Visa gymnasium.se som: Mobil

COVID-19 - hur påverkas ditt gymnasieval? Vi samlar artiklar och information om coronviruset och skolan. Läs mer här!

Bygg- och anläggningsprogrammet, Husbyggnad

Bäckadalsgymnasiet
Programinformation
Jönköping
Antal elever: cirka 10 (.)
Bygg- och anläggningsprogrammet

Om utbildningen

Husbyggnad på Bäckadalsgymnasiet

Plugga husbyggnad på Bäckadalsgymnasiet!

Är du en kreativ person som gillar att bygga och skapa saker, då ska du läsa bygg och anläggningsprogrammet med inriktning husbyggnad. Du kommer att få lära dig att utföra olika typer av byggnationsarbeten.

Välj mellan snickare och murare

Första året läser du gymnasiegemensamma ämnen och under andra året börjar du läsa på din inriktning mot husbyggnad. Du som elev kommer även att ha möjlighet att välja en fördjupning- murare eller snickare. Om du väljer fördjupning mot murare kommer du att få lära dig hur man jobbar med puts i murbruk. Om du väljer att fördjupa dig som snickare kommer fokus att ligga vid träarbete.

Testa på specialyrken

Du kommer även ha möjlighet att utbilda dig till ett antal specialyrken inom husbyggnad:

  • Golvläggare
  • Glasmästare
  • Ställningsbyggare

Du som elev på bygg och anläggningsprogrammet med inriktning husbyggnad kommer ha möjlighet till en längre praktik på 24 veckor.

Efter utbildningen

Efter studenten kommer du ha möjlighet att läsa vidare till en yrkesutbildning. Om du läser till kurser under gymnasietiden kan du få grundläggande högskolebehörighet. Du kan också börja jobba direkt efter studenten. Vanliga yrkesutgångar är:

  • Träarbetare
  • Murare
  • Betongarbetare
Är du intresserad och vill veta mer om Bygg- och anläggningsprogrammet, Husbyggnad, vänligen fyll i en intresseanmälan nedan.

Behörighet

För behörighet till Bygg- och anläggningsprogrammet behöver du ha godkända betyg från grundskolan i svenska/svenska som andraspråk, engelska, matematik samt minst fem andra ämnen.

Gymnasieexamen

Bygg- och anläggningsprogrammet leder till en yrkesexamen. För att få en högskoleförberedande gymnasiexamen behöver du få godkänt i engelska 6, svenska 2, svenska 3 alternativt svenska som andraspråk 2 och 3.

Ansökan

Ansök till Bygg- och anläggningsprogrammet, Husbyggnad

Som boende i samma kommun som Bäckadalsgymnasiet söker du till programmet via Antagningskansliet i Jönköping. Bor du i en annan kommun gör du ansökan via antagningskansliet i din hemkommun.
Postadress: Box 1002 561 24 HUSKVARNA
Telefon: 036-10 50 00 
E-post: gymnasieantagningen@jonkoping.se

Certifiering

Branschrekommenderat skola

Branschrekommenderad skola

Branschrekommenderad skola är en certifiering som utfärdas av Byggnadsindrustrins yrkesnämnd. Certifieringen kvalitetssäkrar utbildningen och stärker samarbetet mellan skolor och företag inom bygg- och anläggningsbranschen.

Läs mer om Branschrekommenderad skola här!

Kontakta skolan

Fyll i dina uppgifter om du är intresserad och vill veta mer om Bygg- och anläggningsprogrammet, Husbyggnad så kommer skolan att kontakta dig.

Bäckadalsgymnasiet

Bäckadalsgymnasiet

Bäckadalsgymnasiet grundades år 1988 och är den yngsta gymnasieskolan i Jönköping. Skolan har ett brett utbud av utbildningar där fokus ligger vid yrkesutbildningar. Bäckadalsgymnasiet strävar efter att vara det ledande utbildningscentrat i Jönköping och satsar mycket på att eleverna ska...


Läs mer om Bäckadalsgymnasiet och visa alla program.

Kontaktuppgifter

Bäckadalsgymnasiet

Åsenvägen 11
550 03 Jönköping

 Visa telefonnummer
www.backadal.se

Så funkar det

Hitta en gymnasieskola du är intresserad av


Gör en intresseanmälan


Skolan kontaktar dig med mer information

Ta kontakt med skolan

För att få mer information om Bygg- och anläggningsprogrammet, Husbyggnad från Bäckadalsgymnasiet, fyll i dina uppgifter:

Vad vill du veta mer om?
Jag vill byta till Bäckadalsgymnasiet
Påminn mig om öppet hus
Jag vill skugga en elev / gå en prova-på-dag
Jag har en fråga
Recensioner

Det finns inga recensioner än.

Du kanske också är intresserad av: