Visa gymnasium.se som: Mobil

COVID-19 - hur påverkas ditt gymnasieval? Vi samlar artiklar och information om coronviruset och skolan. Läs mer här!

Handels- och administrationsprogrammet, Handel & service

ANIARAgymnasiet
Programinformation
Göteborg
Antal elever: cirka 100 (.)
Handels- och administrationsprogrammet
  • Antagningspoäng: 92,5
    (medelvärde: 157,4) * statistik från 2019/20

Lärlingsutbildning

Lärling AniaragymnasietGå utbildningen som lärling

Du kan välja att läsa en lärlingsutbildning inom Handel, vilket ger dig en grundläggande yrkesutbildning där du får arbetslivserfarenhet samtidigt som du får en yrkesexamen. Du är ute på praktik under minst halva din gymnasietid. När du läser som lärling varvar du teori med praktik, skolan och arbetsplatsen samarbetar då nära kring din utbildning.

Få både jobb och skola

När du gör praktik lägger din lärare upp en studieplan tillsammans med en handledare som du har. Din lärare besöker dig regelbundet på arbetsplatsen och dina betyg sätts i samråd med din handledare. De dagarna när du inte praktiserar läser du gymnasiegemensamma ämnen i skolan såsom engelska, matematik och svenska tillsammans med din klass. I skolan läser du även den teori som du behöver i ditt yrke.

Som lärling följer du arbetsplatsens tider och rutiner de dagar du praktiserar. Du är en i teamet ute på företaget och du får lära dig alla viktiga moment inom ditt framtida yrke. Lärlingsutbildningen ger dig både arbetslivserfarenhet och viktiga kontakter som kan ge möjligheter till anställning efter avslutade studier. Många av ANIARAgymnasiets tidigare lärlingar jobbar numera på sina före detta lärlingsplatser.

Skolan erbjuder bra lärlingsplatser

ANIARAgymnasiet erbjuder dig lärlingsutbildningar inom Handel. Skolan har byggt upp en bra och nära kontakt med arbetslivet under många år och har idag samarbeten med ca 600 företag. Exempel på lärlingsföretag är Wasséns, 7-Eleven, Stadium, Willys, Lagerhaus och ICA.

Dina möjligheter efter lärlingsutbildningen

När du är klar med utbildningen har du de yrkeskunskaper som behövs för att börja arbeta inom ditt yrkesområde, samtidigt är du också behörig att studera vidare på Yrkeshögskola. Väljer du att läsa Svenska 3 och Engelska 6 inom det individuella valet får du dessutom grundläggande behörighet till högskola och universitet. Du har många möjligheter efter lärlingsutbildningen!

Om utbildningen

Handelsprogrammet på ANIARAgymnasiet

Utbildning i Marketing & management på ANIARAgymnasiet

ANIARAgymnasiet har valt att utforma Handels- och administrationsprogrammet till en gymnasieutbildning med fokus på marknadsföring och ledarskap.

Utbildningen passar dig som är påhittig, social och trendkänslig. Du läser en bred bas av ämnen och får vara ute på praktik. Detta ger dig de bästa förutsättningarna för att bli attraktiv på arbetsmarknaden och kunna välja de jobb och utbildningar du vill. När du läser Marketing & management får du både goda möjligheter till ett jobb och möjlighet att studera vidare på universitet och yrkeshögskola.

Gör praktik på Handelsprogrammet

På ANIARAgymnasiet får du möjlighet att lära dig ett yrke och knyta viktiga kontakter inför framtiden. I år har skolan för andra gången fått Utmärkelsen för bästa kvalitet i samarbetet mellan skola och arbetsliv.

Världen krymper och nya arbetsmarknader öppnar sig, därför får du också möjlighet att praktisera utomlands. Genom åren har ANIARAgymnasiet haft samarbetspartners i Dublin (Irland), Tomelloso (Spanien), Plymouth (UK) och Malaga (Spanien). Under årets praktikperiod är nio av skolans yrkeselever i Plymouth och fyra i Malaga.

Driv företag med UF

I årskurs tre får du lära dig hur man startar och driver ett eget företag i samarbete med Ung Företagsamhet (UF). Du startar och driver ditt företag själv eller tillsammans med andra elever. ”Det roligaste jag gjort i skolan”, säger många av ANIARAgymnasiet s elever.

Dina framtida jobbmöjligheter

Efter att ha läst Handels- och administrationsprogrammet kan du exempelvis välja att arbeta som butikskommunikatör, projektledare, marknadsförare, e-handlare, säljare, företagare eller att läsa vidare på yrkeshögskola och universitet.

Är du intresserad och vill veta mer om Handels- och administrationsprogrammet, Handel & service, vänligen fyll i en intresseanmälan nedan.

Behörighet

För behörighet till Handels- och administrationsprogrammet behöver du ha godkända betyg från grundskolan i svenska/svenska som andraspråk, engelska, matematik samt minst fem andra ämnen.

Gymnasieexamen

Handels- och administrationsprogrammet leder till en yrkesexamen. För att få en högskoleförberedande gymnasiexamen behöver du få godkänt i engelska 6, svenska 2, svenska 3 alternativt svenska som andraspråk 2 och 3.

Ansökan

Ansök till Handels- och administrationsprogrammet, Handel & service

Som boende i samma kommun som ANIARAgymnasiet söker du till programmet via Gymnasieantagningen Göteborgsregionen. Bor du i en annan kommun gör du ansökan via antagningskansliet i din hemkommun.
Postadress: Box 507340222 Göteborg
Telefon: 031-335 51 30
E-post: gymnasieantagningen@goteborgsregionen.se

Kontakta skolan

Fyll i dina uppgifter om du är intresserad och vill veta mer om Handels- och administrationsprogrammet, Handel & service så kommer skolan att kontakta dig.

ANIARAgymnasiet

ANIARAgymnasiet i Göteborg

Varmt välkommen till ANIARAgymnasiet!

Här kan du välja mellan både studieförberedande och yrkesförberedande program. Ekonomiprogrammet - Juridik/Ekonomi, Samhällsprogrammet - Beteende, Naturprogrammet - Natur, Turismprogrammet - Turism & resor eller Handelsprogrammet - Handel &service ANIARAgymnasiet ger på yrkesprogrammen en verklighetsnära undervisning med täta arbetslivskontakter som...


Läs mer om ANIARAgymnasiet och visa alla program.

Kontaktuppgifter

ANIARAgymnasiet

Kyrkogatan 46
411 15 Göteborg

 Visa telefonnummer
www.aniaragymnasiet.se

Så funkar det

Hitta en gymnasieskola du är intresserad av


Gör en intresseanmälan


Skolan kontaktar dig med mer information

Ta kontakt med skolan

För att få mer information om Handels- och administrationsprogrammet, Handel & service från ANIARAgymnasiet, fyll i dina uppgifter:

Vad vill du veta mer om?
Jag vill byta till ANIARAgymnasiet
Påminn mig om öppet hus
Jag vill besöka skolan som elev för en dag
Jag har en fråga
Recensioner

Det finns inga recensioner än.

Du kanske också är intresserad av: