Svara på vår undersökning gymnasievalsrapporten och ha chans att vinna biobiljetter! 📽️ Gör undersökningen här!

Fordons- och transportprogrammet

Fordons- och transportprogrammet, Personbilsteknik

Antal elever
Antal elever: cirka 160 (.)
Antagningspoäng (2022)
Antagningspoäng: 107,5
(medelvärde: 180,1)
Antal elever
Antal elever: cirka 160 (.)
Antagningspoäng (2022)
Antagningspoäng: 107,5
(medelvärde: 180,1)
Få mer information om programmet 👍

Om utbildningen

	Fordons- och transportprogrammet, Personbilsteknik

Fordons- och transportprogrammet inriktning personbilsteknik

Gillar du fordon och att lösa problem? Då är inriktningen Personbilsteknik mitt i prick. Du utbildas till en riktigt duktig fordonstekniker som har lätt att få jobb.

Framtidens personbilstekniker

Du som väljer inriktning Personbilstekniker på Fordons- och transportprogrammet gör ett val som är både tryggt och spännande. Tryggt eftersom bilverkstäder och andra företag är på jakt efter duktiga fordonstekniker och för att yrkets framtid är ljus. Spännande eftersom du utbildar dig till ett yrke med stora valmöjligheter och stor variation. Vill du framför allt serva bilar av ett visst märke? Vill du jobba på ett stort servicecenter eller grunda en egen verkstad?

Det finns saker som alla bilmekaniker behöver kunna. De kunskaperna och mycket mer får du på Bergstrands gymnasium. Du lär dig både att felsöka, utföra service och att reparera.

Elbilar och högteknologisk elektronik

Personbilsteknik ett område som utvecklas snabbt. Elbilar och högteknologisk elektronik har revolutionerat branschen och ställer nya krav på personbilstekniker.

Du som studerar personbilsteknik på Bergstrands gymnasium får en utbildning i absolut framkant. När du är klar är dina kunskaper helt up-to-date med branschens verklighet.

Så går utbildningen till

På Bergstrands gymnasium lär du dig allt från grunden så att du blir trygg i ditt yrke och har en bred plattform att stå på. Vi går igenom alla de arbetsmoment och metoder som behövs för att kunna reparera både moderna och äldre personbilar. Vi arbetar med case-metodik, vilket innebär att vi kombinerar det teoretiska med det praktiska och använder gymnasiegemensamma ämnen i verkstaden.

På Bergstrands gymnasium får du mycket APL (yrkespraktik). Vi har ett nära samarbete med verkstäder i branschen och jobbar också tillsammans med flera racing- och rallyförare vilket gör att vi får meka med deras bilar. Du kanske har en framtid som racingtekniker?

Är du intresserad och vill veta mer om Fordons- och transportprogrammet, Personbilsteknik, vänligen fyll i en intresseanmälan nedan.

Behörighet

För behörighet till Fordons- och transportprogrammet behöver du ha godkända betyg från grundskolan i svenska/svenska som andraspråk, engelska, matematik samt minst fem andra ämnen.

Gymnasieexamen

Fordons- och transportprogrammet leder till en yrkesexamen. För att få en högskoleförberedande gymnasiexamen behöver du få godkänt i engelska 6, svenska 2, svenska 3 alternativt svenska som andraspråk 2 och 3.

Ansökan

Ansök till Fordons- och transportprogrammet, Personbilsteknik

Du söker programmet via antagningskansliet Gymnasieantagningen Storstockholm. Om du bor i en kommun som antagningskansliet inte har hand om söker du istället via din hemkommun.

Kontaktuppgifter
Få ansökningskoden Postadress: Box 4404, 102 68 Stockholm
Telefon: 08-58 00 80 00
Mejladress: gymnasieantagningen@storsthlm.se

Fortsatta studier

Vill du studera vidare efter programmet kan du exempelvis utbilda dig till arbetsledare på yrkeshögskolan eller specialisera dig hybridmotorer. Om du vill få grundläggande behörighet till högskolestudier så har du möjlighet att få det på Bergstrands gymnasium, men det krävs att du läser några extra kurser.

Kontakta skolan

Gör en intresseanmälan

Fyll i dina uppgifter om du är intresserad och vill veta mer om Fordons- och transportprogrammet, Personbilsteknik så kommer skolan att kontakta dig.
Bergstrands gymnasium Stockholm
Johannesfredsvägen 9-11
168 69 Bromma

Bergstrands Gymnasium Stockholm - för dig på väg mot ett viktigt jobb!

Bergstrands Gymnasium Stockholm förbereder dig som elev för ett kommande yrkesliv inom ett viktigt jobb. Vår målsättning är att du som elev ska bli anställningsbar direkt efter examen. Då har vi lyckats med vårt uppdrag! Bergstrands Gymnasium Stockholm är ett...

Läs mer om Bergstrands gymnasium Stockholm och visa alla program.

Recensioner

Snittbetyg: 4

Baseras på 1 recensioner
Skriv en recension
4/5
Nöjd elev med jobb
11 feb 2022
Bra skola

Gick ut förra läsåret och har jobb idag. Lärarna är sköna och hjälper in i det sista. Jag slarvade mycket men min lärare var på mig och ringde när jag inte kom och om jag inte f...

Visa hela
Sponsrad