Visa gymnasium.se som: Mobil

Hur tänker du kring gymnasievalet? Svara på vår korta undersökning och ha chans att vinna ett presentkort från SF Anytime värt 295 kr! ➡️ Gör undersökningen här!

Fordons- och transportprogrammet, Personbil

Agnesfrids gymnasium
Programinformation
Malmö
Antal elever: cirka 130 (.)
Fordons- och transportprogrammet
Klassrum
  • Antagningspoäng: 80,0
    (medelvärde: 151,4) * statistik från 2021
(Läs mer) Öppet hus
2022-11-17
Fordons- och transportprogrammet, Personbil

Om utbildningen

Vill du bli bilmekaniker? Då är detta inriktningen för dig

Utbildningen i personbilsteknik ger dig kunskap om hur personbilens delar fungerar och är uppbyggda samt hur de samverkar i fordonet. Inriktningen ger dig också kompetens att förebygga, söka och åtgärda fel på personbilar.

Som bilmekaniker har du både ansvars- och servicekänsla. Du ska kunna utföra service, diagnoser, reparationer, justeringar och renoveringar.

Även om vanliga mekanikerjobb fortfarande finns, handlar yrket idag mest om kvalificerade arbeten i bilens datorstyrda fordonssystem.

Inom ämnet personbilsteknik finns nio kurser. Varje kurs utvecklar kunskap om uppbyggnaden och funktionen hos delar inom ett avgränsat område. Kurserna utvecklar också kompetens i felsökning och i att förebygga och åtgärda fel inom det avgränsade området.

Arbetsplatsförlagt lärande – APL

I undervisningen arbetar du med uppgifter som liknar situationer du kommer att möta på din framtida arbetsplats. Minst 15 veckor av din utbildning är APL, arbetsplatsförlagt lärande.

En praktisk utbildning

Du som går fordons- och transportprogrammet erbjuds 15 körlektioner och körkortsteori. Om du har valt inriktningen transport ingår naturligtvis de olika körkortsutbildningarna i programmet.

Är du intresserad och vill veta mer om Fordons- och transportprogrammet, Personbil, vänligen fyll i en intresseanmälan nedan.

Behörighet

För behörighet till Fordons- och transportprogrammet behöver du ha godkända betyg från grundskolan i svenska/svenska som andraspråk, engelska, matematik samt minst fem andra ämnen.

Gymnasieexamen

Fordons- och transportprogrammet leder till en yrkesexamen. För att få en högskoleförberedande gymnasiexamen behöver du få godkänt i engelska 6, svenska 2, svenska 3 alternativt svenska som andraspråk 2 och 3.

Ansökan

Ansök till Fordons- och transportprogrammet, Personbil

Du söker programmet via antagningskansliet Gymnasieantagningen Malmö. Om du bor i en kommun som antagningskansliet inte har hand om söker du istället via din hemkommun.

Kontaktuppgifter
Postadress: Besöksadress: Storgatan 20, Postadress: Gymnasie- och vuxenutbildningsförvaltningen, Malmö stad, 205 80 Malmö
Telefon: 040-34 33 90 
Mejladress: antag@malmo.se

Kontakta skolan

Fyll i dina uppgifter om du är intresserad och vill veta mer om Fordons- och transportprogrammet, Personbil så kommer skolan att kontakta dig.

Agnesfrids gymnasium

Agnesfrids gymnasium - Utbildningsproffs på väg och i verkstad

Agnesfrids gymnasium är en liten skola med ungefär 300 elever. På Agnesfrids gymnasium blir du inte en i mängden. Här får du de bästa förutsättningarna för att lyckas, både med utbildning och med att få ett bra arbete i framtiden. Skolan ger...


Läs mer om Agnesfrids gymnasium och visa alla program.

Kontaktuppgifter

Agnesfrids gymnasium

Agnesfridsvägen 184 C
205 80 Malmö

 Visa telefonnummer
agnesfridsgymnasium.malmo.se

Recensioner

Det finns inga recensioner än.

Ta kontakt med skolan

För att få mer information om Fordons- och transportprogrammet, Personbil från Agnesfrids gymnasium, fyll i dina uppgifter:

Vad vill du veta mer om?
Jag vill byta till er skola
Påminn mig om öppet hus
Jag vill skugga en elev / gå en prova-på-dag
Jag har en fråga
Så funkar det

Hitta en gymnasieskola du är intresserad av


Gör en intresseanmälan


Skolan kontaktar dig med mer information