Visa gymnasium.se som: Mobil

Hur tänker du kring gymnasievalet? Svara på vår korta undersökning och ha chans att vinna ett presentkort från SF Anytime värt 295 kr! ➡️ Gör undersökningen här!

Idrottsutbildning (RIG), Tennis

Akademi Båstad Gymnasium
Programinformation
Båstad
RIG / NIU
(Läs mer) Öppet hus
2022-11-12
(Läs mer) Informationskväll
2023-01-17
Tennisboll och ett racket

Om utbildningen

Elittennisprogrammet 

Om du är intresserad av att kombinera studier med elitsatsning i tennis, är vårt riksidrottsgymnasium i Båstad ett riktigt bra alternativ för din utveckling. Det finns starka traditioner i Båstad och det är många välkända tennisspelare som har tagit studenten här. 

Vår målsättning är att tillhandahålla en riktigt bra miljö för elitutveckling kombinerat med gymnasiestudier. På längre sikt är målet med verksamheten att ni skall lämna gymnasiet på en nivå där man är väl förberedd och redo för proffs- eller collegespel. Hos oss kommer du att erbjudas bästa möjliga förutsättningar.

Våra ramar
Vår träningsverksamhet bedrivs på Båstad Sportcenter som bl.a. har 14 utebanor, 6 banor inomhus, idrottshall, shop, gym och en riktigt bra restaurang.

Eleverna bor i fräscha studentlägenheter på Båstad Campus som ligger ca 8-10 minuters gångavstånd till Sportcentret. Campus ligger i sin tur vägg i vägg med Akademi Båstad Gymnasium. Skolan är en mindre gymnasieskola med ca.300 elever och man har stor erfarenhet av tenniselever då RIG har funnits många år i Båstad. Det är ett nära samarbete mellan tränare och skolpersonal för att skapa bästa möjliga förutsättningar för eleverna att kombinera skolarbetet med den stora träningsmängden.

RIG Båstad arrangerar också en hel del reseaktivitet både till nationella och internationella (ITF) tävlingar.

Våra ledord
Tillsammans med våra elever har vi skapat följande ledord förRIGBåstad:

R= Respekt     I= Inställning     G= Glädje / Gemenskap
Varje ledord har en större innebörd som varje ny elev blir informerad om vid skolstart.

Våra förväntningar
Det ställs stora krav på dig som kommer in i Båstad. Det krävs disciplin, flit och ansvars-tagande för att du skall få ut mesta möjliga av dina studier och din tennis. Klarar du av detta får du några riktigt bra år i Båstad som lägger grunden till fortsatt satsning efter gymnasiet.

Ansökan till utbildningen senast 15 oktober
Om du tycker det verkar spännande och intressant att gå på RIG Båstad skall du senast den 15 oktober skicka in din ansökan.

Din hemkommun betalar för RIG
Det utgår ett elitidrottsstöd från Riksidrottsförbundet till platserna på RIG. Tillsammans med Svenska Tennisförbundet ansvarar också Riksidrottsförbundet för verksamheten. Du är garanterad att din hemkommun betalar för dina studier på RIG. För att ta studenten, få ett examensbevis, krävs 2 500 poäng. Av de poängen så omfattar 700 poäng specialidrotten vilket gör att du har möjlighet att träna mycket tennis och fysisk träning.

Våra tränare

RIG Båstad har en grupp tränare som alla har mångårig erfarenhet av nationell och internationell tennis.
Niklas Rosengren, verksamhetsansvarig, har arbetat med dansk elittennis både på klubb och landslagsnivå. Bl.a. har han varit klubbchef i storklubben KB Köpenhamn, sportchef och förbundstränare i danska förbundet, tränare både på ATP/grand slam nivå och övrig landslagsnivå (Davis Cup, Fed Cup, OS). Är utbildad idrottslärare på GIH.

Johanna Larsson är ett välkänt namn i tennis sverige med gedigen erfarenhet och med en karriär som professionell tennisspelare av världsrang. Nu är hon redo att träna Sveriges blivande tennistalanger.

Jonas Svensson är landslags ansvarig för pojkar 18 år och herrar samtidigt som han är anställd på RIG Båstad som tränare. Jonas har varit coach för Isak Arvidsson och har varit klubbtränare i bl.a. GLTK, Göteborg och i Båstad TS där han varit chefstränare i många år. Jonas är också assisterande Davis Cup-kapten och DC-tränare.

Frank Wintermantel kommer från Tyskland där han varit aktiv både som spelare och tränare. Som junior blev han tysk mästare fyra gånger och var även i semifinal i EM. Som senior har han spelat på ATP-touren och i flera år varit spelande tränare/kapten i Bundesliga. Frank har en Bachelor (BSc) in Sports Science från universitetet i Heidelberg samt en Master (MSc) in Sports, events and health.

Utöver nämnda tränare disponerar RIG Båstad över extra resurstränare och sparring med Anders Järryd och Henrik Holm– elitspelare i världsklass.

Är du intresserad och vill veta mer om Idrottsutbildning (RIG), Tennis, vänligen fyll i en intresseanmälan nedan.

Ansökan

Ansök till Idrottsutbildning (RIG), Tennis

Du söker programmet via antagningskansliet Gymnasieantagningen Helsingborg. Om du bor i en kommun som antagningskansliet inte har hand om söker du istället via din hemkommun.

Kontaktuppgifter
Postadress: Skol- och fritidsförvaltningen, 251 89 Helsingborg
Telefon: 042-104700
Mejladress: gymnasieantagningen@helsingborg.se

Kontakta skolan

Fyll i dina uppgifter om du är intresserad och vill veta mer om Idrottsutbildning (RIG), Tennis så kommer skolan att kontakta dig.

Akademi Båstad Gymnasium

Akademi Båstad Gymnasium

Vår ambition och tradition är att skapa de bästa förutsättningarna för din utveckling. På Akademi Båstad gymnasium vill vi att varje dag ska vara en upplevelse präglad av lust att lära. Bra resultat ger en bra framtid Våra utbildningar förbereder...


Läs mer om Akademi Båstad Gymnasium och visa alla program.

Kontaktuppgifter

Akademi Båstad Gymnasium

Lyckan 7
269 22 Båstad

 Visa telefonnummer
akademi.bastad.se

Recensioner

Det finns inga recensioner än.

Ta kontakt med skolan

För att få mer information om Idrottsutbildning (RIG), Tennis från Akademi Båstad Gymnasium, fyll i dina uppgifter:

Vad vill du veta mer om?
Jag vill byta till Akademi Båstad
Påminn mig om öppet hus
Jag vill skugga en elev / gå en prova-på-dag
Jag har en fråga
Så funkar det

Hitta en gymnasieskola du är intresserad av


Gör en intresseanmälan


Skolan kontaktar dig med mer information