Vård- och omsorgsprogrammet

Vård- och omsorgsprogrammet

Antal elever
Antal elever: cirka 10 (.)
Antal elever
Antal elever: cirka 10 (.)

Om utbildningen

Vård- och omsorgsprogrammet passar dig som vill jobba med människor inom sjukvård, psykiatri eller äldreomsorg. Under programmets gång får du kunskaper inom omvårdnad och hur du bemöter samt vårdar människor.

Undervisningen på vård- och omsorgsprogrammet är både teoretisk och praktisk. I programmet ingår 15 veckors praktik där du får möjlighet att omsätta dina teoretiska kunskaper i praktiken. Vård- och omsorgsprogrammet är ett yrkesförberedande program som leder till en yrkesexamen och förbereder dig inför att jobba som undersköterska på en vårdcentral, sjukhus eller inom hemtjänsten.

Behörighet

För behörighet till Vård- och omsorgsprogrammet behöver du ha godkända betyg från grundskolan i svenska/svenska som andraspråk, engelska, matematik samt minst fem andra ämnen.

Gymnasieexamen

Vård- och omsorgsprogrammet leder till en yrkesexamen. För att få en högskoleförberedande gymnasiexamen behöver du få godkänt i engelska 6, svenska 2, svenska 3 alternativt svenska som andraspråk 2 och 3. Från och med hösten 2023 ingår grundläggande behörighet i alla yrkesprogram.

Ansökan

Ansök till Vård- och omsorgsprogrammet

Du söker programmet via antagningskansliet Antagningskansliet i Alvesta, Alvesta Gymnasieskola. Om du bor i en kommun som antagningskansliet inte har hand om söker du istället via din hemkommun.

Kontaktuppgifter
Postadress: Allbogatan 19 342 80 Alvesta
Telefon: 0472-150 00
Mejladress: laila.nyberg@alvesta.se
Alvesta gymnasieskola
Fabriksgatan 13
342 32 Alvesta

Alvesta gymnasieskola

Alvesta Gymnasieskola är den lilla gymnasieskolan som ger dig en yrkesutbildning och en snabb väg till ett yrke. Du lär dig yrket både i skolan och direkt på en arbetsplats och får viktiga kontakter på arbetsmarknaden. Lärlingsutbildningen har samma behörighetsregler...

Läs mer om Alvesta gymnasieskola och visa alla program.

Sponsrad