Om utbildningen
Restaurang- och livsmedelsprogrammet passar dig som vill jobba kreativt med mat och dryck. Under programmets gång utvecklar du kunskaper inom matlagning, bakning, service och företagande.
Undervisningen på restaurang- och livsmedelsprogrammet är både teoretisk och praktisk. I programmet ingår 15 veckors praktik där du får möjlighet att omsätta dina teoretiska kunskaper i praktiken. Restaurang- och livsmedelsprogrammet är ett yrkesförberedande program som leder till en yrkesexamen och förbereder dig inför att jobba som exempelvis kock, konditor och servitris eller servitör.
Behörighet
Gymnasieexamen
Ansökan
Ansök till Restaurang- och livsmedelsprogrammet
Du söker programmet via antagningskansliet Antagningskansliet i Jönköping. Om du bor i en kommun som antagningskansliet inte har hand om söker du istället via din hemkommun.Kontaktuppgifter
Postadress: Box 1002 561 24 HUSKVARNA
Telefon: 036-10 50 00
Mejladress: gymnasieantagningen@jonkoping.se
Välkommen till Bäckadalsgymnasiet i Jönköping!
Bäckadalsgymnasiet grundades år 1988 och är den yngsta gymnasieskolan i Jönköping. Skolan har ett brett utbud av utbildningar där fokus ligger vid yrkesutbildningar. Bäckadalsgymnasiet strävar efter att vara det ledande utbildningscentrat i Jönköping och satsar mycket på att eleverna ska...