Visa gymnasium.se som: Mobil

Handels- och administrationsprogrammet, Handel & service

Arlandagymnasiet
Programinformation
Stockholm
Antal elever: 30 (år 1)
Handels- och administrationsprogrammet

Om utbildningen

Handels- och administrationsprogrammet inriktning handel och service på Arlandagymnasiet

Plugga Handel & service på Arlandagymnasiet!

Är du intresserad av att jobba med försäljning, logistik och kundservice? Då kan du plugga handel och service på Arlandagymnasiet. Utbildningen är yrkesförberedande och du kommer att bli förberedd för arbete direkt efter studenten. Börja jobba som säljare, starta eget företag eller jobba med handel. Om du vill plugga vidare på högskolan efter studenten kan du välja att läsa till några kurser under gymnasiet. Du kommer att vara behörig att söka in till yrkeshögskolan om du vill fördjupa dina kunskaper. Du kommer att få läsa kurser som:

  • Entreprenörskap och företagande
  • Handel specialisering
  • Personlig försäljning
  • Praktisk marknadsföring

Starta ditt eget företag

Under din tid på handels och administrationsprogrammet kommer du att få starta, driva och avveckla ditt eget UF-företag. Du kommer själv få sköta all marknadsföring och redovisning och efter studenten ska du själv kunna starta och driva ditt egna företag.

Kombinera studierna med idrott

På Handelsprogrammet på Arlandagymnasiet kan du kombinera dina studier med att välja till en nationell idrottsutbildning (NIU) i fotboll eller handboll, eller lokal idrottsutbildning (LIU) innebandy, ishockey eller e-sport. 

Praktisera ute på ett företag under din APL

Handels och administrationsprogrammet är ett yrkesförberedande program vilket innebär att du har möjlighet att praktisera under femton veckor på ett företag. Under din APL-period kommer du att få många spännande erfarenheter och knyta viktiga kontakter i den bransch som du vill jobba inom. Om du gör bra ifrån dig finns det goda chanser till anställning direkt efter studenten.

Är du intresserad och vill veta mer om Handels- och administrationsprogrammet, Handel & service, vänligen fyll i en intresseanmälan nedan.

Behörighet

För behörighet till Handels- och administrationsprogrammet behöver du ha godkända betyg från grundskolan i svenska/svenska som andraspråk, engelska, matematik samt minst fem andra ämnen.

Gymnasieexamen

Handels- och administrationsprogrammet leder till en yrkesexamen. För att få en högskoleförberedande gymnasiexamen behöver du få godkänt i engelska 6, svenska 2, svenska 3 alternativt svenska som andraspråk 2 och 3.

Ansökan

Ansök till Handels- och administrationsprogrammet, Handel & service

Som boende i samma kommun som Arlandagymnasiet söker du till programmet via Gymnasieantagningen Stockholms län. Bor du i en annan kommun gör du ansökan via antagningskansliet i din hemkommun.
Postadress: Box 4404, 102 68 STOCKHOLM
Telefon: 08-58 00 80 00
E-post: gyantagningen@ksl.se

Kontakta skolan

Fyll i dina uppgifter om du är intresserad och vill veta mer om Handels- och administrationsprogrammet, Handel & service så kommer skolan att kontakta dig.

Arlandagymnasiet

Arlandagymnasiet

Har du höga ambitioner och vill plugga eller jobba efter gymnasiet? På Arlandagymnasiet i Sigtuna finns duktiga lärare som uppmuntrar dig att åstadkomma bättre resultat än du trodde var möjligt! Arlandagymnasiet ligger beläget i Kunskapens hus, som ligger centralt i...


Läs mer om Arlandagymnasiet och visa alla program.

Kontaktuppgifter

Arlandagymnasiet

Vikingavägen 2
195 85 Märsta

 Visa telefonnummer
www.sigtuna.se

Så funkar det

Hitta en gymnasieskola du är intresserad av


Gör en intresseanmälan


Skolan kontaktar dig med mer information

Ta kontakt med skolan

För att få mer information om Handels- och administrationsprogrammet, Handel & service från Arlandagymnasiet, fyll i dina uppgifter:

Recensioner

Det finns inga recensioner än.