Visa gymnasium.se som: Mobil

Fordons- och transportprogrammet, Godshantering

Bäckadalsgymnasiet
Programinformation
Jönköping
Fordons- och transportprogrammet

Utbildningsinfo

Godshantering på Bäckadalsgymnasiet

Plugga godshantering på Bäckadalsgymnasiet

Fordons- och transportprogrammet med inriktning godshantering passar dig som vill få en bred utbildning inom maskiner, fordon, godshantering och logistik. Efter utbildning kan du jobba som bland annat lager- eller terminalsarbetare.

Du kommer under utbildningen att få lära dig att hantera gods på ett professionellt sätt. Du kommer att få läsa kurser i bland annat:

  • Maskinell godshantering
  • Hantering varor och gods
  • Lastbärare
  • Inköp 1
  • Lagerprocesser

Praktik

Du som elev på fordons- och transportprogrammet på Bäckadalsgymnasiet kommer att ha möjlighet till praktik i 15 veckor. Det finns goda möjligheter till anställning efter din praktikperiod. Under din praktikperiod kommer du att få testa på hur det är att arbeta på en riktig arbetsplats och i den bransch som du vill jobba inom. 

Branschnära utbildning

Innehållet på programmet är framtaget i samråd med branschen. Detta innebär att du som elev kommer att få en modern och aktuell utbildning.

Yrkesförberedande utbildning

Fordons- och transportprogrammet med inriktning godshantering är ett yrkesförberedande program vilket innebär att du kommer att kunna börja jobba direkt efter gymnasiet. Du kan även läsa vidare på yrkeshögskola för att få fördjupade kunskaper i ämnet. Du har möjlighet att bli högskolebehörig på programmet, men i så fall måste du välja att läsa till några kurser. 

Behörighet

För behörighet till Fordons- och transportprogrammet behöver du ha godkända betyg från grundskolan i svenska/svenska som andraspråk, engelska, matematik samt minst fem andra ämnen.

Ansökan

Ansök till Fordons- och transportprogrammet, Godshantering

Som boende i samma kommun som Bäckadalsgymnasiet söker du till programmet via Antagningskansliet i Jönköping. Bor du i en annan kommun gör du ansökan via antagningskansliet i din hemkommun.
Postadress: Box 1002 561 24 HUSKVARNA
Telefon: 036-10 50 00 
E-post: gymnasieantagningen@jonkoping.se

Gymnasieexamen

Fordons- och transportprogrammet är ett yrkesförberedande program som leder till en yrkesexamen. Möjlighet till högskolebehörighet finns inom ordinarie 2500 poäng.

Kontakta skolan

Fyll i dina uppgifter om du är intresserad och vill veta mer om Fordons- och transportprogrammet, Godshantering så kommer skolan att kontakta dig.

Bäckadalsgymnasiet

Bäckadalsgymnasiet

Bäckadalsgymnasiet grundades år 1988 och är den yngsta gymnasieskolan i Jönköping. Skolan har ett brett utbud av utbildningar där fokus ligger vid yrkesutbildningar. Bäckadalsgymnasiet strävar efter att vara det ledande utbildningscentrat i Jönköping och satsar mycket på att eleverna ska...


Läs mer om Bäckadalsgymnasiet och visa alla program.

Kontaktuppgifter

Bäckadalsgymnasiet

Åsenvägen 11
550 03 Jönköping

 Visa telefonnummer
www.backadal.se

Så funkar det

Hitta en gymnasieskola du är intresserad av


Gör en intresseanmälan


Skolan kontaktar dig med mer information

Ta kontakt med skolan

För att beställa information om Fordons- och transportprogrammet, Godshantering, fyll i följande uppgifter: