Barn- och fritidsprogrammet

Alvesta gymnasieskola
Programinformation
Alvesta
Antal elever: cirka 10 (.)
Barn- och fritidsprogrammet
  • Antagningspoäng: 157,5
    (medelvärde: 177,5) * statistik från 2022

Om utbildningen

Barn- och fritidsprogrammet passar dig som vill jobba med barn, ungdomar och vuxna i olika åldrar och med olika förutsättningar. Under programmets gång får du kunskaper inom pedagogik, hälsa och socialt arbete.

Undervisningen på barn- och fritidsprogrammet är både teoretisk och praktisk. I programmet ingår 15 veckors praktik där du får möjlighet att omsätta dina teoretiska kunskaper i praktiken. Barn- och fritidsprogrammet är ett yrkesförberedande program som leder till en yrkesexamen och förbereder dig inför att jobba som exempelvis barnskötare, elevassistent eller fritidsledare.

Behörighet

För behörighet till Barn- och fritidsprogrammet behöver du ha godkända betyg från grundskolan i svenska/svenska som andraspråk, engelska, matematik samt minst fem andra ämnen.

Gymnasieexamen

Barn- och fritidsprogrammet leder till en yrkesexamen. För att få en högskoleförberedande gymnasiexamen behöver du få godkänt i engelska 6, svenska 2, svenska 3 alternativt svenska som andraspråk 2 och 3. Från och med hösten 2023 ingår grundläggande behörighet i alla yrkesprogram.

Ansökan

Ansök till Barn- och fritidsprogrammet

Du söker programmet via antagningskansliet Antagningskansliet i Alvesta, Alvesta Gymnasieskola. Om du bor i en kommun som antagningskansliet inte har hand om söker du istället via din hemkommun.

Kontaktuppgifter
Postadress: Allbogatan 19 342 80 Alvesta
Telefon: 0472-150 00
Mejladress: laila.nyberg@alvesta.se

Alvesta gymnasieskola

Alvesta gymnasieskola

Alvesta Gymnasieskola är den lilla gymnasieskolan som ger dig en yrkesutbildning och en snabb väg till ett yrke. Du lär dig yrket både i skolan och direkt på en arbetsplats och får viktiga kontakter på arbetsmarknaden. Lärlingsutbildningen har samma behörighetsregler...


Läs mer om Alvesta gymnasieskola och visa alla program.

Kontaktuppgifter

Alvesta gymnasieskola

Fabriksgatan 13
342 32 Alvesta

 Visa telefonnummer
www.alvesta.se


Recensioner

Det finns inga recensioner än.

Så funkar det

Hitta en gymnasieskola du är intresserad av


Gör en intresseanmälan


Skolan kontaktar dig med mer information