Naturbruksprogrammet

Naturbruksprogrammet, Hästhållning

Undervisningsform
Klassrum
Nästa startdatum
Ladda ner poängplan
Undervisningsform
Klassrum
Nästa startdatum
Ladda ner poängplan
Få mer information om programmet 👍

Om utbildningen

Hästhållning på Berga naturbruksgymnasium

Yrkesförberedande profil

Val till yrkesförberedande profil görs i slutet på åk 1 på Berga.

På Berga kan du läsa naturbruksprogrammet med yrkesförberedande profil. Väljer du inriktningen Häst får du både arbeta praktiskt med hästar och lära dig mer om deras beteende, skötsel och hur deras kroppar fungerar. Du har många praktiska övningar i ridning och trav och gör APL (praktik) på gårdar utanför Berga. Du får läsa kurser som exempelvis Hästkunskap, Djurhållning och Ridning och körning.

Den yrkesförberedande profilen ger i första hand möjligheterna och kunskaperna att arbeta praktiskt med hästar. När du går ut efter tre år har du en yrkesexamen som hästskötare.

Studieförberedande profil

Val till studieförberedande profil görs i slutet på åk 1 på Berga.

På Berga kan du välja naturbruksprogrammet med en studieförberedande profil. Du läser då kurser som ger en samhällsvetenskaplig behörighet, motsvarande de man läser på samhällsprogrammet.

Du som väljer Hästhållning läser kurser som t ex HästkunskapDjurhållning och Ridning och körning .

Du har många praktiska övningar och gör APL (praktik) på gårdar utanför Berga. Det är den perfekta kombinationen för dig som vill läsa vidare efter gymnasiet och som samtidigt vill få en gedigen hästutbildning.  

Under dina tre år på den studieförberedande profilen har du totalt 15 veckors APL. Under årskurs 3 har du möjlighet att göra utlandspraktik för att fördjupa dina praktiska kunskaper.

Är du intresserad och vill veta mer om Naturbruksprogrammet, Hästhållning, vänligen fyll i en intresseanmälan nedan.

Kommande starter

1 tillgängligt startdatum

Höst

  • Klassrum
  • Stockholm

Behörighet

För behörighet till Naturbruksprogrammet behöver du ha godkända betyg från grundskolan i svenska/svenska som andraspråk, engelska, matematik samt minst fem andra ämnen.

Gymnasieexamen

Naturbruksprogrammet leder till en yrkesexamen. För att få en högskoleförberedande gymnasiexamen behöver du få godkänt i engelska 6, svenska 2, svenska 3 alternativt svenska som andraspråk 2 och 3. Från och med hösten 2023 ingår grundläggande behörighet i alla yrkesprogram.

Ansökan

Ansök till Naturbruksprogrammet, Hästhållning

Du söker programmet via antagningskansliet Gymnasieantagningen Storstockholm. Om du bor i en kommun som antagningskansliet inte har hand om söker du istället via din hemkommun.

Kontaktuppgifter
Postadress: Box 4404, 102 68 Stockholm
Telefon: 08-58 00 80 00
Mejladress: gymnasieantagningen@storsthlm.se

Reportage

Burak, Leya och Fanny pluggar på Berga Naturbruksgymnasium

Berga naturbruksgymnasium

Burak läser Lantbruk, Leya läser på profilen Häst-naturvetenskap och Fanny på Hästinriktningen med profil mot Djursjukvård, och de går sista året på Berga Naturbruksgymnasium. Här kan du läsa om hur de upplever skolan och vilka framtidsplaner de har.

Kontakta skolan

Gör en intresseanmälan

Fyll i dina uppgifter om du är intresserad och vill veta mer om Naturbruksprogrammet, Hästhållning så kommer skolan att kontakta dig.

reCAPTCHA logo Den här hemsidan är skyddad av reCAPTCHA och Googles Integritetspolicy och Användarvillkor tillämapas.
Berga naturbruksgymnasium
Berga skolväg 1
137 91 Västerhaninge

Berga naturbruksgymnasium

Berga naturbruksgymnasium ligger i Västerhaninge utanför Stockholm och ägs och drivs av Dille Bolagen AB. Det är en gymnasieskola men även ett fullt fungerande lantbruk med tillhörande stallar, ladugård, ridhus och internat. Sedan 1921 har ungdomar utbildat sig inom lantbruk...

Läs mer om Berga naturbruksgymnasium och visa alla program.

Recensioner

Snittbetyg: 3

Baseras på 5 recensioner
Skriv en recension
1/5
Anonym
05 jul 2023
Börja inte här

Ångrar alla år jag spendera på skolan, sjuka o halta hästar, dålig utbildning och dåliga lärare. Vill du inte utvecklas så kan du absolut börja här eller om du aldrig har rört e...

Visa hela
1/5
Missnöjd
10 nov 2021
Dålig hästutbildning

Jag går tredje året på Berga och jag känner att jag bara har blivit sämre i hästväg. Under pandemin när vi hade distans hade vi inga stalldagar överhuvudtaget, och för mig som i...

Visa hela
5/5
Nöjd elev
15 jan 2021
Bästa skolan jag gått på!

Jag går nu i 2:an och älskar att gå på skolan. Blir motiverad att plugga och är intresserad i min utbildning. Bor även på internatet och kan starkt tipsa om de. Jag fick en extr...

Visa hela
Sponsrad