Fordons- och transportprogrammet

Fordons- och transportprogrammet, Transportteknik

Undervisningsform
Lärlingsutbildning
Nästa startdatum
Antal elever
Antal elever: cirka 10 (.)
Antagningspoäng (2022)
Antagningspoäng: 135,0
(medelvärde: 189,5)
Undervisningsform
Lärlingsutbildning
Nästa startdatum
Antal elever
Antal elever: cirka 10 (.)
Antagningspoäng (2022)
Antagningspoäng: 135,0
(medelvärde: 189,5)
Få mer information om programmet 👍

Om utbildningen

Fordons- och transportprogrammet, Transportteknik

Fordons- och transportprogrammet med inriktning Transportteknik

Fordons- och transportprogrammet inriktning transport är för dig som föredrar att sitta bakom ratten. Du får en utbildning som rankas högt bland arbetsgivarna. Du är redo för anställning vid utbildningens slut.

Första året, den viktiga grunden

Under första året på fordons- och transportprogrammet får du en grundkurs när det gäller fordon. Du får övergripande kunskap om branschen. I årskurs ett har vi föreläsningar, utför praktiska moment och gör studiebesök i olika former. Du kommer ut på olika arbetsplatser och träffar personer som jobbar med det du utbildar dig till.

Vid slutet av det första året väljer du inriktning. På Bergstrands Gymnasium Sigtuna utbildar vi endast inriktningen Transportteknik.

Ansvar och variation

Fordons- och transportprogrammet passar dig som både gillar att arbeta självständigt och ha kontakt med kollegor och kunder. Du utbildas till ett ansvarsfullt yrke där du gör skillnad.

Du får också stor variation. Som yrkesförare ser du nya platser och träffar nya människor.

Därför ska du välja Bergstrands

Hos Bergstrands Gymnasium Sigtuna får du en utbildning som är högt värderad av arbetsgivarna. Bergstrands utbildningar har erbjudit Fordons- och transportprogrammet ända sedan vi grundades år 2006. Skolan utvecklar utbildningen ständigt så att den ännu bättre matchar företagens behov.

Dessutom vill Bergstrands Gymnasium Sigtuna att du har roligt och får en härlig studietid. Skolorna är omtalade för sin goda stämning och sin nära kontakt mellan elever och lärare. Bergstrands är som en stor familj där alla blir sedda och känner sig som hemma.

Framtida yrken

Har du ett drömyrke du siktar på eller är du öppen för vad som visar sig vara mest roligt? Du som väljer Fordons- och transportprogrammet hos Bergstrands har stora valmöjligheter. Du kan till exempel bli:

  • Lastbilsförare med C-behörighet

  • Lastbilsförare med CE-behörighet

Du får en utbildning som är populär både bland eleverna och företagen. När du är klar kan du ta anställning på ett stort eller litet företag. Du kan också starta en egen verkstad eller ett eget åkeri.

Är du intresserad och vill veta mer om Fordons- och transportprogrammet, Transportteknik, vänligen fyll i en intresseanmälan nedan.

Kommande starter

1 tillgängligt startdatum

Höst

  • Lärlingsutbildning
  • Märsta

Behörighet

För behörighet till Fordons- och transportprogrammet behöver du ha godkända betyg från grundskolan i svenska/svenska som andraspråk, engelska, matematik samt minst fem andra ämnen.

Gymnasieexamen

Fordons- och transportprogrammet leder till en yrkesexamen. För att få en högskoleförberedande gymnasiexamen behöver du få godkänt i engelska 6, svenska 2, svenska 3 alternativt svenska som andraspråk 2 och 3.

Ansökan

Ansök till Fordons- och transportprogrammet, Transportteknik

Du söker programmet via antagningskansliet Gymnasieantagningen Storstockholm. Om du bor i en kommun som antagningskansliet inte har hand om söker du istället via din hemkommun.

Kontaktuppgifter
Postadress: Box 4404, 102 68 Stockholm
Telefon: 08-58 00 80 00
Mejladress: gymnasieantagningen@storsthlm.se

Kontakta skolan

Gör en intresseanmälan

Fyll i dina uppgifter om du är intresserad och vill veta mer om Fordons- och transportprogrammet, Transportteknik så kommer skolan att kontakta dig.

reCAPTCHA logo Den här hemsidan är skyddad av reCAPTCHA och Googles Integritetspolicy och Användarvillkor tillämapas.
Bergstrands gymnasium Sigtuna
Kolstavägen 20
19591 Märsta

Bergstrands Gymnasium Sigtuna - för dig på väg mot ett viktigt jobb!

Framtidens yrkesfolk utbildas vid Bergstrands Gymnasium Sigtuna. Skolan är liten och familjär med utbildningar i toppklass som leder till viktiga jobb. Vår målsättning är att du som elev skall bli anställningsbar direkt efter examen. Då har vi lyckats med vårt uppdrag!...

Läs mer om Bergstrands gymnasium Sigtuna och visa alla program.

Sponsrad