Tips om Öppet hus, nationella prov i matte och mycket mer!
Hitta ditt gymnasium!
Gymnasium.se

Hej!

I novembers nyhetsbrev delar vi med oss av massor av blandade tips inför ditt gymnasieval. Du får tips på spännande gymnasieskolor och utbildningar och kan dessutom spana in vår Öppet hus-kalender för att se när olika skolor har Öppet hus. Kolla också in vår artikel som reder ut hur det fungerar med högskolebehörighet på yrkesprogram samt spana in Gymnasietestet och Yrkesguiden på Gymnasium.se.

Trevlig läsning!
Skanskagymnasiet i Växjö
Skanskagymnasiet i Växjö
Få jobb på Skanska efter gymnasiet!
Läser du Teknikprogrammet med inriktning Samhällsbyggande och miljö får du nära koppling till verkligheten. Skanskagymnasiet erbjuder praktik på något av Skanskas projekt runt om i Sverige och är du intresserad av en provanställning som arbetsledare på Skanska kan du läsa det fjärde tekniska året på skolan.
Kunskapsgymnasiet
Kunskapsgymnasiet
Välkommen till Kunskapsgymnasiet
Vi utvecklar dina förmågor! Kunskapsgymnasiets program:
Ekonomiprogrammet, Humanistiska programmet, Naturvetenskapsprogrammet, Samhällsvetenskapsprogrammet, Teknikprogrammet i samarbete med NCC, Vård- och omsorgsprogrammet i samarbete med Aleris.
Grillska gymnasiet
Grillska gymnasiet
Allting som vi vill kan vi göra
Så lyder mottot på Grillska Gymnasiet. Här får man lära sig att tro på sig själv, på varandra och på framtiden. Grillska är en friskola utan vinstsyfte där samhällsengagemang, entreprenörskap och hälsa präglar pedagogiken. Lärarledd och verklighetsanpassad undervisning i längre pass. Välkommen till en mänskligare skola för ett mänskligare samhälle! Vi ses på öppet hus!
Scandinavian School of Brussels
Scandinavian School of Brussels
Svenskt gymnasium med slottsboende
På Scandinavian School of Brussels i Waterloo blir din gymnasietid en upplevelse och ett minne för livet. Bo på vårt slott i en miljö med hög puls där Europas framtid formas. Här finns allt man kan tänka sig för att variera intensiva studier med fritid. Välkommen till SSB- en unik gymnasieupplevelse!
JENSEN gymnasium
JENSEN gymnasium
Ett gymnasium som utmanar dig varje dag!
Vi på JENSEN söker dig med höga ambitioner. Vi tror på dig och dina drömmar. Vi ställer krav på dig men ger dig också verktygen för att lyckas. Vi sysslar helt enkelt med det vi är bäst på - Träning för verkligheten. Vågar du börja?
Flygteknikcenter Ljungbyhed
Flygteknikcenter Ljungbyhed
Här utbildas morgondagens flygtekniker!
Flygteknikcenter utbildar mekaniker och tekniker (kategori A1, B1.1 och B1.2). Skolan genomför flygteknisk utbildning inom gymnasieskola och yrkeshögskola. Skolan har riksintag till gymnasieskolan och många av eleverna bor på skolans elevboende.
Flygteknikcenter - En skola att längta till!
Vackstanäsgymnasiet
Vackstanäsgymnasiet
Skolan med internat på landet men nära till stan
Vackstanäs ligger vackert beläget intill en sjö men du kan ändå ta dig till skolan med kommunala färdmedel. Bor du långt bort kan du istället välja att bo på skolans internat. Skolan har fyra program: Textil Design, Gymnasial trädgårdsmästare, Idrottsprogrammet (bredd/NIU) och Kock eller Bagare/Konditor.
Bli förberedd för nationella proven i matte
Nu i november är det dags för nationella proven i matematik för dig som går i årskurs 9. Här får du koll på provets upplägg och vad de olika delproven innebär. Du får också tips på var du hittar gamla prov att öva på och hur du bäst förbereder dig för att lyckas på de nationella proven i matte.
Så funkar högskolebehörighet på yrkesprogram
En undersökning som vi på Gymnasium.se nyligen genomfört visar att nästan var tredje elev inte vet om att man kan få högskolebehörighet på yrkesprogram. Här kommer därför en förklarande artikel som beskriver hur det fungerar att få högskolebehörighet på yrkesprogram så att du får full koll!
Gå på Öppet hus
I november månad är det många skolor som har Öppet hus. Så missa inte möjligheten att besöka skolor du är intresserad av för att verkligen få en bild av hur det är att gå på skolan genom att se lokalerna och prata med lärare och elever på plats.
Tips på yrken
Behöver du hjälp inför ditt gymnasieval? Vet du inte vad du vill jobba med i framtiden? I Yrkesguiden får du tips på olika yrken och kan hitta information om vilka gymnasieprogram som är bra val för att bli ett visst yrke.
Hitta ditt gymnasium!

Visa webbversion | Avregistrera