Tips inför gymnasievalet & för dig som vill byta gymnasium
Hitta ditt gymnasium!
Gymnasium.se

Hejsan!

Nu närmar sig hösten med stormsteg och för dig som fortfarande känner att du inte är nöjd med ditt gymnasieval delar vi med oss av en artikel om hur du gör för att byta gymnasium. För dig som precis har börjat fundera på ditt gymnasieval tipsar vi om vårt Gymnasietest som kan ge dig lite vägledning i ditt val. Inspiration inför ditt gymnasieval får du också bland skolorna här nedanför eller i vår Yrkesguide eller sektionen Framtidens jobb som vi tipsar om. Trevlig läsning!
Skanskagymnasiet i Växjö
Skanskagymnasiet i Växjö
Få jobb på Skanska efter gymnasiet!
Läser du Teknikprogrammet med inriktning Samhällsbyggande och miljö får du nära koppling till verkligheten. Skanskagymnasiet erbjuder praktik på något av Skanskas projekt runt om i Sverige och är du intresserad av en provanställning som arbetsledare på Skanska kan du läsa det fjärde tekniska året på skolan.
Hushållningssällskapets gymnasieskolor
Hushållningssällskapets gymnasieskolor
Jobb direkt eller en väg till drömyrket via högskolan?
Våra tre naturbruksgymnasier i Småland erbjuder en rad utbildningar av hög klass. Alla har riksintag och ett internat där de flesta av skolans elever bor. Utbildningarna Hund, Ridsport, Djurvård, Djursjukvård, Naturvetenskaplig profil, Lantbruk, Trädgård, Entreprenad och Skog är mer populära än någonsin. Läs mer så förstår du varför!
Karlstads och Hammarö kommunala gymnasieskolor
Karlstads och Hammarö kommunala gymnasieskolor
För dig, vem du än är
De fyra kommunala gymnasieskolorna i Karlstad och Hammarö erbjuder både praktiska och teoretiska utbildningar, med en mängd olika inriktningar och profiler. Alla utbildningar kan ge dig behörighet till högskola och universitet. Oavsett vad du har för visioner och mål finns här en utbildning som leder dig ett steg närmare din dröm. Nobelgymnasiet Sundstagymnasiet Tingvallagymnasiet Älvkullegymnasiet.
Fria Läroverken
Fria Läroverken
Fria Läroverken
På Fria Läroverken utgår man från elevernas intressen och låter dessa prägla utbildningen. Det innebär att du kombinerar studier på ett program med ett intresse, exempelvis idrott. Skolorna erbjuder både studieförberedande- och yrkesprogram och skolmiljön präglas av engagerade elever och lärare.

Fria Läroverken finns i Kalmar, Karlshamn, Karlstad, Linköping, Malmö, Norrköping & Ystad.
Europaskolan Strängnäs
Europaskolan Strängnäs
Din nyckel till framtiden och Europa!
Europaskolan i Strängnäs är ett internationellt kvalitetsgymnasium med vassa gymnasieprogram som förbereder dig för fortsatta högre studier i Sverige och Europa. En skola känd för sin höga kvalitet, med studiemotiverade och engagerade elever som lär med både hjärna och hjärta.På Europaskolan i Strängnäs är gemenskapen hög och du kan du komma precis som du är.
Yrkes-EM i Göteborg
Yrkes-EM i Göteborg
Besök Yrkes-EM!
Euroskills går av stapeln den 1-3 december i Göteborg. Här tävlar ca 450 ungdomar från ca 30 länder i 35 olika yrken.

Missa inte chansen att inspireras av yrkesskickliga ungdomar och prova på olika yrken och heja fram det Svenska Yrkeslandslaget!

Självklart är det fri entré för alla - ALLA DAGAR!
Inspiration för gymnasievalet!
Så byter du gymnasium
Känner du att du har valt fel gymnasieskola eller program? Du är inte ensam! Trots att höstterminen har dragit igång får vi en hel del frågor om hur det går till ifall man vill byta gymnasium. I den här artikeln reder vi ut hur du går tillväga om du vill byta gymnasium.
Vilket gymnasieprogram ska jag välja?
Har du precis börjat fundera på ditt gymnasieval? Vet du inte vilket program du ska välja? Gör Gymnasietestet på Gymnasium.se så får du en fingervisning om vilket gymnasieprogram som passar just dig!
Framtidens jobb
Kolla in sektionen Framtidens jobb på Gymnasium.se! Här hittar du bland annat information om vilka jobb som finns i olika branscher, praktik/APL, vilka yrken som ger goda chanser till jobb och en hel del annan inspiration inför gymnasievalet!
Tips på yrken
Behöver du hjälp inför ditt gymnasieval? Vet du inte vad du vill jobba med i framtiden? I Yrkesguiden får du tips på olika yrken och kan hitta information om vilka gymnasieprogram som är bra val för att bli ett visst yrke.
Hitta ditt gymnasium!

Visa webbversion | Avregistrera