Försäljnings- och serviceprogrammet

Försäljnings- och serviceprogrammet, Försäljning och Service

ANIARAgymnasiet, i Göteborg
Undervisningsform
Klassrum, Lärlingsutbildning
Nästa startdatum
Antal elever
Antal elever: cirka 60 (.)
Antagningspoäng (2023)
Antagningspoäng: 157,5
(medelvärde: 182,7)
Undervisningsform
Klassrum, Lärlingsutbildning
Nästa startdatum
Antal elever
Antal elever: cirka 60 (.)
Antagningspoäng (2023)
Antagningspoäng: 157,5
(medelvärde: 182,7)
Få mer information om programmet 👍

Lärlingsutbildning

Gå utbildningen som lärling

Du kan välja att läsa en lärlingsutbildning inom Handel, vilket ger dig en grundläggande yrkesutbildning där du får arbetslivserfarenhet samtidigt som du får en yrkesexamen. Du är ute på praktik under minst halva din gymnasietid. När du läser som lärling varvar du teori med praktik, skolan och arbetsplatsen samarbetar då nära kring din utbildning.

Få både jobb och skola

När du gör praktik lägger din lärare upp en studieplan tillsammans med en handledare som du har. Din lärare besöker dig regelbundet på arbetsplatsen och dina betyg sätts i samråd med din handledare. De dagarna när du inte praktiserar läser du gymnasiegemensamma ämnen i skolan såsom engelska, matematik och svenska tillsammans med din klass. I skolan läser du även den teori som du behöver i ditt yrke.

Som lärling följer du arbetsplatsens tider och rutiner de dagar du praktiserar. Du är en i teamet ute på företaget och du får lära dig alla viktiga moment inom ditt framtida yrke. Lärlingsutbildningen ger dig både arbetslivserfarenhet och viktiga kontakter som kan ge möjligheter till anställning efter avslutade studier. Många av ANIARAgymnasiets tidigare lärlingar jobbar numera på sina före detta lärlingsplatser.

Skolan erbjuder bra lärlingsplatser

ANIARAgymnasiet erbjuder dig lärlingsutbildningar inom Handel. Skolan har byggt upp en bra och nära kontakt med arbetslivet under många år och har idag samarbeten med ca 600 företag. Exempel på lärlingsföretag är Wasséns, 7-Eleven, Stadium, Willys, Lagerhaus och ICA.

Dina möjligheter efter lärlingsutbildningen

När du är klar med utbildningen har du de yrkeskunskaper som behövs för att börja arbeta inom ditt yrkesområde, samtidigt är du också behörig att studera vidare på Yrkeshögskola. Väljer du att läsa Svenska 3 och Engelska 6 inom det individuella valet får du dessutom grundläggande behörighet till högskola och universitet. Du har många möjligheter efter lärlingsutbildningen!

Om utbildningen

Försäljnings- och serviceprogrammet, Försäljning och Service

Försäljnings- och serviceprogrammet inriktning Försäljning och Service

Programmet förbereder dig för att arbeta med försäljning, kommunikation, marknadsföring och service inom handelsbranschen. Detta är utbildningen för dig som är social, trendkänslig och påhittig. Utbildningen ger dig både goda möjligheter till ett jobb och att studera vidare på universitet och yrkeshögskola.

Praktik
Hos ANIARAgymnasiet får du varje år minst sex veckors APL (Arbetsplatsförlagt lärande) som anpassas efter de kurser som läses. Skolan har goda kontakter med arbetsgivare i Göteborgsområdet, vilket ger dig möjlighet att skaffa bra erfarenheter och kontakter för att vara attraktiv på arbetsmarknaden och få möjlighet att välja de jobb och utbildningar du vill. Under årskurs 2 och/eller 3 har du dessutom möjlighet att göra praktiken i Säfsen eller i Spanien.

Truckförarutbildning
ANIARAgymnasiet erbjuder elever som vill, en truckförarutbildning med behörighet A+B+D1.Med truckkort ökar din anställningsbarhet inom branschen.

Ung Företagsamhet
Sista året får du lära dig hur man startar och driver ett eget företag inom projektet Ung Företagsamhet (UF). Här knyts utbildningens delar ihop och du får användning av de kunskaper du skaffat dig i ettan och tvåan för att ensam eller i grupp ta fram en affärsidé och omsätta den i ett företag som du driver och sedan avvecklar. Här får idéerna flöda fritt och man kan också välja att medverka på UF-mässan och tävla om fina priser under sista terminen. ”Det roligaste jag gjort i skolan”, säger många av skolans elever.

Framtida jobbmöjligheter
I framtiden hittar vi dig kanske som butikschef i en klädaffär, inköpare i en sportbutik, orderadministratör för en nätbutik, som säljare med världens som arbetsplats eller som butikskommunikatör som skapar de snyggaste skyltfönstren.

Är du intresserad och vill veta mer om Försäljnings- och serviceprogrammet, Försäljning och Service, vänligen fyll i en intresseanmälan nedan.

Kommande starter

Välj mellan 2 startdatum

Höst

  • Klassrum
  • Göteborg

Höst

  • Lärlingsutbildning
  • Göteborg

Behörighet

För behörighet till Försäljnings- och serviceprogrammet behöver du ha godkända betyg från grundskolan i svenska/svenska som andraspråk, engelska, matematik samt minst fem andra ämnen.

Gymnasieexamen

Försäljnings- och serviceprogrammet leder till en yrkesexamen. För att få en högskoleförberedande gymnasiexamen behöver du få godkänt i engelska 6, svenska 2, svenska 3 alternativt svenska som andraspråk 2 och 3. Från och med hösten 2023 ingår grundläggande behörighet i alla yrkesprogram.

Ansökan

Ansök till Försäljnings- och serviceprogrammet, Försäljning och Service

Du söker programmet via antagningskansliet Gymnasieantagningen Göteborgsregionen. Om du bor i en kommun som antagningskansliet inte har hand om söker du istället via din hemkommun.

Kontaktuppgifter
Postadress: Box 507340222 Göteborg
Telefon: 031-335 51 30
Mejladress: gymnasieantagningen@goteborgsregionen.se

Kontakta skolan

Gör en intresseanmälan

Fyll i dina uppgifter om du är intresserad och vill veta mer om Försäljnings- och serviceprogrammet, Försäljning och Service så kommer skolan att kontakta dig.

reCAPTCHA logo Den här hemsidan är skyddad av reCAPTCHA och Googles Integritetspolicy och Användarvillkor tillämapas.
ANIARAgymnasiet
Kyrkogatan 46
411 15 Göteborg

Varmt välkommen till ANIARAgymnasiet!

Här kan du välja mellan både studieförberedande och yrkesförberedande program. Ekonomiprogrammet - Juridik/Ekonomi, Samhällsprogrammet - Beteende, Turismprogrammet - Turism & resor eller Försäljnings- och Serviceprogrammet (Ersätter ht 2022 Handelsprogrammet) - NYA inriktningar; LOGISTIK eller FÖRSÄLJNING OCH SERVICE ANIARAgymnasiet ger på...

Läs mer om ANIARAgymnasiet och visa alla program.

Sponsrad