Gymnasievalet närmar sig..
Alla tips du behöver inför gymnasievalet!
Gymnasium.se

Massor av tips inför ditt gymnasieval!

Nu närmar sig gymnasievalet med stormsteg och vi vill därför dela med oss av alla våra bästa tips för att hjälpa dig i ditt val. I det här nyhetsbrevet får du tips om spännande gymnasieutbildningar, en artikel som guidar dig igenom ansökningsprocessen och datumen för gymnasievalet i alla orter. Du får dessutom tips på digitala verktyg som hjälper dig i ditt pluggande samt massor av bra funktioner på Gymnasium.se som underlättar för dig i ditt gymnasieval.
Älvdalens Utbildningscentrum
Älvdalens Utbildningscentrum
Utbildning på riktigt - upplevelser för livet
I Älvdalen kan du läsa på en skola med älven, fjällen och skogen in på knutarna. Här kan du som gillar motorer eller stora maskiner och du som gillar friluftsliv, fiske, jakt eller äventyr skaffa dig en riktig utbildning och erfarenheter för livet. Här besöker du inte verkligheten under några få veckor – du lever mitt i den!
Europaskolan Strängnäs
Europaskolan Strängnäs
Din nyckel till framtiden och Europa!
Europaskolan i Strängnäs är ett internationellt kvalitetsgymnasium med vassa gymnasieprogram som förbereder dig för fortsatta högre studier i Sverige och Europa. En skola känd för sin höga kvalitet, med studiemotiverade och engagerade elever som lär med både hjärna och hjärta.På Europaskolan i Strängnäs är gemenskapen hög och du kan du komma precis som du är.
Apelrydsskolan
Apelrydsskolan
Bo på internat och läs din drömutbildning
4,9 av 5. Det är snittbetyget på Apelrydsskolans 51 recensioner på Gymnasium.se. Att eleverna är så nöjda är inte konstigt - på Apelryd får du en oslagbar gymnasietid på internat vid havet i Båstad. Välj mellan spännande utbildningar som Global management, spetsutbildning inom mode, fotografering och mycket annat. Sök nu!
Fryshuset gymnasium
Kombinera studier med det du älskar!
Kombinera din utbildning med ett passionerat
intresse. Välj mellan Basket, Dans, Musik, Bild & form, Entreprenörskap, Skate, Skrivare, Teater och Speldesign.

Fryshusets Gymnasium erbjuder de nationella programmen EK, ES, ES-AST, HA, NA, SA och IM.
SSIS
Kreativ miljö – vetenskaplighet – engagerade lärare
SSIS är ett kommunalt gymnasium med stark koppling till företag och högre studier där du tillägnar dig kunskaper och utvecklar färdigheter som är viktiga i en global och föränderlig arbetsmarknad. Du kommer vara i en miljö som är inspirerande, personlig och utmanande – med skratt och sköna kamrater.
Gymnasium.se
Så ansöker du till gymnasiet
Har du bestämt dig för vilket program du vill läsa och vilken gymnasieskola du vill gå? Då är det dags att göra din ansökan till gymnasiet! I den här artikeln guidar vi dig igenom hur hela ansökningsprocessen går till - från att du får ditt lösenord tills det att du är antagen på ett program.
Datumen för gymnasievalet där du bor
Datumen för gymnasievalet, den preliminära antagningen, omvalet samt för den slutliga antagningen skiljer sig åt beroende på var i landet du bor. Här listar vi datumen för hela Sverige!
5 verktyg som hjälper dig med pluggandet
Vill du ha tips som kan underlätta dina studier? Har du hört talas om Slack eller Prezi? I den här artikeln får du tips om fem digitala verktyg som gör ditt pluggande både roligare och mer effektivt.
Inspiration inför ditt gymnasieval
På Gymnasium.se finns mängder av bra funktioner som hjälper dig i ditt gymnasieval. Du kan till exempel göra Gymnasietestet, kolla in Yrkesguiden, sektionen Framtidens jobb eller vår Öppet hus-kalender.
Hitta ditt gymnasium!

Visa webbversion | Avregistrera