Ämne/inriktning

Sök gymnasiepresentationer

Här kan du läsa mer om spännande gymnasieskolor och gymnasieprogram. På Gymnasium.se kan du söka efter både reportage och videor från olika gymnasium. Använd sökformuläret för att hitta det du letar efter.

Studera utomlands med Rotary Ungdomsutbyte

- Funderar Du på att studera utomlands?
- Det är ju självklart!
- Det är det bästa beslut jag gjort!

Upptäck världen med Rotarys Ungdomsutbyte. Ett säkert och tryggt sätt att ge Dig en chans för livet. Våga ta chansen till ett oförglömligt år med Rotarys Ungdomsutbyte!

"Internationella Kunskapsgymnasiet var ett solklart val för mig!"

Emelie berättar att man har stor möjlighet att påverka sin undervisning på Internationella Kunskapsgymnasiet i Stockholm. Läs mer om detta och varför skolan var det solklara valet för Emelie i det här reportaget!

"Lärarna på skolan är underbara"

"Kunskapsgymnasiet ger mig möjligheten att anpassa mina studier bättre än någon annan skola" berättar Simon som är elev på Kunskapsgymnasiet i Västerås. I det här reportaget får du veta mer om hur det är att vara elev på Kunskapsgymnasiet!

Katja kan inte tänka sig att studera på något annat gymnasium

I det här reportaget träffar du Katja som går på Kunskapsgymnasiet i Norrköping. Hon berättar att Kunskapsgymnasiet har ett fantastiskt och unikt arbetssätt. Katja säger också att skolans lärare gör allt för att de som elever ska utvecklas. Läs hela reportaget om du vill veta mer!

"Skolan med den bästa miljön"

Rilind läser Teknikprogrammet på Kunskapsgymnasiet i Uppsala. Anledningen till att han valde just den skolan är samarbetet som tekniklinjen på denna skola har med NCC. I det här reportaget får du veta mer om hur det är att vara elev på skolan!

"För dig som är intresserad av motorsport och motiverad"

I det här reportaget får du höra Gijs och Oskar berätta om sin gymnasietid på Motorsportgymnasiet i Anderstorp. Båda rekommenderar skolan för dig som är intresserad av motorsport!

Liten skola som har väldigt mycket att erbjuda!

I det här reportaget får du höra vad Linus som är elev på VTG:s Fordons- och transportprogram tycker om sin utbildning. Du får också möta Anne som är rektor på skolan och höra hur hon tycker det är att jobba på skolan.

Calle fastnade för MediaGymnasiet

Calle Eriksson bestämde sig redan första skoldagen. Han skulle se varje dag som en ny möjlighet. Den inställningen har fört honom hela vägen till Indonesien, USA och Brasilien.
– Allt är möjligt på MediaGymnasiet, säger han.

Ansök till Skanskagymnasiet

Josef Zackrisson läser på MoP

Mitt drömjobb är att bli artist. Eftersom programmet är högskoleförberedande har jag möjlighet att plugga vidare efter studenten om jag skulle vilja. Med hjälp av hårt arbete, kontakter och hjälp av lärarna så är det även möjligt att kunna lyckas inom musikbranschen och till slut kunna jobba inom det på fulltid.

Available educations