Här är de populäraste yrkena!
EMG
Så förbereder du dig inför nationella proven! Webbversion
Hitta ett öppet hus nära dig!
I samband med att gymnasievalet närmar sig har vi nu uppdaterat sajten med över 300 öppet hus-tider på skolor i hela landet. I det här nyhetsbrevet får du tips på frågor du kan ställa när du besöker ett öppet hus!

Här får du även förslag på hur du förbereder dig inför nationella proven i svenska, engelska och matte på bästa sätt. Vi reder dessutom ut skillnaden mellan ett elevråd och en elevkår och presenterar Topp 10 yrken i Yrkesguiden, de yrken ni har spanat in mest!

Sist, men inte minst, får ni läsa mer om Månadens Yrke: Möbelsnickare!

Trevlig läsning!
gymnasium.se
 
Skolor vi rekommenderar!
 
S:t Eriks gymnasium
Välkommen på Öppet hus på S:t Eriks gymnasium den 3 december.
Mellan kl 17.00 – 19.00 träffar du skolans lärare, härliga elever och rektorer. Du får se skolans fina specialutrustade lokaler och får mer information om alla program.
På S:t Eriks gymnasium hittar du en spännande blandning av både högskoleförberedande program och yrkesprogram där kreativitet och kunskap står i centrum. Skolan finns mitt på Kungsholmen, på Polhemsgatan 35, nära till allt.
    Läs mer här!    
 
Academy of Music and Business Tingsryd
Academy of Music and Business (AMB) är en riksrekryterande spetsutbildning inom musik som präglas av ett omfattande och unikt värdegrundsarbete. Skolan är belägen i Tingsryd och omfattar runt 4500 kvadratmeter utbildningsyta. Inom skolans väggar ryms 11 produktionsstudios, ett auditorium med plats för 450 personer, 7 ensemblelokaler, 8 träningsrum, en huvudstudio, samt allt övrigt som man kan önska sig i ett optimalt utbildningscentra inriktat på musik, musikproduktion och entreprenörskap.
    Läs mer om AMB!    
 
Kunskapsgymnasiet
Kunskapsgymnasiet gör dig redo för livet – inte bara för nästa prov. Du utvecklas inom dina ämnen och lär dig plugga smart inför vidare studier. Kunskap är grunden, men Kunskapsgymnasiet är också en plats för allt annat som är viktigt under gymnasietiden. Relationer, funderingar på framtiden och personlig utveckling till exempel.
    Utvecklas här!    
 
Hushållningssällskapets gymnasieskolor
Fantastisk utbildning och vänner för livet! Framtidens hållbara utveckling är i behov av dig med särskilda kunskaper om mark, växter, vatten, djur, ekonomi och teknik. Hushållningssällskapets gymnasieskolor passar dig som vill ha en praktisk utbildning med möjlighet till fortsatta studier!
    Lär dig mer!    
 
Våra 5
novemberfavoriter!
 
 
 
 
 
 

Avregistrera