Visa gymnasium.se som: Mobil

Hantverksprogrammet, Textil design

Anders Ljungstedts gymnasium
Programinformation
Linköping
Antal elever: 36 (år 1)
Hantverksprogrammet
  • Antagningspoäng: 226,2
    (Lägsta: 155) * statistik från 2017

Utbildningsinfo

Textil design på Anders Ljungstedts gymnasium!

Vill du läsa textil design men ändå få grundläggande behörighet till högskolan? Då är det här skolan och utbildningen för dig! Anders Ljungstedts gymnasium erbjuder alla elever grundläggande högskolebehörighet. Textil design är utbildningen där du skaffar dig en god skrädderigrund att stå på om du tänker arbeta inom textil/modebranschen.

Du kommer att få lära dig mönsterkonstruktion, klädsömnad, fackteckning, modeillustration, entreprenörskap med mera. Det är ett yrkesförberedande program, som ingår i det nationella Hantverksprogrammet. Hos oss kan du dessutom få möjlighet att läsa så du får högskolebehörighet.

Arbets- och studiemiljö

Anders Ljungstedts Gymnasium har fantastiska lokaler utrustade med professionella maskiner och konstnärsmaterial. Hos oss får du också vara ute på praktik vilket innebär att du tidigt får en möjlighet att känna dig för inom olika områden inom textil/modebranschen.

Efter utbildningen

En utbildning inom textil design ger dig möjlighet att lära dig ett hantverksyrke från grunden där hantverkstradition och design förenas på ett naturligt och självklart sätt. Vi ger dig en bra grundutbildning till ett yrkesliv som egenföretagare inom textil/mode eller vill du studera vidare till designer, textilkonstnär, mönsterkonstruktör, tillskärare, textilekonom, textilingenjör, skräddare, textillärare, modeassistent, teaterskräddare, inköpare mm.

Film

Behörighet

För behörighet till Hantverksprogrammet behöver du ha godkända betyg från grundskolan i svenska/svenska som andraspråk, engelska, matematik samt minst fem andra ämnen.

Ansökan

Ansök till Hantverksprogrammet, Textil design

Som boende i samma kommun som Anders Ljungstedts gymnasium söker du till programmet via Gymnasieantagningen i Linköping. Bor du i en annan kommun gör du ansökan via antagningskansliet i din hemkommun.
Postadress: Linköpings kommun 581 81 LINKÖPING
Telefon: 013-208820
E-post: gymnasieantagningen@linkoping.se

Kontakta skolan

Fyll i dina uppgifter om du är intresserad och vill veta mer om Hantverksprogrammet, Textil design så kommer skolan att kontakta dig.

Anders Ljungstedts gymnasium

ljungstedtska

Anders Ljungstedts gymnasium

"Engagerade lärare, nära samarbete med branschen och en hög trivselfaktor!" Anders Ljungstedts gymnasium är en yrkesskola i Linköping med gångavstånd till stadens resecentrum och stadskärna. Anders Ljungstedts gymnasium tar emot elever från hela Sverige i ett mycket brett programutbud. En yrkesutbildning...


Läs mer om Anders Ljungstedts gymnasium och visa alla program.

Kontaktuppgifter

Anders Ljungstedts gymnasium

Anders Ljungstedts gata 1
582 54 Linköping

 Visa telefonnummer
www.linkoping.se

Så funkar det

Hitta en gymnasieskola du är intresserad av


Gör en intresseanmälan


Skolan kontaktar dig med mer information

Ta kontakt med skolan

För att beställa information om Hantverksprogrammet, Textil design, fyll i följande uppgifter: