Visa gymnasium.se som: Mobil

El- och energiprogrammet, Dator- & kommunikationsteknik

Bäckadalsgymnasiet
Programinformation
Jönköping
Antal elever: cirka 200 (.)
El- och energiprogrammet
  • Antagningspoäng: 125,0
    (medelvärde: 200,5) * statistik från 2019/20

Om utbildningen

Dator- och kommunikationsteknik på Bäckadalsgymnasiet

Lär dig bygga datorer på Bäckadalsgymnasiet

Har du ett intresse för datorer och digital kommunikation, då ska du läsa El- och energiprogrammet med inriktning dator och kommunikationsteknik på Bäckadalsgymnasiet.

Programmering och webbutveckling

Du som elev kommer att få lära dig hur man monterar ihop en dator och hur olika typer av datasystem fungerar. Du kommer att få kunskaper i programmering och webbutveckling. Efter programmet på Bäckadalsgymnasiet kommer du att kunna installera, reparera och underhålla dator- och kommunikationssystem.

Lär dig om data, bild och ljud

Under utbildningen kommer du att få lära dig olika tekniker och system för att producera och presentera data, bild och ljud. Du kommer att få läsa kurser som.

  • Nätverksteknik
  • Elektronik och mikrodatorteknik
  • Dator- och nätverksteknik
  • Kommunikationsnät
  • Multimediasystem

Bli certifierad

Bäckadalsgymnasiet har den unika möjligheten att erbjuda certifiering inom Microsoft. Som elev på El- och energiprogrammet kommer du genom Microsoft IT Academy program-partner att ha tillgång till över 2000 olika Microsoftkurser via läroplattformer.

Jobba med IT och kommunikation

Efter programmet på Bäckadalsgymnasiet kan du jobba som bland annat IT-tekniker, elektronikproduktionstekniker, hemservicetekniker eller nätverkstekniker. Om du vill fördjupa dina kunskaper kan du söka in på yrkeshögskola eller läsa till kurser under din gymnasieperiod för att få grundläggande högskolebehörighet. 

Är du intresserad och vill veta mer om El- och energiprogrammet, Dator- & kommunikationsteknik, vänligen fyll i en intresseanmälan nedan.

Behörighet

För behörighet till El- och energiprogrammet behöver du ha godkända betyg från grundskolan i svenska/svenska som andraspråk, engelska, matematik samt minst fem andra ämnen.

Gymnasieexamen

El- och energiprogrammet leder till en yrkesexamen. För att få en högskoleförberedande gymnasiexamen behöver du få godkänt i engelska 6, svenska 2, svenska 3 alternativt svenska som andraspråk 2 och 3.

Ansökan

Ansök till El- och energiprogrammet, Dator- & kommunikationsteknik

Du söker programmet via Antagningskansliet i Jönköping. Om du bor i en kommun som inte ingår i antagningskansliet söker du istället via din hemkommun.
Postadress: Box 1002 561 24 HUSKVARNA
Telefon: 036-10 50 00 
E-post: gymnasieantagningen@jonkoping.se

Kontakta skolan

Fyll i dina uppgifter om du är intresserad och vill veta mer om El- och energiprogrammet, Dator- & kommunikationsteknik så kommer skolan att kontakta dig.

Bäckadalsgymnasiet

Bäckadalsgymnasiet grundades år 1988 och är den yngsta gymnasieskolan i Jönköping. Skolan har ett brett utbud av utbildningar där fokus ligger vid yrkesutbildningar. Bäckadalsgymnasiet strävar efter att vara det ledande utbildningscentrat i Jönköping och satsar mycket på att eleverna ska...


Läs mer om Bäckadalsgymnasiet och visa alla program.

Kontaktuppgifter

Bäckadalsgymnasiet

Åsenvägen 11
550 03 Jönköping

 Visa telefonnummer
www.backadal.se

Recensioner

Det finns inga recensioner än.

Ta kontakt med skolan

För att få mer information om El- och energiprogrammet, Dator- & kommunikationsteknik från Bäckadalsgymnasiet, fyll i dina uppgifter:

Vad vill du veta mer om?
Jag vill byta till Bäckadalsgymnasiet
Påminn mig om öppet hus
Jag vill skugga en elev / gå en prova-på-dag
Jag har en fråga
Så funkar det

Hitta en gymnasieskola du är intresserad av


Gör en intresseanmälan


Skolan kontaktar dig med mer information

Du kanske också är intresserad av: