Visa gymnasium.se som: Mobil

Fordons- och transportprogrammet, Transport

Arlandagymnasiet
Programinformation
Stockholm
Antal elever: cirka 60 (.)
Fordons- och transportprogrammet
  • Antagningspoäng: 107,5
    (medelvärde: 175,9) * statistik från 2021
(Läs mer) Event
2021-12-07

Om utbildningen

Fordons- och transportprogrammet inriktning transport på Arlandagymnasiet

Studera inriktningen transport på Arlandagymnasiet!

Tycker du om att köra bil och vill arbeta med fordon då kan du studera till yrkesförare på Arlandagymnasiet. Fordons- och transportprogrammet ger dig grundläggande kunskaper om fordonets olika delar och funktioner.

Inriktning transport

På transportprogrammet kommer fokus att ligga vid logistik samt frakt av varor och gods. Som elev på programmet kommer du att få ta körkort för personbil, lastbil och för lastbil med släp. Det finns idag ett stort behov av duktiga yrkesförare och du kommer därför att ha goda chanser till arbete direkt efter studenten. Du kommer att få läsa kurser som:

  • Maskinell godshantering
  • Godstrafik
  • Godstransporter – specialisering
  • Fordonskombinationer – godstransporter

Praktisera på ett företag under din APL

Som elev på fordons- och transportprogrammet kommer du att få praktisera ute på ett företag under minst femton veckor. På företaget kommer du att få prova på att utföra olika arbetsuppgifter och skaffa dig spännande erfarenheter.

Efter Fordons- och transportprogrammet

Fordons- och transportprogrammet är ett yrkesförberedande program, du kan därför läsa vidare på yrkeshögskola efter studenten. Du kommer att ha mycket erfarenheter ifrån branschen när du avslutar dina gymnasiestudier och kan därför börja arbeta direkt som yrkesförare. För att få grundläggande högskolebehörighet kan du välja att i ditt individuella val lägga till några kurser.

Är du intresserad och vill veta mer om Fordons- och transportprogrammet, Transport, vänligen fyll i en intresseanmälan nedan.

Behörighet

För behörighet till Fordons- och transportprogrammet behöver du ha godkända betyg från grundskolan i svenska/svenska som andraspråk, engelska, matematik samt minst fem andra ämnen.

Gymnasieexamen

Fordons- och transportprogrammet leder till en yrkesexamen. För att få en högskoleförberedande gymnasiexamen behöver du få godkänt i engelska 6, svenska 2, svenska 3 alternativt svenska som andraspråk 2 och 3.

Ansökan

Ansök till Fordons- och transportprogrammet, Transport

Du söker programmet via antagningskansliet Gymnasieantagningen Storstockholm. Om du bor i en kommun som antagningskansliet inte har hand om söker du istället via din hemkommun.

Kontaktuppgifter
Postadress: Box 4404, 102 68 Stockholm
Telefon: 08-58 00 80 00
Mejladress: gymnasieantagningen@storsthlm.se

Kontakta skolan

Fyll i dina uppgifter om du är intresserad och vill veta mer om Fordons- och transportprogrammet, Transport så kommer skolan att kontakta dig.

Arlandagymnasiet

Har du höga ambitioner och vill studera eller arbeta efter gymnasiet? På Arlandagymnasiet i Sigtuna finns duktiga och engagerade lärare som uppmuntrar dig att åstadkomma bättre resultat än du trodde var möjligt! Arlandagymnasiet ligger beläget i Kunskapens hus, som ligger...


Läs mer om Arlandagymnasiet och visa alla program.

Kontaktuppgifter

Arlandagymnasiet

Vikingavägen 2
195 85 Märsta

 Visa telefonnummer
www.sigtuna.se

Recensioner

Det finns inga recensioner än.

Ta kontakt med skolan

För att få mer information om Fordons- och transportprogrammet, Transport från Arlandagymnasiet, fyll i dina uppgifter:

Så funkar det

Hitta en gymnasieskola du är intresserad av


Gör en intresseanmälan


Skolan kontaktar dig med mer information