Restaurang- och livsmedelsprogrammet

Restaurang- och livsmedelsprogrammet

Baldergymnasiet, i Skellefteå

Om utbildningen

Restaurang- och livsmedelsprogrammet passar dig som vill jobba kreativt med mat och dryck. Under programmets gång utvecklar du kunskaper inom matlagning, bakning, service och företagande.

Undervisningen på restaurang- och livsmedelsprogrammet är både teoretisk och praktisk. I programmet ingår 15 veckors praktik där du får möjlighet att omsätta dina teoretiska kunskaper i praktiken. Restaurang- och livsmedelsprogrammet är ett yrkesförberedande program som leder till en yrkesexamen och förbereder dig inför att jobba som exempelvis kock, konditor och servitris eller servitör.

Behörighet

För behörighet till Restaurang- och livsmedelsprogrammet behöver du ha godkända betyg från grundskolan i svenska/svenska som andraspråk, engelska, matematik samt minst fem andra ämnen.

Gymnasieexamen

Restaurang- och livsmedelsprogrammet leder till en yrkesexamen. För att få en högskoleförberedande gymnasiexamen behöver du få godkänt i engelska 6, svenska 2, svenska 3 alternativt svenska som andraspråk 2 och 3. Från och med hösten 2023 ingår grundläggande behörighet i alla yrkesprogram.

Ansökan

Ansök till Restaurang- och livsmedelsprogrammet

Du söker programmet via antagningskansliet Gymnasieantagningen för Västerbottens län. Om du bor i en kommun som antagningskansliet inte har hand om söker du istället via din hemkommun.

Kontaktuppgifter
Postadress: 922 81 Vindeln
Telefon: 0933-140 00 
Mejladress: gymnasieantagningen@vindeln.se
Baldergymnasiet
Nygatan 15
931 32 Skellefteå

Baldergymnasiet - en skola med ljus, mångfald och puls

Baldergymnasiet är en av Skellefteås tre gymnasieskolor. Skolan och dess lokaler är inbjudande och moderna. Även om Baldergymnasiet är en stor skola är atmosfären ändå trevlig och lugn. Den övergripande målsättningen för Baldergymnasiet är att hjälpa eleverna att utvecklas, både vad gäller...

Läs mer om Baldergymnasiet och visa alla program.

Sponsrad