Bygg- och anläggningsprogrammet

Bygg- och anläggningsprogrammet, Husbyggnad

Undervisningsform
Klassrum
Nästa startdatum
Antal elever
Antal elever: cirka 70 (.)
Antagningspoäng (2023)
Antagningspoäng: 110,0
(medelvärde: 182,2)
Ladda ner poängplan
Undervisningsform
Klassrum
Nästa startdatum
Antal elever
Antal elever: cirka 70 (.)
Antagningspoäng (2023)
Antagningspoäng: 110,0
(medelvärde: 182,2)
Ladda ner poängplan
Få mer information om programmet 👍

Om utbildningen

Bygg- och anläggningsprogrammet inriktning Husbyggnad

Du som går inriktningen Husbyggnad har stora valmöjligheter. Du kan exempelvis bli träarbetare, målare, takmontör eller murare. Du får roligt på utbildningen på din väg till ett viktigt jobb.

Husbyggnad kommer alltid vara aktuellt. Framtiden är ljus om du väljer inriktning Husbyggnad på Bygg- och anläggningsprogrammet.

Med rätt kunskaper och profil så får du ännu lättare ett viktigt jobb. Vi på Bergstrands utbildningar utformar inriktningen Husbyggnad tillsammans med branschen, så att du lär dig precis vad företagen efterfrågar.

Så går utbildningen till

I utbildningen gör du bland annat projektet "Drömkåken". Du får följa med på en resa: från idé till färdigt hus. Vi pratar om allt från bygglov, lagar och markarbeten till att köpa tomt och bygga huset, vilken typ av hus, energikrav och vilken standard det ska ha. Vidare gör vi byggkalkyler, ritningar och modeller. Projektet pågår under ett par månader och ger dig en god helhetsbild av husbyggnad.

På Bergstrands får du mycket APL (yrkespraktik). Vi har ett nära samarbete med företag i branschen. Det är både viktigt och roligt att få träna i den miljö du senare kommer att arbeta i.

Lärlingsperiod

Som färdig träarbetare / snickare kan du stiga rakt ut på arbetsmarknaden. Lärlingsperioden, med lärlingslön, är ungefär två och ett halvt år efter avslutat gymnasieutbildning. För ditt yrkesbevis krävs 6 800 timmars praktiskt arbete, varav 2 500 timmar består av din gymnasieutbildning. Dessutom behöver du ett slutbetyg från gymnasiets bygg- och anläggningsprogram eller ett godkänt yrkesteoretiskt prov.

Yrken efter utbildningen

Kanske vet du redan nu vad du vill jobba med? Annars upptäcker du nog under utbildningens gång vad som känns mest intressant. Du kan till exempel bli snickare, golvläggare eller betongarbetare. Spännvidden mellan våra yrkesutgångar är stor. Det gemensamma är att det är lätt att få jobb.

Är du intresserad och vill veta mer om Bygg- och anläggningsprogrammet, Husbyggnad, vänligen fyll i en intresseanmälan nedan.

Kommande starter

1 tillgängligt startdatum

Höst

  • Klassrum
  • Uppsala

Behörighet

För behörighet till Bygg- och anläggningsprogrammet behöver du ha godkända betyg från grundskolan i svenska/svenska som andraspråk, engelska, matematik samt minst fem andra ämnen.

Gymnasieexamen

Bygg- och anläggningsprogrammet leder till en yrkesexamen. För att få en högskoleförberedande gymnasiexamen behöver du få godkänt i engelska 6, svenska 2, svenska 3 alternativt svenska som andraspråk 2 och 3. Från och med hösten 2023 ingår grundläggande behörighet i alla yrkesprogram.

Ansökan

Ansök till Bygg- och anläggningsprogrammet, Husbyggnad

Du söker programmet via antagningskansliet Gymnasieantagningen Uppsala. Om du bor i en kommun som antagningskansliet inte har hand om söker du istället via din hemkommun.

Kontaktuppgifter
Få ansökningskoden Postadress: Uppsala kommun Gymnasieantagningen, 753 75 UPPSALA
Telefon: 018-727 20 50
Mejladress: gymnasieantagningen@uppsala.se

Certifiering

Branschrekommenderat skola

Branschrekommenderad skola

Branschrekommenderad skola är en certifiering som utfärdas av Byggbranschens Yrkesnämnd. Certifieringen kvalitetssäkrar utbildningen och stärker samarbetet mellan skolor och företag inom bygg- och anläggningsbranschen.

Läs mer om Branschrekommenderad skola här!

Kontakta skolan

Gör en intresseanmälan

Fyll i dina uppgifter om du är intresserad och vill veta mer om Bygg- och anläggningsprogrammet, Husbyggnad så kommer skolan att kontakta dig.

reCAPTCHA logo Den här hemsidan är skyddad av reCAPTCHA och Googles Integritetspolicy och Användarvillkor tillämapas.
Bergstrands gymnasium Uppsala
Hanseliusgatan 21
754 50 Uppsala

Bergstrands Gymnasium Uppsala - för dig på väg mot ett viktigt jobb!

Bergstrands Gymnasium Uppsala förbereder dig som elev för ett kommande yrkesliv inom ett viktigt jobb. Vår målsättning är att du som elev ska bli anställningsbar direkt efter examen. Då har vi lyckats med vårt uppdrag! Bergstrands Gymnasium Uppsala är ett...

Läs mer om Bergstrands gymnasium Uppsala och visa alla program.

Sponsrad