Visa gymnasium.se som: Mobil

COVID-19 - hur påverkas ditt gymnasieval? Vi samlar artiklar och information om coronviruset och skolan. Läs mer här!

Fordons- och transportprogrammet, Lastbil & mobila maskiner

Bäckadalsgymnasiet
Programinformation
Jönköping
Antal elever: cirka 10 (.)
Fordons- och transportprogrammet

Om utbildningen

Lastbil & mobila maskiner på Bäckadalsgymnasiet

Plugga Lastbil och mobila maskiner på Bäckadalsgymnasiet i Jönköping

Är du intresserad av fordon och vill lära dig om reparation, underhåll och service? Då ska du läsa Fordons- och transportprogrammet med inriktning lastbil och mobila maskiner på Bäckadalsgymnasiet.

Du kommer under utbildningen att få lära dig att hantera flera olika typer av fordon. Bland annat kommer du att få kunskap om reparation och underhåll av:

  • Lastbil
  • Grävmaskin
  • Hjullastare

Utbildningens upplägg

Det första läsåret på Fordons- och transportprogrammet läser du gymnasiegemensamma ämnen för programmet. Under årskurs två väljer du inriktning och läser sedan ämnen för just den inriktningen.

Praktik i minst 15 veckor

Som elev på fordon och transportprogrammet kommer du att ha möjlighet att praktisera ute på ett företag i minst 15 veckor. Det finns då stora chanser för dig att få anställning direkt efter gymnasiet. Du kommer även att få viktiga erfarenheter ifrån arbetslivet som skapar en naturlig övergång mellan gymnasiet och ditt yrkesliv.

Efter utbildningen

Programmet ger en yrkesexamen och du kan börja jobba direkt efter gymnasiet. Vanliga yrkesutgångar är mekaniker på verkstad eller ute på fält. Du har även möjlighet att bli högskolebehörig på programmet, men i så fall måste du välja att läsa till några kurser. 

Är du intresserad och vill veta mer om Fordons- och transportprogrammet, Lastbil & mobila maskiner, vänligen fyll i en intresseanmälan nedan.

Behörighet

För behörighet till Fordons- och transportprogrammet behöver du ha godkända betyg från grundskolan i svenska/svenska som andraspråk, engelska, matematik samt minst fem andra ämnen.

Gymnasieexamen

Fordons- och transportprogrammet leder till en yrkesexamen. För att få en högskoleförberedande gymnasiexamen behöver du få godkänt i engelska 6, svenska 2, svenska 3 alternativt svenska som andraspråk 2 och 3.

Ansökan

Ansök till Fordons- och transportprogrammet, Lastbil & mobila maskiner

Som boende i samma kommun som Bäckadalsgymnasiet söker du till programmet via Antagningskansliet i Jönköping. Bor du i en annan kommun gör du ansökan via antagningskansliet i din hemkommun.
Postadress: Box 1002 561 24 HUSKVARNA
Telefon: 036-10 50 00 
E-post: gymnasieantagningen@jonkoping.se

Kontakta skolan

Fyll i dina uppgifter om du är intresserad och vill veta mer om Fordons- och transportprogrammet, Lastbil & mobila maskiner så kommer skolan att kontakta dig.

Bäckadalsgymnasiet

Bäckadalsgymnasiet

Bäckadalsgymnasiet grundades år 1988 och är den yngsta gymnasieskolan i Jönköping. Skolan har ett brett utbud av utbildningar där fokus ligger vid yrkesutbildningar. Bäckadalsgymnasiet strävar efter att vara det ledande utbildningscentrat i Jönköping och satsar mycket på att eleverna ska...


Läs mer om Bäckadalsgymnasiet och visa alla program.

Kontaktuppgifter

Bäckadalsgymnasiet

Åsenvägen 11
550 03 Jönköping

 Visa telefonnummer
www.backadal.se

Så funkar det

Hitta en gymnasieskola du är intresserad av


Gör en intresseanmälan


Skolan kontaktar dig med mer information

Ta kontakt med skolan

För att få mer information om Fordons- och transportprogrammet, Lastbil & mobila maskiner från Bäckadalsgymnasiet, fyll i dina uppgifter:

Vad vill du veta mer om?
Jag vill byta till Bäckadalsgymnasiet
Påminn mig om öppet hus
Jag vill skugga en elev / gå en prova-på-dag
Jag har en fråga
Recensioner

Det finns inga recensioner än.

Du kanske också är intresserad av: