Visa gymnasium.se som: Mobil

Samhällsvetenskapsprogrammet, Medier, info & kommunikation

Arlandagymnasiet
Programinformation
Stockholm
Antal elever: 114 (år 1)
Samhällsvetenskapsprogrammet

Om utbildningen

Samhällsvetenskapsprogrammet, Medier, info & kommunikation på Arlandagymnasiet

Medier, information & kommunikation på Arlandagymnasiet!

Vill du jobba inom tv, som fotograf eller som journalist? På Arlandagymnasiet kan du plugga medier, information och kommunikation. Du kommer då att läsa på det Samhällsvetenskapliga programmet och därför få grundläggande högskolebehörighet med en fördjupning inom media. Programmet är perfekt för dig som vill plugga vidare inom media- och informationsområdet efter studenten.

Inriktning Medier, information & kommunikation

Med en inriktning inom media kommer du att få lära dig hur man producerar och klipper ihop filmer, jobbar med bilder och bildhantering, skapar spännande och intressanta texter och göra radiosändningar. Du kommer att få läsa kurser i:

  • Journalistik, reklam och information
  • Medieproduktion
  • Medier, samhälle och kommunikation
  • Psykologi

Arlandagymnasiet har ett samarbete med Radio Sigtuna där eleverna har möjlighet att göra sina egna radiosändningar. Det finns också möjlighet att vara med och producera en riktig tidning som kommer delas ut till eleverna i nian inför deras gymnasieval.

Kombinera studierna med idrott eller kultur

På samhällsvetenskapsprogrammet på Arlandagymnasiet kan du kombinera dina studier med att välja till en nationell idrottsutbildning (NIU) i fotboll eller handboll, eller lokal idrottsutbildning (LIU) i innebandy, ishockey eller e-sport.

Efter Samhällsvetenskapsprogrammet

Samhällsvetenskapsprogrammet är en högskoleförberedande utbildning, och efter studenten kan du därför välja att fördjupa dina kunskaper på högskola. Plugga vidare till:

  • Journalist
  • Kommunikatör
  • Fotograf
  • Ljudtekniker
  • Reporter
Är du intresserad och vill veta mer om Samhällsvetenskapsprogrammet, Medier, info & kommunikation, vänligen fyll i en intresseanmälan nedan.

Behörighet

För behörighet till Samhällsvetenskapsprogrammet behöver du ha godkända betyg från grundskolan i svenska/svenska som andraspråk, matematik, engelska, geografi, historia, religion, samhällskunskap samt minst fem andra ämnen.

Gymnasieexamen

Samhällsvetenskapsprogrammet leder till en högskoleförberedande gymnasieexamen.

Ansökan

Ansök till Samhällsvetenskapsprogrammet, Medier, info & kommunikation

Som boende i samma kommun som Arlandagymnasiet söker du till programmet via Gymnasieantagningen Stockholms län. Bor du i en annan kommun gör du ansökan via antagningskansliet i din hemkommun.
Postadress: Box 4404, 102 68 STOCKHOLM
Telefon: 08-58 00 80 00
E-post: gyantagningen@ksl.se

Kontakta skolan

Fyll i dina uppgifter om du är intresserad och vill veta mer om Samhällsvetenskapsprogrammet, Medier, info & kommunikation så kommer skolan att kontakta dig.

Arlandagymnasiet

Arlandagymnasiet

Har du höga ambitioner och vill plugga eller jobba efter gymnasiet? På Arlandagymnasiet i Sigtuna finns duktiga lärare som uppmuntrar dig att åstadkomma bättre resultat än du trodde var möjligt! Arlandagymnasiet ligger beläget i Kunskapens hus, som ligger centralt i...


Läs mer om Arlandagymnasiet och visa alla program.

Kontaktuppgifter

Arlandagymnasiet

Vikingavägen 2
195 85 Märsta

 Visa telefonnummer
www.sigtuna.se

Så funkar det

Hitta en gymnasieskola du är intresserad av


Gör en intresseanmälan


Skolan kontaktar dig med mer information

Ta kontakt med skolan

För att få mer information om Samhällsvetenskapsprogrammet, Medier, info & kommunikation från Arlandagymnasiet, fyll i dina uppgifter:

Recensioner

Det finns inga recensioner än.