Visa gymnasium.se som: Mobil

El- och energiprogrammet, Energiteknik

Bäckadalsgymnasiet
Programinformation
Jönköping
Antal elever: cirka 200 (.)
El- och energiprogrammet
  • Antagningspoäng: 125,0
    (medelvärde: 200,5) * statistik från 2019/20

Om utbildningen

Energiteknik på Bäckadalsgymnasiet

Plugga till energitekniker

Är du intresserad av förnybara källor och vill lära dig mer om du de fungerar, då ska du läsa El- och energiprogrammet inriktning energiteknik.

Energimarknaden är en snabbt växande marknad, det är därför en stor efterfrågan på energitekniker. Efter färdig utbildning ska du kunna börja jobba direkt som energi- och drifttekniker både i Sverige och ute i Europa.

Programmets innehåll

Första året läser du som elev på Bäckadalsgymnasiet programgemensamma ämnen för El- och energiprogrammet. Under år två kommer du att börja läsa på en inriktning inom energiteknik. Läs kurser som:

  • Praktisk ellära
  • Energiteknik 2
  • Förnybar energi
  • Vatten och processkemi
  • Miljö- och energikunskap

Arbetsplatsförlagt lärande

Du som elev på el- och energiprogrammet med inriktning energiteknik på Bäckadalsgymnasiet kommer att få mins femton veckors praktik ute på en riktig arbetsplats. Du kommer få testa på hur det är att jobba som energitekniker. I många fall utvecklas praktikplatsen till en anställning direkt efter studenten.

Fördjupa dina kunskaper inom energiteknik

El- och energiprogrammet är ett yrkesprogram och efter dina studier på gymnasiet kan du söka dig vidare till en yrkeshögskola för att fördjupa dina kunskaper. Det sker även många internutbildningar inom branschen. Om du vill studera vidare på högskola kan du läsa till några extra kurser under din gymnasietid.

Är du intresserad och vill veta mer om El- och energiprogrammet, Energiteknik, vänligen fyll i en intresseanmälan nedan.

Behörighet

För behörighet till El- och energiprogrammet behöver du ha godkända betyg från grundskolan i svenska/svenska som andraspråk, engelska, matematik samt minst fem andra ämnen.

Gymnasieexamen

El- och energiprogrammet leder till en yrkesexamen. För att få en högskoleförberedande gymnasiexamen behöver du få godkänt i engelska 6, svenska 2, svenska 3 alternativt svenska som andraspråk 2 och 3.

Ansökan

Ansök till El- och energiprogrammet, Energiteknik

Du söker programmet via Antagningskansliet i Jönköping. Om du bor i en kommun som inte ingår i antagningskansliet söker du istället via din hemkommun.
Postadress: Box 1002 561 24 HUSKVARNA
Telefon: 036-10 50 00 
E-post: gymnasieantagningen@jonkoping.se

Kontakta skolan

Fyll i dina uppgifter om du är intresserad och vill veta mer om El- och energiprogrammet, Energiteknik så kommer skolan att kontakta dig.

Bäckadalsgymnasiet

Bäckadalsgymnasiet

Bäckadalsgymnasiet grundades år 1988 och är den yngsta gymnasieskolan i Jönköping. Skolan har ett brett utbud av utbildningar där fokus ligger vid yrkesutbildningar. Bäckadalsgymnasiet strävar efter att vara det ledande utbildningscentrat i Jönköping och satsar mycket på att eleverna ska...


Läs mer om Bäckadalsgymnasiet och visa alla program.

Kontaktuppgifter

Bäckadalsgymnasiet

Åsenvägen 11
550 03 Jönköping

 Visa telefonnummer
www.backadal.se

Så funkar det

Hitta en gymnasieskola du är intresserad av


Gör en intresseanmälan


Skolan kontaktar dig med mer information

Ta kontakt med skolan

För att få mer information om El- och energiprogrammet, Energiteknik från Bäckadalsgymnasiet, fyll i dina uppgifter:

Vad vill du veta mer om?
Jag vill byta till Bäckadalsgymnasiet
Påminn mig om öppet hus
Jag vill skugga en elev / gå en prova-på-dag
Jag har en fråga
Recensioner

Det finns inga recensioner än.

Du kanske också är intresserad av: