Visa gymnasium.se som: Mobil

Bygg- och anläggningsprogrammet, Anläggningsfordon

Bäckadalsgymnasiet
Programinformation
Jönköping
Antal elever: cirka 10 (.)
Bygg- och anläggningsprogrammet

Om utbildningen

Plugga anläggningsfordon på Bäckadalsgymnasiet

Plugga anläggningsfordon på Bäckadalsgymnasiet!

Gillar du att skapa och vill jobba  med anläggning eller som maskinförare, då ska du läsa bygg och anläggningsprogrammet med inriktning anläggningsfordon.

Utbildningens innehåll

Under första året kommer du att läsa programgemensamma kurser för bygg- och anläggningsprogrammet. Under år två och tre kommer du att läsa inriktningkurser för inriktningen anläggningsfordon. Kurser som du kommer att läsa på din inriktning är:

  • Anläggningsförare 1-4
  • Anläggningsförare process

Branschrekommenderad utbildning

Utbildningen är framtagen i samråd med branschen. Du som elev kommer därför att gå en modern utbildning som erbjuder det senaste inom bygg och anläggning.

Tillgång till egen maskinpark

Under utbildningen kommer du att få lära dig att manövrera olika typer av avläggningsmaskiner Du kommer att jobba med hjullastare, grävlastare och grävmaskin. Bäckadalsgymnasiet har tillgång till en egen maskinpark som du som elev kommer att få använda under utbildningen.

Efter utbildningen

Efter utbildningen kan du jobba som maskinförare, vägbyggare eller anläggningsarbetare. Du kan också välja att studera vidare på yrkeshögskola.Om du läser till kurser under din gymnasieperiod kan du få grundläggande högskolebehörighet. 

Är du intresserad och vill veta mer om Bygg- och anläggningsprogrammet, Anläggningsfordon, vänligen fyll i en intresseanmälan nedan.

Behörighet

För behörighet till Bygg- och anläggningsprogrammet behöver du ha godkända betyg från grundskolan i svenska/svenska som andraspråk, engelska, matematik samt minst fem andra ämnen.

Gymnasieexamen

Bygg- och anläggningsprogrammet leder till en yrkesexamen. För att få en högskoleförberedande gymnasiexamen behöver du få godkänt i engelska 6, svenska 2, svenska 3 alternativt svenska som andraspråk 2 och 3.

Ansökan

Ansök till Bygg- och anläggningsprogrammet, Anläggningsfordon

Du söker programmet via Antagningskansliet i Jönköping. Om du bor i en kommun som inte ingår i antagningskansliet söker du istället via din hemkommun.
Postadress: Box 1002 561 24 HUSKVARNA
Telefon: 036-10 50 00 
E-post: gymnasieantagningen@jonkoping.se

Certifiering

Branschrekommenderat skola

Branschrekommenderad skola

Branschrekommenderad skola är en certifiering som utfärdas av Byggbranschens Yrkesnämnd. Certifieringen kvalitetssäkrar utbildningen och stärker samarbetet mellan skolor och företag inom bygg- och anläggningsbranschen.

Läs mer om Branschrekommenderad skola här!

Kontakta skolan

Fyll i dina uppgifter om du är intresserad och vill veta mer om Bygg- och anläggningsprogrammet, Anläggningsfordon så kommer skolan att kontakta dig.

Bäckadalsgymnasiet

Bäckadalsgymnasiet grundades år 1988 och är den yngsta gymnasieskolan i Jönköping. Skolan har ett brett utbud av utbildningar där fokus ligger vid yrkesutbildningar. Bäckadalsgymnasiet strävar efter att vara det ledande utbildningscentrat i Jönköping och satsar mycket på att eleverna ska...


Läs mer om Bäckadalsgymnasiet och visa alla program.

Kontaktuppgifter

Bäckadalsgymnasiet

Åsenvägen 11
550 03 Jönköping

 Visa telefonnummer
www.backadal.se

Recensioner

Det finns inga recensioner än.

Ta kontakt med skolan

För att få mer information om Bygg- och anläggningsprogrammet, Anläggningsfordon från Bäckadalsgymnasiet, fyll i dina uppgifter:

Vad vill du veta mer om?
Jag vill byta till Bäckadalsgymnasiet
Påminn mig om öppet hus
Jag vill skugga en elev / gå en prova-på-dag
Jag har en fråga
Så funkar det

Hitta en gymnasieskola du är intresserad av


Gör en intresseanmälan


Skolan kontaktar dig med mer information