Visa gymnasium.se som: Mobil

Bygg- och anläggningsprogrammet, Mark & anläggning

Bessemerskolan
Programinformation
Sandviken
Antal elever: cirka 50 (.)
Bygg- och anläggningsprogrammet
  • Antagningspoäng: 195,0
    (medelvärde: 222,5) * statistik från 2019/20

Film

Kolla in Bessmerskolans egna reklamfilm, inspelad av skolans egna mediaelever.

Collage med tre elever i bygghjälm och ett vattenpass

Om utbildningen

Inriktning Mark- och anläggning på Bessemerskolan

Bygg- och anläggningsprogrammet är ett yrkesprogram för dig som vill jobba som hantverkare inom byggbranschen. På inriktningen Mark- och anläggningsarbete får du jobba med markarbeten för vägar, järnvägar, husgrunder, avloppsledningar, gröna ytor samt asfalt-, platt- och stenbeläggningar.

Prova på olika byggyrken på Bygg- och anläggningsprogrammet

Praktiskt arbete varvas med teori och du får ta ett stort eget ansvar. Utbildningens första år är gemensamt och du får prova på arbete för bland annat betongarbetare, gatu- och väganläggningsarbetare, glasmästare, målare, murare, plåt slagare och träarbetare. I årskurs två börjar du inriktningen och på Mark- och anläggning gör du den praktiska delen av utbildningen på en arbetsplats, medan kärnämnena läses på Bessemerskolan. I trean är en stor del av utbildningen förlagd på ett företag.

Bli lärling efter studenten

På Bygg- och anläggningsprogrammet läser du i små klasser med en stark gemenskap mellan klasskamrater och lärare. Efter utbildningen kan du arbeta med mark och anläggning. Du blir då anställd som lärling och gör din lärlingstid på ett företag.

Övriga inriktningar på Bessemerskolans Bygg- och anläggningsprogram är:

• Måleri
• Plåtslageri
• Husbyggnad

Är du intresserad och vill veta mer om Bygg- och anläggningsprogrammet, Mark & anläggning, vänligen fyll i en intresseanmälan nedan.

Behörighet

För behörighet till Bygg- och anläggningsprogrammet behöver du ha godkända betyg från grundskolan i svenska/svenska som andraspråk, engelska, matematik samt minst fem andra ämnen.

Gymnasieexamen

Bygg- och anläggningsprogrammet leder till en yrkesexamen. För att få en högskoleförberedande gymnasiexamen behöver du få godkänt i engelska 6, svenska 2, svenska 3 alternativt svenska som andraspråk 2 och 3.

Ansökan

Ansök till Bygg- och anläggningsprogrammet, Mark & anläggning

Du söker programmet via Gymnasieantagningen för Dalarna och Gävleborg. Om du bor i en kommun som inte ingår i antagningskansliet söker du istället via din hemkommun.
Postadress: Sturegatan 30 791 51 Falun
Telefon: 023-77 70 30
E-post: antag@dalakf.se

Certifiering

Branschrekommenderat skola

Branschrekommenderad skola

Branschrekommenderad skola är en certifiering som utfärdas av Byggbranschens Yrkesnämnd. Certifieringen kvalitetssäkrar utbildningen och stärker samarbetet mellan skolor och företag inom bygg- och anläggningsbranschen.

Läs mer om Branschrekommenderad skola här!

Certifiering

Branschrekommenderat skola

Branschrekommenderad skola

Branschrekommenderad skola är en certifiering som utfärdas av Byggbranschens Yrkesnämnd. Certifieringen kvalitetssäkrar utbildningen och stärker samarbetet mellan skolor och företag inom bygg- och anläggningsbranschen.

Läs mer om Branschrekommenderad skola här!

Kontakta skolan

Fyll i dina uppgifter om du är intresserad och vill veta mer om Bygg- och anläggningsprogrammet, Mark & anläggning så kommer skolan att kontakta dig.

Bessemerskolan

Brett utbud av utbildningar och idrott på Bessemerskolan

Bessemerskolan är en kommunal gymnasieskola i Sandviken med ett stort utbud av utbildningar. Skolan är ett Riksidrottsgymnasium med inriktningen Orientering. Håller du på med någon annan idrott kan du välja Idrott och hälsa-specialisering som individuellt val i årskurs 2 och...


Läs mer om Bessemerskolan och visa alla program.

Kontaktuppgifter

Bessemerskolan

Industrivägen 7
81180 Sandviken

 Visa telefonnummer
www.bessemerskolan.se

Recensioner

Det finns inga recensioner än.

Ta kontakt med skolan

För att få mer information om Bygg- och anläggningsprogrammet, Mark & anläggning från Bessemerskolan, fyll i dina uppgifter:

Vad vill du veta mer om?
Jag vill byta till Bessemerskolan
Påminn mig om öppet hus
Jag vill skugga en elev / gå en prova-på dag
Jag har en fråga
Så funkar det

Hitta en gymnasieskola du är intresserad av


Gör en intresseanmälan


Skolan kontaktar dig med mer information

Du kanske också är intresserad av: