Visa gymnasium.se som: Mobil

Restaurang- och livsmedelsprogrammet, Bageri & konditori

Bäckadalsgymnasiet
Programinformation
Jönköping
Antal elever: cirka 10 (.)
Restaurang- och livsmedelsprogrammet

Om utbildningen

Bageri och konditori på Bäckadalsgymnasiet

Vill du kombinera en gymnasieutbildning med ditt stora intresse för bakning? Då ska du läsa bageri och konditori på Bäckadalsgymnasiet.

Under utbildningen kommer du att få jobba både praktiskt och teoretisk för att få bästa möjliga utbildning. Du som elev kommer att få jobba i fräscha lokaler med moderna maskiner och utrustning.

Sälj dina bakverk i en konditoriaffär

Bäckadalsgymnasiet har en egen konditoriaffär där du som elev på bageri och konditoriprogrammet kommer att kunna sälja dina bakverk. Detta är ett unikt tillfälle för dig som elev att få kunskap om hur det är att jobba på ett konditori.

Programmets innehåll

Kurser som du kommer att läsa under din utbildning är.

  • Matlagning
  • Bageri
  • Konditori
  • Choklad och konfektyr
  • Service och bemötande

Internationellt utbyte

Det finns möjlighet att göra ett internationellt utbyte till Paris (Chateau des Vaux), vilka Bäckadalsgymnasiet har ett långt och inarbetat samarbete med. Passa på att upplev en annan kultur under dina gymnasiestudier.

Efter utbildningen

Efter utbildningen på Bäckadalsgymnasiet kan du jobba som bland annat bagare eller konditor.  Du kan även läsa vidare på yrkeshögskola om du vill fördjupa dina kunskaper. Läser du till kurser under din gymnasietid kan du även få grundläggande högskolebehörighet.

Är du intresserad och vill veta mer om Restaurang- och livsmedelsprogrammet, Bageri & konditori, vänligen fyll i en intresseanmälan nedan.

Behörighet

För behörighet till Restaurang- och livsmedelsprogrammet behöver du ha godkända betyg från grundskolan i svenska/svenska som andraspråk, engelska, matematik samt minst fem andra ämnen.

Gymnasieexamen

Restaurang- och livsmedelsprogrammet leder till en yrkesexamen. För att få en högskoleförberedande gymnasiexamen behöver du få godkänt i engelska 6, svenska 2, svenska 3 alternativt svenska som andraspråk 2 och 3.

Ansökan

Ansök till Restaurang- och livsmedelsprogrammet, Bageri & konditori

Du söker programmet via Antagningskansliet i Jönköping. Om du bor i en kommun som inte ingår i antagningskansliet söker du istället via din hemkommun.
Postadress: Box 1002 561 24 HUSKVARNA
Telefon: 036-10 50 00 
E-post: gymnasieantagningen@jonkoping.se

Kontakta skolan

Fyll i dina uppgifter om du är intresserad och vill veta mer om Restaurang- och livsmedelsprogrammet, Bageri & konditori så kommer skolan att kontakta dig.

Bäckadalsgymnasiet

Bäckadalsgymnasiet grundades år 1988 och är den yngsta gymnasieskolan i Jönköping. Skolan har ett brett utbud av utbildningar där fokus ligger vid yrkesutbildningar. Bäckadalsgymnasiet strävar efter att vara det ledande utbildningscentrat i Jönköping och satsar mycket på att eleverna ska...


Läs mer om Bäckadalsgymnasiet och visa alla program.

Kontaktuppgifter

Bäckadalsgymnasiet

Åsenvägen 11
550 03 Jönköping

 Visa telefonnummer
www.backadal.se

Recensioner

Det finns inga recensioner än.

Ta kontakt med skolan

För att få mer information om Restaurang- och livsmedelsprogrammet, Bageri & konditori från Bäckadalsgymnasiet, fyll i dina uppgifter:

Vad vill du veta mer om?
Jag vill byta till Bäckadalsgymnasiet
Påminn mig om öppet hus
Jag vill skugga en elev / gå en prova-på-dag
Jag har en fråga
Så funkar det

Hitta en gymnasieskola du är intresserad av


Gör en intresseanmälan


Skolan kontaktar dig med mer information