Visa gymnasium.se som: Mobil

COVID-19 - hur påverkas ditt gymnasieval? Vi samlar artiklar och information om coronviruset och skolan. Läs mer här!

International Baccalaureate

Aranäsgymnasiet
Programinformation
Kungsbacka
Antal elever: cirka 60 (.)
International Baccalaureate
  • Antagningspoäng: 175,0
    (medelvärde: 237,3) * statistik från 2019/20
(Läs mer) Öppet hus
2020-11-04
2021-01-28
IB-programmet på Aranäsgymnasiet

Om utbildningen

International Baccalaureate på Aranäsgymnasiet

IB-programmet är en internationell utbildning på engelska som ger dig chansen att tänka kritiskt, att utveckla din person och som samtidigt ger dig ett internationellt perspektiv.

Du är studiemotiverad och vill gärna vara väl förberedd för studier på universitet, antingen utomlands eller i Sverige. Du vill fokusera på och fördjupa dig i de ämnen som intresserar dig. 

Du får en spännande internationellt inriktad utbildning på engelska, där du själv väljer en kombination av ämnen med antingen ett naturvetenskapligt, språkligt eller samhällsvetenskapligt fokus. Den internationella aspekten ger dig möjlighet att fördjupa dig i globala perspektiv samt uppleva utbyten med andra kulturer. IB är ett kvalificerat studieförberedande program, som utöver att ge dig en gedigen akademisk träning också strävar efter att utveckla hela människan genom att hjälpa dig att bl.a. utveckla din kreativitet, sociala förmåga, självständighet och kritiska tänkande. En stor fördel med IB är att dina lärare inte sätter dina betyg, vilket resulterar i en konstruktiv och sund relation mellan lärare och elever. Klarar du examen i årskurs 3 får du IB-diplomet, vilket har hög status på universitet världen över och ger dig direkt behörighet att kunna studera i stort sett i hela världen. Examinationsavgiften bekostas av Kungsbacka kommun.

I framtiden ger IB-diplomet dig en god utbildningsbas och ett brett urval inför dina fortsatta universitetsstudier, men utvecklar dig också både intellektuellt och socialt. IB tar dig dit du vill! 

Är du intresserad och vill veta mer om International Baccalaureate, vänligen fyll i en intresseanmälan nedan.

Gymnasieexamen

International Baccalaureate leder till en högskoleförberedande gymnasieexamen som ger dig behörighet att studera vidare både i Sverige men även i andra, främst engelsktalande, länder.

Ansökan

Ansök till International Baccalaureate

Som boende i samma kommun som Aranäsgymnasiet söker du till programmet via Gymnasieantagningen Göteborgsregionen. Bor du i en annan kommun gör du ansökan via antagningskansliet i din hemkommun.
Postadress: Box 507340222 Göteborg
Telefon: 031-335 51 30
E-post: gymnasieantagningen@goteborgsregionen.se

Kontakta skolan

Fyll i dina uppgifter om du är intresserad och vill veta mer om International Baccalaureate så kommer skolan att kontakta dig.

Aranäsgymnasiet

Stort utbud av gymnasieprogram på Aranäsgymnasiet

Aranäsgymnasiet är en kommunal skola i Kungsbacka kommun. Skolan ligger i Kungsbacka centrum, cirka tio minuters gångväg från buss- och järnvägsstationen. På Aranäsgymnasiet finns ett tiotal nationella program varav några med lokala inriktningar samt det internationella programmet International Baccalaureate. Skolan...


Läs mer om Aranäsgymnasiet och visa alla program.

Kontaktuppgifter

Aranäsgymnasiet

Gymnasiegatan 44
434 42 Kungsbacka

 Visa telefonnummer
www.aranasgymnasiet.kungsbacka.se

Så funkar det

Hitta en gymnasieskola du är intresserad av


Gör en intresseanmälan


Skolan kontaktar dig med mer information

Ta kontakt med skolan

För att få mer information om International Baccalaureate från Aranäsgymnasiet, fyll i dina uppgifter:

Vad vill du veta mer om?
Jag vill boka in ett digitalt möte
Jag vill börja/byta till Aranäsgymnasiet
Påminn mig om öppet hus
Jag har en fråga
Recensioner

Det finns inga recensioner än.

Du kanske också är intresserad av: