Så fungerar antagningspoäng, meritvärde osv
EMG

Räkna ut ditt meritvärde snabbt & enkelt!

Gymnasium.se

Visa webbversion

Hur räknar jag ut mitt meritvärde?

Just nu är ni många som har fått reda på era betyg och funderar på om ni kommer komma in på era gymnasieval. I junis nyhetsbrev tipsar vi därför om hur du enkelt kan räkna ut ditt meritvärde på Gymnasium.se och mycket annat som har med betyg och antagningspoäng att göra.

Trevlig sommar!
Önskar Gymnasium.se
Skanskagymnasiet

Få jobb på Skanska efter gymnasiet!

Läser du Teknikprogrammet med inriktning Samhällsbyggande och miljö får du nära koppling till verkligheten. Skanskagymnasiet erbjuder praktik på något av Skanskas projekt runt om i Sverige och är du intresserad av en provanställning som arbetsledare på Skanska kan du läsa det fjärde tekniska året på skolan.

Läs mer här
Räkna ut ditt meritvärde

Räkna ut ditt meritvärde

Är du osäker på om dina betyg kommer räcka till för den gymnasieutbildning du vill komma in på? På Gymnasium.se kan du enkelt fylla i dina betyg och få fram ditt meritvärde. Jämför sen ditt meritvärde med antagningspoängen från förra året för att få en fingervisning om hur du ligger till med din ansökan till gymnasiet.

Vad händer om jag får F i betyg?

Vad händer om jag får F i betyg?

Vad händer om du har fått ett F i ditt slutbetyg från högstadiet? Självklart finns det fortfarande möjlighet för dig att bli godkänd i de ämnen som du har fått betyget F i. Här får du reda på vad du kan göra för att bli godkänd i de ämnen du har fått F i!

Så fungerar antagningspoäng

Såhär fungerar antagningspoäng

Många tror att skolorna bestämmer en gräns som sökande elever måste uppnå för att komma in på ett program, men så är det inte. Antagningspoängen baseras på de sökandes meritvärden och ändras därför varje år. I den här artikeln får du full koll på hur det fungerar.

Könsfördelning på olika gymnasieprogram

Könsfördelning på gymnasieprogrammen

På många yrkesprogram såväl som högskoleförberedenade gymnasieprogram är det obalans mellan antalet tjejer och killar. Vill du veta hur könsfördelningen ser ut på alla gymnasieprogram? Kolla in infografen på Gymnasium.se!