Kontakta skolan

Fyll i dina uppgifter om du är intresserad och vill veta mer om Bygg- och anläggningsprogrammet, Plåtslageri så kommer skolan att kontakta dig.

Bessemerskolan

Bessemerskolan i Sandviken

Brett utbud av utbildningar och idrott på Bessemerskolan

Bessemerskolan är en kommunal gymnasieskola i Sandviken med ett stort utbud av utbildningar. Skolan är ett Riksidrottsgymnasium med inriktningen Orientering. Håller du på med någon annan idrott kan du välja Idrott och hälsa-specialisering som individuellt val i årskurs 2 och...


Läs mer om Bessemerskolan och visa alla program.

Kontaktuppgifter

Bessemerskolan

Industrivägen 7
81180 Sandviken

 Visa telefonnummer
www.bessemerskolan.se

Så funkar det

Hitta en gymnasieskola du är intresserad av


Gör en intresseanmälan


Skolan kontaktar dig med mer information

Ta kontakt med skolan

För att beställa information om Bygg- och anläggningsprogrammet, Plåtslageri, fyll i följande uppgifter: