Visa gymnasium.se som: Mobil

Naturvetenskapsprogrammet, Naturvetenskap

Åva gymnasium
Programinformation
Utbildare: Åva gymnasium
Ort: Stockholm, Täby
Antal elever: 61 (år 1)
Utbildningstyp: Naturvetenskapsprogrammet
Antagningspoäng:
(statistik från 2017)
Medelvärde: 288,7
Lägsta: 225

Naturvetenskapsprogrammet, Naturvetenskap

Naturvetenskapsprogrammet

Läs Naturvetenskap på Åva gymnasium i Täby

Upptäckarlust som bubblar i laboratoriets provrör. En kritisk blick som blottar svagheter och en tanke som tar ny riktning. Öppnar du dörren till vetenskapens fascinerande värld?

Med blick för naturens krafter

På Naturvetenskapsprogrammet löser du problem tillsammans med andra och lär dig om hur världen är uppbyggd. Utbildningen ger dig kunskaper och förståelse om livets villkor och sammanhang i naturen. Du utvecklar din kreativitet och får träna ett naturvetenskapligt förhåll­ningssätt med förmåga till kritiskt tänkande och logiska resonemang. Teori varvas med experiment, laborationer och fältstudier. 

Nära samarbete med universitet och högskolor

Vi har ett nära samarbete med flera universitet och högskolor så du kommer att erbjudas många tillfällen till studiebesök och föreläsningar på bland andra KTH, SU, UU och KI.

Åva erbjuder unika fördjupningskurser

På Naturvetenskaprogrammet kan du läsa flera olika fördjupningskurser. Du har exempelvis möjlighet att läsa de populära kurserna Naturvetenskaplig specialisering- medicinsk inriktning och Fysik 3. Åva är en av få skolor som erbjuder just dessa.

Optimala studieresultat hos oss

Välutbildade och inspirerade lärare bidrar till optimala studiere­sultat. Målet för dina studier är att kun­na upptäcka, formulera och lösa olika problem på ett kreativt sätt samt att reflektera och argumentera. Kombinationen av matematik, naturvetenskap, humaniora och språk ger dig bästa möjliga grund för fortsatta studier.

"Alla som jag känner som har gått på Åva sa att Åva var bra."
Citat från ny elev

Naturvetenskapsprogrammet har två inriktningar 

Inriktningen Naturvetenskap ger fördjupade kunskaper inom biologi, fysik, kemi och matematik. Inriktningen Naturvetenskap och samhälle breddar perspektiven mot samhällskunskap och geografi. Efter examen går de flesta elever vidare till högskola eller universitet i Sverige eller utomlands. Program­met ger behörighet till i stort sett alla utbildningar.

Du som väljer Naturvetenskap­lig inriktning och är intresserad av musik kan välja en särskild variant där du byter ut den vanliga programfördjupningen mot ett paket kurser inom musik.

Skaffa dig scenvana!

Du har musikundervisning två lektioner i veckan som är inriktade på pop och rock. Undervisningen består till stor del av ensemblespel i mindre grupper. Utöver lektionstiden så har du också tillgång till tre fullt utrustade musikrum som du får egen nyckel till. Genom att medverka i både små och stora arrangemang inför publik skaffar du dig en god scenvana. Både vår stora och lilla scen är fullt utrustade med ljud och ljus.

Efter plugget

Genom val kan du skaffa dig samma breda behörighet till högre studier som det vanliga Naturveten­skapsprogrammet. Vi tränar gehör och studerar musikteori så att du får en större förståelse för musikens uppbyggnad och en bra grund för fortsatta musikstudier. Du söker både på grundskolebetyg och ett färdighetsprov.

Är du intresserad och vill veta mer om Naturvetenskapsprogrammet, Naturvetenskap, vänligen fyll i en intresseanmälan nedan.

Behörighet

För gymnasiebehörighet till ett högskoleförberedande program krävs godkända betyg i svenska eller svenska som andraspråk, engelska, matematik och i minst nio andra ämnen från grundskolan.

  • För Naturvetenskapsprogrammet ska tre av de ytterligare nio ämnena vara biologi, fysik och kemi.

Fördjupning Musik

Naturvetenskap - Musik

Det här är utbildningen för dig som vill satsa på musiken men samtidigt läsa Naturvetenskapsprogrammet på gymnasiet. Tänk dig tre stycken fullt utrustade musikrum och många tillfällen att delta i konserter, såväl i större som i mindre sammanhang.

På utbildningen har du musikundervisning två lektioner i veckan som är inriktade på pop och rock. Undervisningen består till stor del av ensemblespel i mindre grupper. Utöver lektionerna har du också tillgång till tre fullutrustade musikrum som du får egen nyckel till. Du tränar också gehör och studerar musikteori och får möjlighet att skaffa god scenvana genom att medverka i olika arrangemang inför publik. Efter Naturvetenskapsprogram­met – Musik har du även en god grund för fortsatta studier inom musik.

Du söker både på grundskolebetyg och färdighetsprov. Genom att göra aktiva val kan du skaffa dig samma breda behörighet till högre studier som det vanliga Naturveten­skapsprogrammet ger.

Ansökan

Ansök till Naturvetenskapsprogrammet, Naturvetenskap

Som boende i samma kommun som Åva gymnasium söker du till programmet via Gymnasieantagningen Stockholms län. Bor du i en annan kommun gör du ansökan via antagningskansliet i din hemkommun.
Postadress: Box 4404, 102 68 STOCKHOLM
Telefon: 08-58 00 80 00
E-post: gyantagningen@ksl.se

Gymnasieexamen

Högskoleförberedande program. Efter avslutade studier kan du läsa vidare på universitet eller högskola.

Reportage

Amanda på Åva gymnasium

Åva gymnasium - ett galet bra första steg ut i vuxenlivet!

Läs mer Åva gymnasium

Amanda läste Naturvetenskap på Åva gymnasium. Idag läser hon på psykologoprogrammet och ser tillbaka på sin gymnasietid med glädje och stolthet.


Ta kontakt med skolan

Fyll i dina uppgifter om du är intresserad och vill veta mer om Naturvetenskapsprogrammet, Naturvetenskap.

Fyll i dina kontaktuppgifter

Skicka din intresseanmälan

Få mer information från skolan

Errors
Valfritt
Valfritt

Åva gymnasium

Åva gymnasium

Du hittar all info på Åvas webbplats

Läs mer om Åva på vår webbplats taby.se/ava - där samlar vi all information! Få spännande, roliga och intressanta nyheter kopplade till Åva på Facebook, där vi heter Åva gymnasium. Vår profilbild visar huvudentrén med röda mattan, och du hittar...


Läs mer om Åva gymnasium och visa alla program.

Kontaktuppgifter till Åva gymnasium

Åva gymnasium

Åva Skolgränd 1-3
183 34 Täby

 Visa telefonnummer
www.taby.se


Skolrecensioner

PianoKillen   |   2016-03-02
Kul folk, inte speciellt ''pluggnördiga''. Roliga engagerade lärare. Bra atmosfär, många aktiviteter och trevligt pianorum. 5/7 perfect score.
          (4)