Visa gymnasium.se som: Mobil

COVID-19 - hur påverkas ditt gymnasieval? Vi samlar artiklar och information om coronviruset och skolan. Läs mer här!

Bygg- och anläggningsprogrammet, Måleri

Bessemerskolan
Programinformation
Sandviken
Antal elever: cirka 50 (.)
Bygg- och anläggningsprogrammet
  • Antagningspoäng: 195,0
    (medelvärde: 222,5) * statistik från 2019/20

Film

Kolla in Bessmerskolans egna reklamfilm, inspelad av skolans egna mediaelever.

Collage med tre elever i bygghjälm och ett vattenpass

Om utbildningen

Måleri på Bessemerskolan

På Bessemerskolans Bygg- och anläggningsprogram kan du läsa inriktningen Måleri. Här får du en yrkesinriktad utbildning som ger dig kunskaper och färdigheter för att kunna jobba som hantverkare inom byggbranschen. På måleriutbildningen varvas praktiskt arbete med teori och du får ta ett stort eget ansvar. Klasserna på programmet är små, vilket ger en stark gemenskap mellan klasskamrater och lärare.

Måla fasader, tak och väggar

På inriktningen Måleri får du arbeta med färg, penslar och andra verktyg för att sätta färg på människors vardag och skapa trevliga miljöer på arbetsplatser och i bostäder. Du får måla husfasader, fönster, snickerier, tak och väggar. I utbildningen ingår också att tapetsera och göra fondväggar. Du får dessutom lära dig olika dekorativa tekniker som ådring och marmorering.

Prova på flera yrken i årskurs ett

I årskurs ett läser alla elever på Bygg- och anläggningsprogrammet gemensamma kurser och du får prova på flera yrken för att få en bättre bild av vad du vill jobba med och vilken inriktning du ska välja inför årskurs två. Du får bland annat prova på arbetsuppgifter för en betongarbetare, gatu- och väganläggningsarbetare, glasmästare, målare, murare, plåt slagare och träarbetare.

Praktik i tvåan och trean

I tvåan går målerieleverna och träarbetarna på skolan hela året, medan bland annat de blivande plåtslagarna och glasmästarna gör sin praktiska utbildning på företag. I trean är en stor del av utbildningen förlagd på ett företag även för dig som går måleri.

När du läst till målare på Bessemerskolan kan du arbeta inom måleribranschen. Du börjar med en lärlingsanställning och gör din lärlingstid på ett företag.

Övriga inriktningar på Bygg- och anläggningsprogrammet är:
• Husbyggnad
• Plåtslagare
• Mark- och anläggning

Är du intresserad och vill veta mer om Bygg- och anläggningsprogrammet, Måleri, vänligen fyll i en intresseanmälan nedan.

Behörighet

För behörighet till Bygg- och anläggningsprogrammet behöver du ha godkända betyg från grundskolan i svenska/svenska som andraspråk, engelska, matematik samt minst fem andra ämnen.

Gymnasieexamen

Bygg- och anläggningsprogrammet leder till en yrkesexamen. För att få en högskoleförberedande gymnasiexamen behöver du få godkänt i engelska 6, svenska 2, svenska 3 alternativt svenska som andraspråk 2 och 3.

Ansökan

Ansök till Bygg- och anläggningsprogrammet, Måleri

Som boende i samma kommun som Bessemerskolan söker du till programmet via Antagningskansliet Region Dalarna. Bor du i en annan kommun gör du ansökan via antagningskansliet i din hemkommun.
Postadress: Myntgatan 2 791 51 Falun
Telefon: 023-77 70 30
E-post: antag@dalakf.se

Kontakta skolan

Fyll i dina uppgifter om du är intresserad och vill veta mer om Bygg- och anläggningsprogrammet, Måleri så kommer skolan att kontakta dig.

Bessemerskolan

Bessemerskolan i Sandviken

Brett utbud av utbildningar och idrott på Bessemerskolan

Bessemerskolan är en kommunal gymnasieskola i Sandviken med ett stort utbud av utbildningar. Skolan är ett Riksidrottsgymnasium med inriktningen Orientering. Håller du på med någon annan idrott kan du välja Idrott och hälsa-specialisering som individuellt val i årskurs 2 och...


Läs mer om Bessemerskolan och visa alla program.

Kontaktuppgifter

Bessemerskolan

Industrivägen 7
81180 Sandviken

 Visa telefonnummer
www.bessemerskolan.se

Så funkar det

Hitta en gymnasieskola du är intresserad av


Gör en intresseanmälan


Skolan kontaktar dig med mer information

Ta kontakt med skolan

För att få mer information om Bygg- och anläggningsprogrammet, Måleri från Bessemerskolan, fyll i dina uppgifter:

Vad vill du veta mer om?
Jag vill byta till Bessemerskolan
Påminn mig om öppet hus
Jag vill skugga en elev / gå en prova-på dag
Jag har en fråga
Recensioner

Det finns inga recensioner än.

Du kanske också är intresserad av: