Visa gymnasium.se som: Mobil

Hantverksprogrammet, Frisör, barberare och hår- och makeupstylist

Bäckadalsgymnasiet
Programinformation
Jönköping
Antal elever: cirka 10 (.)

Om utbildningen

Plugga till frisör på Bäckadalsgymnasiet

Plugga till frisör på Bäckadalsgymnasiet

Är du kreativt lagd och vill jobba som hantverkare inom frisörbranschen? Då ska du läsa till frisör på Bäckadalsgymnasiet.

Frisörprogrammets upplägg

Under utbildningen kommer du att få jobba både med teori och praktik. Som frisör kommer du att jobba väldig nära människor och det är därför viktigt att du har grundläggande kunskaper i bemötande och säljteknik. Du som elev kommer att få lära dig olika tekniker för styling av hår. Du kommer även att få kunskap i bland annat:

  • Material
  • Hantering av verktyg
  • Klippning
  • Färgning
  • Permanent

Praktisera i 15 veckor

Under minst 15 veckor har du som elev på frisörprogrammet på Bäckadalsgymnasiet praktik (APL). Du kommer då att få möjlighet att bekanta dig med frisöryrket och skaffa viktiga erfarenheter och bra kontakter inför din framtida karriär i branschen. Det finns goda möjligheter att få anställning på sin praktikplats efter gymnasiet.

Efter gymnasiet

Hantverksprogrammet med inriktning frisör är en yrkesutbildning vilket innebär att du får en yrkesexamen. Om du vill plugga vidare på högskola kan du läsa till några kurser eller börja på yrkeshögskola. Du kan även börja jobba inom frisörbranschen direkt efter examen.

Är du intresserad och vill veta mer om Hantverksprogrammet, Frisör, barberare och hår- och makeupstylist, vänligen fyll i en intresseanmälan nedan.

Behörighet

För behörighet till Hantverksprogrammet behöver du ha godkända betyg från grundskolan i svenska/svenska som andraspråk, engelska, matematik samt minst fem andra ämnen.

Gymnasieexamen

Hantverksprogrammet leder till en yrkesexamen. För att få en högskoleförberedande gymnasiexamen behöver du få godkänt i engelska 6, svenska 2, svenska 3 alternativt svenska som andraspråk 2 och 3.

Ansökan

Ansök till Hantverksprogrammet, Frisör, barberare och hår- och makeupstylist

Du söker programmet via Antagningskansliet i Jönköping. Om du bor i en kommun som inte ingår i antagningskansliet söker du istället via din hemkommun.
Postadress: Box 1002 561 24 HUSKVARNA
Telefon: 036-10 50 00 
E-post: gymnasieantagningen@jonkoping.se

Kontakta skolan

Fyll i dina uppgifter om du är intresserad och vill veta mer om Hantverksprogrammet, Frisör, barberare och hår- och makeupstylist så kommer skolan att kontakta dig.

Bäckadalsgymnasiet

Bäckadalsgymnasiet grundades år 1988 och är den yngsta gymnasieskolan i Jönköping. Skolan har ett brett utbud av utbildningar där fokus ligger vid yrkesutbildningar. Bäckadalsgymnasiet strävar efter att vara det ledande utbildningscentrat i Jönköping och satsar mycket på att eleverna ska...


Läs mer om Bäckadalsgymnasiet och visa alla program.

Kontaktuppgifter

Bäckadalsgymnasiet

Åsenvägen 11
550 03 Jönköping

 Visa telefonnummer
www.backadal.se

Recensioner

Det finns inga recensioner än.

Ta kontakt med skolan

För att få mer information om Hantverksprogrammet, Frisör, barberare och hår- och makeupstylist från Bäckadalsgymnasiet, fyll i dina uppgifter:

Vad vill du veta mer om?
Jag vill byta till Bäckadalsgymnasiet
Påminn mig om öppet hus
Jag vill skugga en elev / gå en prova-på-dag
Jag har en fråga
Så funkar det

Hitta en gymnasieskola du är intresserad av


Gör en intresseanmälan


Skolan kontaktar dig med mer information