COVID-19 - hur påverkas ditt gymnasieval? Vi samlar artiklar och information om coronviruset och skolan. Läs mer här!

Amerikanska Gymnasiet i Göteborg

Välkommen till Amerikanska Gymnasiet - För dig som vill ha det bästa av två världar!

Amerikanska gymnasiet öppnar i Göteborg hösten 2019 och kommer erbjuda fyra högskoleförberedande program, Samhällsvetenskapsprogrammet, Ekonomiprogrammet, Naturvetenskapsprogrammet och Teknikprogrammet.

Amerikanska Gymnasiet kommer att arbeta efter ledorden:

• Knowledge & Curiosity
  • Courage
  • Kindness
  • Grit

Stor del av undervisningen kommer att vara på engelska – så att du ska vara förberedd för vidare studier utomlands efter studenten.

Tre terminer

Skolgången kommer att vara uppdelad i tre terminer, med extra långa höst- och påsklov för att du ska få bättre förutsättningar att lyckas med dina resultat.

Ready - Study - Go!

På Amerikanska Gymnasiet kommer du ta studenten med utmärkt kunskap inom det engelska språket och väl utvecklade studietekniker. Du kommer bli självsäker i att prata inför grupper och du kommer ha möjligheten att utöva sport, idrott och träning under din studietid.

Under studierna så du arbeta i moderna och lugna miljöer där du kan koncentrera dig ordentligt på dina studier. Du kommer bli uppmuntrad och hjälp till att nå högre studieresultat för att kunna nå din högsta potential! Du kommer alltid få veta hur din utveckling ser ut och vad dina nästa steg är.

Studera i Göteborg

Amerikanska Gymnasiet ligger centralt beläget i Göteborg och kommer vara lättillgängligt via buss, tåg eller spårvagn även om du själv inte bor centralt. Genom att studera på en central skola så får du och dina klasskamrater tillgång till ett fantastiskt utbud av caféer, restauranger, aktiviteter, både under lunchrasten och efter skolan.

School Clubs på Amerikanska Gymnasiet

Få ut mer av din tid på High School genom ett gå med i en school club på skolan. Alla våra school clubs stöttas av skolans lärare.

Sport och träning

Är idrott, sport och träning en viktig del av ditt liv? Genom Amerikanska Gymnasiet får du planera idrottsevent med dina vänner och utmana hela skolan i olika turneringar.

Retorik och debatter

Vill du bli riktigt duktig på att prata inför publik? Gillar du att debattera och diskutera för dina åsikter och argument? Få möjligheten att utveckla dina kunskaper och färdigheter samtidigt som du har kul med dina vänner!

Resor och event

Lär dig projektledning och ekonomi genom att arbeta med riktiga projekt. Vill du kanske organisera en kust-till-kust resa genom USA med din egen klass eller kanske hålla i en välgörenhetsgala?

Programmering och startups

Skulle du vilja gå med i American High School in Sweden's egen Code Club? Den här föreningen är för de studenter som vill lära sig mer om programmering - och ha som mål att kanske kunna få igång en startup från grunden under din utbildning. Kanske är det någon av framtidens appar som tar skepnad genom Code Club!

Är du intresserad och vill veta mer om Amerikanska Gymnasiet, vänligen fyll i en intresseanmälan nedan. Visa alla utbildningar på Amerikanska Gymnasiet

Fyll i dina uppgifter om du är intresserad och vill bli kontaktad av Amerikanska Gymnasiet.

Andel lärare med leg. och behörighet 2019/20

Antal elever per lärare 2019/20

Amerikanska Gymnasiet
Amerikanska Gymnasiet 22,3

Antal elever på skolan år 2019/20: cirka 160

Ekonomiprogrammet

Totalt antal studerande cirka 60 2019/20

Naturvetenskapsprogrammet

Totalt antal studerande cirka 30 2019/20

Samhällsvetenskapsprogrammet

Totalt antal studerande cirka 50 2019/20

Teknikprogrammet

Totalt antal studerande cirka 30 2019/20
Genomsnittlig betygspoäng 14,4
Andel behöriga till högskola 90,3
Andel med examen inom 3 år 77,0

Amerikanska Gymnasiet

www.amerikanskagymnasiet.se

För att få mer information från Amerikanska Gymnasiet, fyll i dina uppgifter:

Det finns inga recensioner än.