Sportlovet närmar sig!
Tips på gymnasieskolor, idrottsutbildningar m.m!
Gymnasium.se

Snart dags för sportlov!

Inom de närmaste veckorna är det sportlov över hela Sverige och ni elever får en välförtjänt paus i pluggandet och kanske passar ni på att utöva er favoritsport. I det här nyhetsbrevet avslöjar vi vilka som är de populäraste idrotterna på Gymnasium.se samt tipsar om idrottsutbildningar på gymnasiet. Låt dig också inspireras i ditt gymnasieval av sektionen Framtidens jobb och en fin krönika skriven av Amir från Mentor Sveriges ungdomsråd. Dessutom får du här nedanför tips på några gymnasieskolor som alla har något unikt att erbjuda!
Thorildsplans gymnasium
Thorildsplans gymnasium
Ett av Stockholms populäraste gymnasier!
Thorildsplans gymnasium är en attraktiv skola på Kungsholmen med fem gymnasieprogram och tio inriktningar. Kunskap, kreativitet, kvalitet, trygghet och studiero genomsyrar utbildningarna. Genom en varierad undervisning stimuleras du att bli aktiv, nyfiken och motiverad!
Välkommen på informationskväll 12 maj kl. 16-18!
Ett gymnasium som utmanar dig varje dag!
Vi på JENSEN söker dig med höga ambitioner. Vi tror på dig och dina drömmar. Vi ställer krav på dig men ger dig också verktygen för att lyckas. Vi sysslar helt enkelt med det vi är bäst på - Träning för verkligheten. Vågar du börja?
Malung-Sälens gymnasieskola
Malung-Sälens gymnasieskola
Välj ett gymnasium med idrottsprofil
Malung-Sälens gymnasieskola har en uttalad idrottsprofil! Här finns riksidrottsgymnasium (RIG) för alpint, snowboard och freeskiing och nationell idrottsutbildning (NIU) för freeski och snowboard (Freeridegymnasiet). Dessutom har skolans skidlärarutbildning nu, som enda skola i Sverige, fått riksintag f.o.m 2016. Du kan också ansöka till Malung-Sälen Hockey Academy.
S:t Eriks gymnasium
S:t Eriks gymnasium
Möjligheternas skola
På S:t Eriks gymnasium centralt mitt i stan står kreativitet och kunskap i centrum. Vi utbildar inom animation, bild och form, el, film och regi, finsnickeri, florist, frisör, naturvetenskap, sam-media, textil design och vi har även en gymnasiesärskola.
Apelrydsskolan
Apelrydsskolan
Bo på internat och läs din drömutbildning
4,9 av 5. Det är snittbetyget på Apelrydsskolans 51 recensioner på Gymnasium.se. Att eleverna är så nöjda är inte konstigt - på Apelryd får du en oslagbar gymnasietid på internat vid havet i Båstad. Välj mellan spännande utbildningar som Global management, spetsutbildning inom mode, fotografering och mycket annat. Sök nu!
Gymnasium.se tipsar
DE 10 POPULÄRASTE IDROTTERNA
Vi har kollat upp vilka som är de populäraste idrotterna på Gymnasium.se. Du kan se listan på de tio idrotter som ni har sökt mest på hittills i år på Gymnasium.se i denna artikel. Vilken idrott som är populärast? En ledtråd är bilden här ovanför!
IDROTTSUTBILDNINGAR
Är du sugen på att ägna en del av din skoltid under gymnasiet åt idrott? Det finns mängder av alternativ för dig! Kolla in vilka gymnasieskolor som erbjuder Nationellt godkända Idrottsutbildningar (NIU) eller Riksrekryterande Idrottsutbildningar (RIG) på Gymnasium.se.
FRAMTIDENS JOBB
Kolla in sektionen Framtidens jobb på Gymnasium.se! Här hittar du bland annat information om vilka jobb som finns i olika branscher, praktik/APL, vilka yrken som ger goda chanser till jobb och en hel del annan inspiration inför gymnasievalet!
TIPS: KRÖNIKA
Amir från Mentor Sveriges ungdomsråd har skrivit en krönika på Gymnasium.se som handlar om livsval och betydelsen av att ha någon som lyssnar. Läs krönikan för att höra om hans upplevelser och val i livet, samt det stöd han har fått av sin mentor.
Hitta ditt gymnasium!

Visa webbversion | Avregistrera