Anna Whitlocks gymnasiums rektor Annica Tengbom Odén välkomnar dig till Stockholms nyaste och största gymnasium!

Anna Whitlocks gymnasium

Kom till Anna Whitlocks gymnasium

Välkommen till Anna Whitlocks gymnasium -  störst och mitt i Stockholm stad

”Anna Whitlock (1852-1930) var en engagerad entreprenör, framsynt feminist och en pedagogikens pionjär. Vi vill arbeta i hennes anda.”

Nästa år startar Stockholms stad Anna Whitlocks gymnasium, den nya och största skolan i Stockholm med upp till 2400 elever. Skolan är belägen i centrala Stockholm på Hantverkargatan, i närheten av Stadshuset. Detta nya kunskapspalats strävar mot att skapa ett hållbart samhälle. Skolan har även som mål att erbjuda utbildningar i världsklass. För att nå dessa mål krävs en varm, kreativ och välkomnande skolmiljö – nyckelord som beskriver Anna Whitlocks gymnasium. Det erbjuds fem högskoleförberedande program:

• naturvetenskapsprogrammet (NA)
  • samhällsvetenskapsprogrammet (SA)
  • ekonomiprogrammet (EK)
  • estetiska programmet (ES)
  • teknikprogrammet (TE)

Ett nytt koncept som leder till en bättre studietid

På AW gymnasium kombineras estetik, vetenskap, digital teknik och innovation. Som elev har du tillgång till nyrenoverade och moderna undervisningslokaler samt stöd från ambitiösa och pålästa lärare som vill se dig lyckas! I slutet av din gymnasietid kommer du överträffa dina egna förväntningar, och vara förberedd för vidare studier eller arbetsmarknaden.

Viktiga inriktningsprofiler

Anna Whitlocks gymnasium erbjuder totalt 11 inriktningar. För dig som väljer Naturvetenskapsprogrammet, samhällsvetenskapsprogrammet eller estetiska programmet har du ytterligare två roliga profiler att välja bland - Design och Life Science. När du arbetar med design måste du ha både problemlösningsprocessen och materialisering i åtanke. Skolans fokus ligger på hållbar design. Life Science-profilen handlar om livsformers egenskaper och utveckling, samt förutsättning för fortsatt liv. Dessa aspekter är nödvändiga för hållbar utveckling.

En nära relation till näringslivet

AW kommer samarbeta med högskolor, universitet och företag såsom Stockholms Universitet, Yale University och Konstfack. Genom dessa samarbeten har du chansen att djupgående utveckla dina kunskaper och knyta värdefulla kontakter inför framtiden.

Skolan öppnar sina dörrar hösten 2018, ta del av en ny och spännande kunskapsplats!

Mer information om skolan kommer under våren.

Är du intresserad och vill veta mer om Anna Whitlocks gymnasium, vänligen fyll i en intresseanmälan nedan.

Utbildningar - Anna Whitlocks gymnasium

Anna Whitlocks gymnasium på Facebook

Fyll i dina uppgifter om du är intresserad och vill bli kontaktad av Anna Whitlocks gymnasium.

Kontaktuppgifter till Anna Whitlocks gymnasium

Anna Whitlocks gymnasium

Hantverkargatan 29
11221 Stockholm

annawhitlocksgymnasium.stockholm.se

Forum om Anna Whitlocks gymnasium

Här kan du ställa frågor om Anna Whitlocks gymnasium och deras program.

Svar Senaste foruminläggen
0 Öppet hus 2018-09-05   Mo Hej, vilka datum har ni öppet hus? Mvh Magnus
0 Sam beteende 2018-01-19   Roger Hej! Hur många elever planerar ni ta in till Sam beteende? Hälsningar Roger
0 ekonomi inr ekonomi 2018-01-18   george Hej! Jag undrar nu, om nu ska skulle vilja välja ekonomi inr ekomoni, vad är då antagningspoänget?
1 Antagningspoäng? 2017-12-04   anna.h.nordstrom@gmail.com Hej! Vår son funderar på Sam-programmet med beteendeinriktning. Går det att säga på ett ungefär vad antagningspoängen kommer att bli till hösten 2018? Hälsningar, Anna Nordström
1 Idrott 2017-10-13   Emil Var kommer idrotten bedrivas?
Sida:

» Ställ ny fråga

För att beställa information från Anna Whitlocks gymnasium, fyll i följande uppgifter:

Det finns inga recensioner än.