Dags för ny termin!
Hitta ditt gymnasium!
Gymnasium.se

Hej!

Hoppas att ni är utvilade och fyllda med ny energi efter denna härliga sommar. Som start på den nya terminen delar vi här med oss av tips om hur man byter gymnasium och ger dig svar på de 10 vanligaste frågorna som kommer in till Gymnasium.se. Vi tipsar också om möjligheten att fråga en studie- och yrkesvägledare om gymnasierelaterade frågor och om vår Yrkesguide som kan ge inspiration inför gymnasievalet. Trevlig läsning!
S:t Eriks gymnasium
S:t Eriks gymnasium
Stockholms största estetiska program
Stockholms största estetiska program
På S:t Eriks gymnasium finns estetiska programmet, el- och energi, hantverk, naturvetenskap, samhällsvetenskap, språkintroduktion och gymnasiesärskola. Denna höst går Scengymnasiet samman med S:t Eriks gymnasiums estetiska program och bildar Stockholms största estetiska program under S:t Erik!
Tips från Gymnasium.se
Så byter du gymnasium
Ska du börja gymnasiet till hösten, men känner att du inte har valt rätt? Eller ska du börja i årskurs 2, men vill byta skola eller program? Lugn, det är många elever som känner precis som du. På Gymnasium.se kan du läsa mer om hur du gör för att byta skola eller program.
Tips på yrken
Behöver du hjälp inför ditt gymnasieval? Vet du inte vad du vill jobba med i framtiden? I Yrkesguiden får du tips på olika yrken och kan hitta information om vilka gymnasieprogram som är bra val för att bli ett visst yrke.
Fråga SYV
Du har väl inte missat att du har möjlighet att ställa dina frågor om gymnasiet och gymnasievalet till vår SYV?
Ställ din fråga direkt i SYV-chatten måndagar och onsdagar kl.18-21 på Gymnasium.se eller skicka in en fråga.
Varje vecka besvaras dessutom en aktuell fråga via video i "Veckans SYV-fråga".
10 vanliga frågor och svar om gymnasiet
Har du frågor som: Hur går antagningen till? Varför måste man rangordna skolorna i sin ansökan? Hur sätts antagningspoängen? Vi har samlat de 10 vanligaste frågorna som kommer in till Gymnasium.se och besvarat dessa åt er.
Hitta ditt gymnasium!

Visa webbversion | Avregistrera