Bygg- och anläggningsprogrammet, Mark & anläggning

Bergstrands gymnasium Uppsala
Programinformation
Uppsala
Antal elever: cirka 70 (.)
Bygg- och anläggningsprogrammet
  • Antagningspoäng: 92,5
    (medelvärde: 178,4) * statistik från 2022
(Läs mer) Öppet hus
2023-05-03

Om utbildningen

Bygg och anläggningsprogrammet inriktning Mark och anläggning

Väljer du inriktning Mark och anläggningsprogrammet till årskurs två trivs du antagligen med att vara utomhus. Yrket är mycket varierat och nya utmaningar väntar på varje nytt bygge.

Så går utbildningen till

I din utbildning på Bergstrands får du den grundläggande kunskap en anläggare behöver. I arbetet används många olika tunga anläggningsmaskiner och tekniskt avancerade specialinstrument för mätning, vilka du också får utbildning i. Här får du också kunskaper om hur arbetet ska planeras så att maskiner och hjälpmedel utnyttjas på bästa sätt.

Lärlingsperiod

Efter examen med en godkänd grundutbildning skall du göra 36 månader (3 år) som lärling (Kvalificering tid) därefter utfärdas Yrkesbevis. Dessutom behöver du ett slutbetyg från gymnasiets bygg- och anläggningsprogram eller ett godkänt yrkesteoretiskt prov.

Framtida yrken

Du kan bygga gator, vägar och broar, park- och trädgårdsanläggningar. Eller så lägger du räls, rör och asfalt. Vissa specialiserar sig och jobbar till exempel bara med underhåll av ledningsnät under gator och vägar. Arbetsuppgifterna är nästan oändliga. Därför blir arbetet också väldigt varierande.

Är du intresserad och vill veta mer om Bygg- och anläggningsprogrammet, Mark & anläggning, vänligen fyll i en intresseanmälan nedan.

Behörighet

För behörighet till Bygg- och anläggningsprogrammet behöver du ha godkända betyg från grundskolan i svenska/svenska som andraspråk, engelska, matematik samt minst fem andra ämnen.

Gymnasieexamen

Bygg- och anläggningsprogrammet leder till en yrkesexamen. För att få en högskoleförberedande gymnasiexamen behöver du få godkänt i engelska 6, svenska 2, svenska 3 alternativt svenska som andraspråk 2 och 3. Från och med hösten 2023 ingår grundläggande behörighet i alla yrkesprogram.

Ansökan

Ansök till Bygg- och anläggningsprogrammet, Mark & anläggning

Du söker programmet via antagningskansliet Gymnasieantagningen Uppsala. Om du bor i en kommun som antagningskansliet inte har hand om söker du istället via din hemkommun.

Kontaktuppgifter
Få ansökningskoden Postadress: Uppsala kommun Gymnasieantagningen, 753 75 UPPSALA
Telefon: 018-727 20 50
Mejladress: gymnasieantagningen@uppsala.se

Certifiering

Branschrekommenderat skola

Branschrekommenderad skola

Branschrekommenderad skola är en certifiering som utfärdas av Byggbranschens Yrkesnämnd. Certifieringen kvalitetssäkrar utbildningen och stärker samarbetet mellan skolor och företag inom bygg- och anläggningsbranschen.

Läs mer om Branschrekommenderad skola här!

Kontakta skolan

Fyll i dina uppgifter om du är intresserad och vill veta mer om Bygg- och anläggningsprogrammet, Mark & anläggning så kommer skolan att kontakta dig.

Bergstrands gymnasium Uppsala

Bergstrands Gymnasium Uppsala - för dig på väg mot ett viktigt jobb!

Bergstrands Gymnasium Uppsala förbereder dig som elev för ett kommande yrkesliv inom ett viktigt jobb. Vår målsättning är att du som elev ska bli anställningsbar direkt efter examen. Då har vi lyckats med vårt uppdrag! Bergstrands Gymnasium Uppsala är ett...


Läs mer om Bergstrands gymnasium Uppsala och visa alla program.

Kontaktuppgifter

Bergstrands gymnasium Uppsala

Kungsgatan 66
753 18 Uppsala

 Visa telefonnummer
bergstrandsutbildningar.se

Recensioner

Det finns inga recensioner än.

Ta kontakt med skolan

För att få mer information om Bygg- och anläggningsprogrammet, Mark & anläggning från Bergstrands gymnasium Uppsala, fyll i dina uppgifter:

Vad vill du veta mer om?
Påminn mig om öppet hus
Jag vill börja / byta till Bergstrands gymnasium Uppsala
Jag har en fråga
Så funkar det

Hitta en gymnasieskola du är intresserad av


Gör en intresseanmälan


Skolan kontaktar dig med mer information