Visa gymnasium.se som: Mobil

COVID-19 - hur påverkas ditt gymnasieval? Vi samlar artiklar och information om coronviruset och skolan. Läs mer här!

Industritekniska programmet, Produkt & maskinteknik

Bäckadalsgymnasiet
Programinformation
Jönköping
Antal elever: cirka 10 (.)
Industritekniska programmet
  • Antagningspoäng: 145,0
    (medelvärde: 145,0) * statistik från 2019/20

Om utbildningen

Produkt och maskinteknik på Bäckadalsgymnasiet

Plugga produkt- och maskinteknik på Bäckadalsgymnasiet

På det industritekniska programmet lär du dig olika tekniker och metoder för produktion av industriell teknik. Programmet har profil CNC och fokus kommer att ligga vid  CNC- system. Du kommer att få lära dig:

  • CAD/CAM- teknik
  • Ritningslära
  • Datastyrda maskiner

Säkerhet-, miljö  och kvalitet

Ett arbete inom den industritekniska sektor kräver en viss kunskap om hur man kan jobba mot en hållbar utveckling. Du som elev kommer därför att få kunskaper i hur rätt kvalitet, material och arbetsmetod kan bidra till en bättre miljö. Du kommer även att lära dig att hantera maskiner och verktyg på ett professionellt sätt.

Praktik

Du kommer att få testa på hur det är att jobba på en riktig arbetsplats genom din praktik på minst 15 veckor. Skaffa viktiga erfarenheter inom den bransch du ska jobba i och knyt kontakter som kan leda till anställning efter gymnasiet.

Truckutbildning, heta arbeten och grönt kort

Som elev på produkt och maskintekniska programmet kommer du blir erbjuden att ta en truckutbildning samt gå en utbildning för heta arbeten, (arbeten som medför uppvärmning eller gnistbildning). Under tredje ring kommer du, genom ditt gymnasiearbete, ha möjlighet att testa dina kunskaper inom CNC för ett grönt kort.

Efter gymnasiet

Efter industritekniska programmet med inriktning produkt- och maskinteknik profil CNC kan du arbeta som bland annat CNC- operatör, stentekniker, tryckare eller verkstadssnickare. Du kan även fördjupa dina kunskaper på yrkeshögskola eller välja att läsa till kurser för att få grundläggande högskolebehörighet. 

Är du intresserad och vill veta mer om Industritekniska programmet, Produkt & maskinteknik, vänligen fyll i en intresseanmälan nedan.

Behörighet

För behörighet till Industritekniska programmet behöver du ha godkända betyg från grundskolan i svenska/svenska som andraspråk, engelska, matematik samt minst fem andra ämnen.

Gymnasieexamen

Industritekniska programmet leder till en yrkesexamen. För att få en högskoleförberedande gymnasiexamen behöver du få godkänt i engelska 6, svenska 2, svenska 3 alternativt svenska som andraspråk 2 och 3.

Ansökan

Ansök till Industritekniska programmet, Produkt & maskinteknik

Som boende i samma kommun som Bäckadalsgymnasiet söker du till programmet via Antagningskansliet i Jönköping. Bor du i en annan kommun gör du ansökan via antagningskansliet i din hemkommun.
Postadress: Box 1002 561 24 HUSKVARNA
Telefon: 036-10 50 00 
E-post: gymnasieantagningen@jonkoping.se

Certifiering

Teknikcollege

Teknikcollege

Teknikcollege är en certifiering utfärdad av Industrirådet. Du går en utbildning som matchar de behov som Sveriges mest innovativa och spännande industriföretag har.

Läs mer om Teknikcollege här!

Kontakta skolan

Fyll i dina uppgifter om du är intresserad och vill veta mer om Industritekniska programmet, Produkt & maskinteknik så kommer skolan att kontakta dig.

Bäckadalsgymnasiet

Bäckadalsgymnasiet

Bäckadalsgymnasiet grundades år 1988 och är den yngsta gymnasieskolan i Jönköping. Skolan har ett brett utbud av utbildningar där fokus ligger vid yrkesutbildningar. Bäckadalsgymnasiet strävar efter att vara det ledande utbildningscentrat i Jönköping och satsar mycket på att eleverna ska...


Läs mer om Bäckadalsgymnasiet och visa alla program.

Kontaktuppgifter

Bäckadalsgymnasiet

Åsenvägen 11
550 03 Jönköping

 Visa telefonnummer
www.backadal.se

Så funkar det

Hitta en gymnasieskola du är intresserad av


Gör en intresseanmälan


Skolan kontaktar dig med mer information

Ta kontakt med skolan

För att få mer information om Industritekniska programmet, Produkt & maskinteknik från Bäckadalsgymnasiet, fyll i dina uppgifter:

Vad vill du veta mer om?
Jag vill byta till Bäckadalsgymnasiet
Påminn mig om öppet hus
Jag vill skugga en elev / gå en prova-på-dag
Jag har en fråga
Recensioner

Det finns inga recensioner än.

Du kanske också är intresserad av: