Introduktionsprogrammet, Språkintroduktion

Arena Academy Göteborg
Programinformation
Göteborg
Introduktionsprogrammet
marker Har lediga platser

Om utbildningen

Preparandautbildning & språkintroduktion på INIT Göteborg 

På International IT College of Sweden i Göteborg kan du läsa preparandautbildning och språkintroduktion. 

Preparandutbildning

Syftet med preparandutbildning är att eleven ska nå behörighet till ett nationellt program. Studieplanen anpassas individuellt för varje elev och ska främst innehålla de kurser som krävs för att eleven ska bli behörig. Utbildningen ska vara högst ett läsår och det är möjligt för eleven att antas till ett nationellt program även under läsårets gång då han/hon uppnår behörighet. Preparandutbildning riktar sig till elever som snabbt vill bli behöriga.

Språkintroduktion

Språkintroduktion är till för ungdomar som nyss har anlänt till Sverige. Utbildningen har fokus på svenska språket för att eleven ska kunna gå vidare till något annat program i gymnasieskolan, eller annan utbildning. På språkintroduktion kan eleven också få undervisning i andra grundskole- och gymnasieämnen som eleven behöver för sin fortsatta utbildning. Utbildningen läggs upp efter att elevens kunskaper validerats, det vill säga att man har tagit reda på vilken nivå av utbildning som passar eleven.
Observera att dessa två utbildningar endast ges på skolan i Göteborg. 

Är du intresserad och vill veta mer om Introduktionsprogrammet, Språkintroduktion, vänligen fyll i en intresseanmälan nedan.

Ansökan

Ansök till Introduktionsprogrammet, Språkintroduktion

Du söker programmet via antagningskansliet Gymnasieantagningen Göteborgsregionen. Om du bor i en kommun som antagningskansliet inte har hand om söker du istället via din hemkommun.

Kontaktuppgifter
Postadress: Box 507340222 Göteborg
Telefon: 031-335 51 30
Mejladress: gymnasieantagningen@goteborgsregionen.se

Reportage

Pamela pluggar natur på INIT Göteborg

Pamela är 17 år och studerar Naturvetenskapsprogrammets tredje år på INIT College, (International IT College of Sweden) i Göteborg. Hon berättar att det är lätt att få vänner på skolan och att lärarna verkligen bryr sig om eleverna. Pamela berättar mer om skolan i det här reportaget. Kontakta skolan

Fyll i dina uppgifter om du är intresserad och vill veta mer om Introduktionsprogrammet, Språkintroduktion så kommer skolan att kontakta dig.

Arena Academy Göteborg

Arena Academy Göteborg - få ett försprång ut i världen

Arena Academy Göteborg är en fristående gymnasieskola i Göteborg. Här lär du dig avancerade kunskaper av proffsiga lärare. Arena Academy Göteborg tror på varje elevs förmåga och vilja, men ställer också krav. Som elev förväntas du arbeta hårt och anstränga...


Läs mer om Arena Academy Göteborg och visa alla program.

Kontaktuppgifter

Arena Academy Göteborg

Elof Lindälvs gata 13
41458 Göteborg

 Visa telefonnummer
arenaacademy.se

Recensioner

Det finns inga recensioner än.

Ta kontakt med skolan

För att få mer information om Introduktionsprogrammet, Språkintroduktion från Arena Academy Göteborg , fyll i dina uppgifter:

Vad vill du veta mer om?
Jag vill byta till INIT
Påminn mig om öppet hus
Jag vill skugga en elev / gå en prova-på-dag
Boka ett digitalt möte med INIT
Jag har en fråga
Så funkar det

Hitta en gymnasieskola du är intresserad av


Gör en intresseanmälan


Skolan kontaktar dig med mer information

Reportage
Pamela pluggar natur på INIT Göt...

Pamela är 17 år och studerar Naturvetenskapsprogrammets tredje år på INIT College, (International IT College of Sweden) i Göteborg. Hon berättar att det är lätt att få vänner på skolan och att lärarna verkligen bryr sig om eleverna. Pamela berättar mer om skolan i det här reportaget. 

Läs mer