Visa gymnasium.se som: Mobil

Barn- och fritidsprogrammet, Pedagogiskt och socialt arbete

Aranäsgymnasiet
Programinformation
Kungsbacka
Antal elever: cirka 80 (.)
Barn- och fritidsprogrammet
  • Antagningspoäng: 87,5
    (medelvärde: 196,0) * statistik från 2019/20
(Läs mer) Öppet hus
2021-01-28
Barn- och fritidsprogrammet inriktning Pedagogiskt arbete

Om utbildningen

Barn- och fritidsprogrammet inriktning Pedagogiskt och socialt arbete på Aranäsgymnasiet

Barn- och fritidsprogrammet är ett yrkesprogram men du kan inom ramen för programmet läsa in allmän högskolebehörighet. På Aranäsgymnasiet erbjuds två inriktningar, fritid och hälsa samt pedagogiskt arbete.

Du är intresserad av fritid och hur människor fungerar. Du är hälsoinriktad och vill utveckla dig själv.

Du får grundläggande kunskaper om människor i alla åldrar och lär dig att leda och planera inom olika verksamheter. I utbildningen fördjupar du dina kunskaper i pedagogik, sociologi och idrott och friskvård. 

Du diskuterar och tar ställning i etiska frågor och olika förhållningssätt. Du får arbeta efter de grundläggande värden som gäller för mänskliga och demokratiska rättigheter.

Oberoende av inriktning leder utbildningen till att du kan möta, assistera och stödja barn, ungdomar och vuxna i deras utveckling.

Dina teoretiska kunskaper får du tillämpa och utveckla under sammanlagt 15 veckors arbetsplatsförlagt lärande - APL. 

I framtiden kan det här programmet, beroende på val och inriktning, ge möjlighet till arbete som barnskötare, elevassistent, personlig tränare, olika yrken inom friskvård och personlig assistent.

Du kan läsa in allmän högskolebehörighet på alla yrkesprogram, inom ramen för programmet. Efter vidare studier kan du bli till exempel bli polis, socionom, fritidspedagog, förskollärare, fritidsledare, lärare, idrottslärare, hälsopedagog/coach eller diplomerad massör.

Inriktning Pedagogiskt arbete

Inriktningen ger dig kunskaper om människors utveckling, lärande, behov och rättigheter samt om olika pedagogiska verksamheter.

Inriktningen är tvärvetenskaplig och innehåller ämnen som pedagogik, psykologi och sociologi.

Efter avslutade studier är du utbildad barnskötare. Exempel på yrken efter vidare studier från programmet är till exempel lärare, förskolelärare, fritidspedagog och elevassistent.  

Är du intresserad och vill veta mer om Barn- och fritidsprogrammet, Pedagogiskt och socialt arbete, vänligen fyll i en intresseanmälan nedan.

Behörighet

För behörighet till Barn- och fritidsprogrammet behöver du ha godkända betyg från grundskolan i svenska/svenska som andraspråk, engelska, matematik samt minst fem andra ämnen.

Gymnasieexamen

Barn- och fritidsprogrammet leder till en yrkesexamen. För att få en högskoleförberedande gymnasiexamen behöver du få godkänt i engelska 6, svenska 2, svenska 3 alternativt svenska som andraspråk 2 och 3.

Ansökan

Ansök till Barn- och fritidsprogrammet, Pedagogiskt och socialt arbete

Du söker programmet via Gymnasieantagningen Göteborgsregionen. Om du bor i en kommun som inte ingår i antagningskansliet söker du istället via din hemkommun.
Postadress: Box 507340222 Göteborg
Telefon: 031-335 51 30
E-post: gymnasieantagningen@goteborgsregionen.se

Kontakta skolan

Fyll i dina uppgifter om du är intresserad och vill veta mer om Barn- och fritidsprogrammet, Pedagogiskt och socialt arbete så kommer skolan att kontakta dig.

Aranäsgymnasiet

Stort utbud av gymnasieprogram på Aranäsgymnasiet

Aranäsgymnasiet är en kommunal skola i Kungsbacka kommun. Skolan ligger i Kungsbacka centrum, cirka tio minuters gångväg från buss- och järnvägsstationen. På Aranäsgymnasiet finns ett tiotal nationella program varav några med lokala inriktningar samt det internationella programmet International Baccalaureate. Skolan...


Läs mer om Aranäsgymnasiet och visa alla program.

Kontaktuppgifter

Aranäsgymnasiet

Gymnasiegatan 44
434 42 Kungsbacka

 Visa telefonnummer
www.aranasgymnasiet.kungsbacka.se

Så funkar det

Hitta en gymnasieskola du är intresserad av


Gör en intresseanmälan


Skolan kontaktar dig med mer information

Ta kontakt med skolan

För att få mer information om Barn- och fritidsprogrammet, Pedagogiskt och socialt arbete från Aranäsgymnasiet, fyll i dina uppgifter:

Vad vill du veta mer om?
Jag vill boka in ett digitalt möte
Jag vill börja/byta till Aranäsgymnasiet
Påminn mig om öppet hus
Jag har en fråga
Recensioner

Det finns inga recensioner än.

Du kanske också är intresserad av: