Visa gymnasium.se som: Mobil

Barn- och fritidsprogrammet, Pedagogiskt arbete

Åva gymnasium
Programinformation
Utbildare: Åva gymnasium
Ort: Stockholm, Täby
Antal elever: 22 (år 1)
Utbildningstyp: Barn- och fritidsprogrammet
Antagningspoäng:
(statistik från 2017)
Medelvärde: 224,2
Lägsta: 182,5

Barn- och fritidsprogrammet, Pedagogiskt arbete

Barn och fritidsprogrammet

Kunskap och glädje på Barn- och fritidsprogrammet

Utvecklande. Roligt. Smart. Att plugga om barn är en inspirerande resa med oändliga möjligheter till ny kunskap. Barn kräver mycket, men har ännu mer att ge tillbaka till den som lyssnar och tar dem på allvar. Vill du vara med?

Kunskap och glädje för bästa starten

Barn­ och fritidsprogrammet har inriktningen pedagogiskt arbete vilket innebär fokus på samverkan, samarbete och kommunikation. Du kommer att arbeta varierat, både individuellt och i grupp. En viktig målsättning är att utveckla din för­måga att ta initiativ och leda projekt och aktiviteter.

Kunskaper om människors hälsa och levnadsvanor är centralt inom programmet. Den teoretiska basen är en sammansättning av ämnena psykologi, pedagogik och didaktik (läran om undervisning). 

Efter examen blir du eftertraktad på arbetsmarknaden som barn­skötare eller elevassistent. Du får också en bra grund för fortsatta studier till bland annat förskollärare och socionom. 

Är du intresserad och vill veta mer om Barn- och fritidsprogrammet, Pedagogiskt arbete, vänligen fyll i en intresseanmälan nedan.

Behörighet

För att ha gymnasiebehörighet till ett yrkesprogram krävs godkända betyg i svenska eller svenska som andraspråk, engelska och matematik och i minst fem andra ämnen från grundskolan.

Ansökan

Ansök till Barn- och fritidsprogrammet, Pedagogiskt arbete

Som boende i samma kommun som Åva gymnasium söker du till programmet via Gymnasieantagningen Stockholms län. Bor du i en annan kommun gör du ansökan via antagningskansliet i din hemkommun.
Postadress: Box 4404, 102 68 STOCKHOLM
Telefon: 08-58 00 80 00
E-post: gyantagningen@ksl.se

Gymnasieexamen

Barn- och fritidsprogrammet (BF), Pedagogiskt arbete är ett yrkesförberedande gymnasieprogram och leder till en yrkesexamen. Möjlighet finns att bli högskolebehörig.

Ta kontakt med skolan

Fyll i dina uppgifter om du är intresserad och vill veta mer om Barn- och fritidsprogrammet, Pedagogiskt arbete.

Fyll i dina kontaktuppgifter

Skicka din intresseanmälan

Få mer information från skolan

Errors
Valfritt
Valfritt

Åva gymnasium

Åva gymnasium

Du hittar all info på Åvas webbplats

Läs mer om Åva på vår webbplats taby.se/ava - där samlar vi all information! Få spännande, roliga och intressanta nyheter kopplade till Åva på Facebook, där vi heter Åva gymnasium. Vår profilbild visar huvudentrén med röda mattan, och du hittar...


Läs mer om Åva gymnasium och visa alla program.

Kontaktuppgifter till Åva gymnasium

Åva gymnasium

Åva Skolgränd 1-3
183 34 Täby

 Visa telefonnummer
www.taby.se