Visa gymnasium.se som: Mobil

COVID-19 - hur påverkas ditt gymnasieval? Svara på vår korta undersökning och hjälp oss att hjälpa dig! ⭐

Fordons- och transportprogrammet, Personbilsteknik

Bergstrands gymnasium Uppsala
Programinformation
Uppsala
Antal elever: cirka 130 (.)
Fordons- och transportprogrammet
  • Antagningspoäng: 87,5
    (medelvärde: 179,4) * statistik från 2019/20

Film

Hur är det att läsa Personbilsteknik på Bergstrands gymnasium? Det får du veta mer om i den här videon.

Om utbildningen

Bli mekaniker på inriktningen Personbil på Yrkesplugget i Uppsala

Fordons- och transportprogrammet inriktning personbilsteknik

Gillar du fordon och att lösa problem? Då är inriktningen Personbilsteknik mitt i prick. Du utbildas till en riktigt duktig fordonstekniker som har lätt att få jobb.

Du som väljer inriktning Personbilstekniker på Fordons- och transportprogrammet gör ett val som är både tryggt och spännande. Tryggt eftersom bilverkstäder och andra företag är på jakt efter duktiga fordonstekniker och för att yrkets framtid är ljus. Spännande eftersom du utbildar dig till ett yrke med stora valmöjligheter och stor variation. Vill du framför allt serva bilar av ett visst märke? Vill du jobba på ett stort servicecenter eller grunda en egen verkstad?

Det finns saker som alla bilmekaniker behöver kunna. De kunskaperna och mycket mer får du på Bergstrands utbildningar. Du lär dig både att felsöka, utföra service och att reparera.

Elbilar och högteknologisk elektronik

Personbilsteknik ett område som utvecklas snabbt. Elbilar och högteknologisk elektronik har revolutionerat branschen och ställer nya krav på personbilstekniker.

Du som studerar personbilsteknik på Bergstrands får en utbildning i absolut framkant. När du är klar är dina kunskaper helt up-to-date med branschens verklighet.

Så går utbildningen till

På Bergstrands lär du dig allt från grunden så att du blir trygg i ditt yrke och har en bred plattform att stå på. Vi går igenom alla de arbetsmoment och metoder som behövs för att kunna reparera både moderna och äldre personbilar. Vi arbetar med case-metodik, vilket innebär att vi kombinerar det teoretiska med det praktiska och använder gymnasiegemensamma ämnen i verkstaden.

På Bergstrands får du mycket APL (yrkespraktik). Vi har ett nära samarbete med verkstäder i branschen och jobbar också tillsammans med flera racing- och rallyförare vilket gör att vi får meka med deras bilar. Du kanske har en framtid som racingtekniker?

Är du intresserad och vill veta mer om Fordons- och transportprogrammet, Personbilsteknik, vänligen fyll i en intresseanmälan nedan.

Behörighet

För behörighet till Fordons- och transportprogrammet behöver du ha godkända betyg från grundskolan i svenska/svenska som andraspråk, engelska, matematik samt minst fem andra ämnen.

Gymnasieexamen

Fordons- och transportprogrammet leder till en yrkesexamen. För att få en högskoleförberedande gymnasiexamen behöver du få godkänt i engelska 6, svenska 2, svenska 3 alternativt svenska som andraspråk 2 och 3.

Ansökan

Ansök till Fordons- och transportprogrammet, Personbilsteknik

Du söker programmet via Gymnasieantagningen Uppsala. Om du bor i en kommun som inte ingår i antagningskansliet söker du istället via din hemkommun.
Få ansökningskoden Postadress: Uppsala kommun Gymnasieantagningen, 753 75 UPPSALA
Telefon: 018-727 20 50
E-post: gymnasieantagningen@uppsala.se

Reportage

Möt elever på Bergstrands gymnasium i Uppsala

Möt elever på Bergstrands gymnasium i Uppsala

Läs mer Bergstrands gymnasium Uppsala

Möt eleverna Matilda, Joakim och Daniela som alla läser på Bergstrands gymnasium i Uppsala. De berättar om hur det är att läsa på skolan. 


Kontakta skolan

Fyll i dina uppgifter om du är intresserad och vill veta mer om Fordons- och transportprogrammet, Personbilsteknik så kommer skolan att kontakta dig.

Bergstrands gymnasium Uppsala

Bergstrands gymnasium uppsala

Bergstrands gymnasium förbereder dig för arbetslivet

Bergstrands gymnasium vill få dig som elev att växa som individ och förbereda för ett kommande yrkesliv. Sociala och kommunikativa kompetenser samt entreprenörsanda är viktiga egenskaper och skolans mål är att hjälpa dig att utveckla dessa under din gymnasieutbildning på...


Läs mer om Bergstrands gymnasium Uppsala och visa alla program.

Kontaktuppgifter

Bergstrands gymnasium Uppsala

Kungsgatan 66
753 18 Uppsala

 Visa telefonnummer
bergstrandsutbildningar.se

Så funkar det

Hitta en gymnasieskola du är intresserad av


Gör en intresseanmälan


Skolan kontaktar dig med mer information

Ta kontakt med skolan

För att få mer information om Fordons- och transportprogrammet, Personbilsteknik från Bergstrands gymnasium Uppsala, fyll i dina uppgifter:

Vad vill du veta mer om?
Påminn mig om öppet hus
Jag vill börja / byta till Bergstrands gymnasium Uppsala
Jag har en fråga
Recensioner

Det finns inga recensioner än.

Reportage
Möt elever på Bergstrands gymnas...

Möt eleverna Matilda, Joakim och Daniela som alla läser på Bergstrands gymnasium i Uppsala. De berättar om hur det är att läsa på skolan. 

Läs mer

Du kanske också är intresserad av: