Räkna ut ditt meritvärde & många fler tips!
Hitta ditt gymnasium!
Gymnasium.se

Ta del av våra bästa tips!

Nu i skolavslutningstider är ni många som får reda på era betyg och vill veta hur ni ligger till inför gymnasievalet. Vi tipsar därför om var du enkelt kan räkna ut ditt meritvärde. Du får också tips om sektionen Framtidens jobb, utlandsstudier och två krönikor som är trevlig läsning för dig i sommarvärmen!
Räkna ut ditt meritvärde
Räkna ut ditt meritvärde
Är du osäker på om dina betyg kommer räcka till för den gymnasieutbildning du vill komma in på? På Gymnasium.se kan du enkelt fylla i dina betyg och få fram ditt meritvärde. Jämför sen ditt meritvärde med intagningspoängen från förra året för att få en fingervisning om hur du ligger till med din ansökan till gymnasiet.
Framtidens jobb
Framtidens jobb
Kolla in sektionen Framtidens jobb på Gymnasium.se! Här hittar du bland annat information om vilka jobb som finns i olika branscher, praktik/APL, vilka yrken som ger goda chanser till jobb och en hel del annan inspiration inför gymnasievalet!
Utlandsstudier
Sommar, sol & utlandsstudier
Sommar och sol och ett perfekt tillfälle att planera för att plugga utomlands eller åka på en språkresa. Genom att plugga utomlands får du förbättrade språkkunskaper, men också minnen för livet. Upptäck andra länder, nya kulturer och träffa människor från hela världen.
Krönikor på Gymnasium.se
"Makten över sin fritid"
Fritiden är något av det viktigaste vi har. I den här krönikan från Vi Unga kan du läsa om dina möjligheter som ung att starta och driva föreningar som till exempel arrangerar konserter, studieresor eller fotbollsturneringar.
"Den bästa tiden i mitt liv tack vare elevkåren"
Emil från Sveriges Elevkårer lyfter också fram att du ska tänka på den tid du spenderar utanför klassrummet under din gymnasietid. Det är därför viktigt att det finns en framgångsrik elevkår på varje skola.
Hitta ditt gymnasium!

Visa webbversion | Avregistrera