Visa gymnasium.se som: Mobil

Fordons- och transportprogrammet, Godshantering

Anders Ljungstedts gymnasium
Programinformation
Linköping
Fordons- och transportprogrammet

Om utbildningen

Fordons- och transportprogrammet, Godshantering på Anders Ljungstedts gymnasium

Inriktning Godshantering

Undervisningen i ämnet godshantering syftar till att Du utvecklar Din förmåga att framföra truckar och maskiner för godshantering. Du kommer att ges möjlighet att utveckla kunskaper om den utrustning som används för godshantering samt förmåga att använda rätt utrustning för olika typer av godshantering.

Du ska dessutom få möjlighet att utveckla Din förmåga att arbeta utifrån krav på säkerhet, kvalitet och miljö. I undervisningen ges möjlighet att arbeta med uppgifter som är konstruerade så att de återspeglar och förbereder för situationer som Du kommer att möta i Ditt kommande yrke.

Inriktningen kan leda till arbete som lager- eller terminalarbetare.

Denna utbildning finns endast som lärlingsutbildning.

Om programmet

På Anders Ljungstedts gymnasium får du en bred grundutbildning som gör dig attraktiv på arbetsmarknaden och kan leda till en karriär inom flera olika branscher. Utbildningen är utformad för att motsvara näringslivets behov på kompetens. Därför får våra elever ofta arbeta med uppdrag från riktiga företag. Undervisningen är lärarledd, men du får öva upp din förmåga att självständigt lösa problem. Idag är datorn ett viktigt hjälpmedel, därför är datorkunskap en viktig del i utbildningen.

Fordons- och transportprogrammet är för dig som vill arbeta med service och reparationer av personbilar, tunga fordon och mobila maskiner. Du kan också få kunskaper om att arbeta som bland annat yrkesförare, bilskadereparatör eller reservdelspersonal. Under utbildningen får du kunskaper inom fordonsteknik, elektronik, digitalteknik och trafikkunskap.

Motorbranschen behöver 5500 nya medarbetare under kommande treårs- period. 

Är du intresserad och vill veta mer om Fordons- och transportprogrammet, Godshantering, vänligen fyll i en intresseanmälan nedan.

Film

Behörighet

För behörighet till Fordons- och transportprogrammet behöver du ha godkända betyg från grundskolan i svenska/svenska som andraspråk, engelska, matematik samt minst fem andra ämnen.

Gymnasieexamen

Fordons- och transportprogrammet leder till en yrkesexamen. För att få en högskoleförberedande gymnasiexamen behöver du få godkänt i engelska 6, svenska 2, svenska 3 alternativt svenska som andraspråk 2 och 3.

Ansökan

Ansök till Fordons- och transportprogrammet, Godshantering

Som boende i samma kommun som Anders Ljungstedts gymnasium söker du till programmet via Gymnasieantagningen i Linköping. Bor du i en annan kommun gör du ansökan via antagningskansliet i din hemkommun.
Postadress: Linköpings kommun 581 81 LINKÖPING
Telefon: 013-208820
E-post: gymnasieantagningen@linkoping.se

Kontakta skolan

Fyll i dina uppgifter om du är intresserad och vill veta mer om Fordons- och transportprogrammet, Godshantering så kommer skolan att kontakta dig.

Anders Ljungstedts gymnasium

Anders Ljungstedts gymnasium

Anders Ljungstedts gymnasium

"Engagerade lärare, nära samarbete med branschen och en hög trivselfaktor!" Anders Ljungstedts gymnasium är en yrkesskola i Linköping med gångavstånd till stadens resecentrum och stadskärna. Anders Ljungstedts gymnasium tar emot elever från hela Sverige i ett mycket brett programutbud. En yrkesutbildning...


Läs mer om Anders Ljungstedts gymnasium och visa alla program.

Kontaktuppgifter

Anders Ljungstedts gymnasium

Anders Ljungstedts gata 1
582 54 Linköping

 Visa telefonnummer
www.linkoping.se

Så funkar det

Hitta en gymnasieskola du är intresserad av


Gör en intresseanmälan


Skolan kontaktar dig med mer information

Ta kontakt med skolan

För att få mer information om Fordons- och transportprogrammet, Godshantering från Anders Ljungstedts gymnasium, fyll i dina uppgifter:

Vad vill du veta mer om?
Jag vill börja på / byta till Anders Ljungstedts gymnasium
Jag vill gå på öppet hus
Jag har en fråga
Recensioner

Det finns inga recensioner än.