En spännande tid börjar nu!
www.gymnasium.se
VISA WEBBVERSION www.gymnasium.se
Läs Djur och Natur – en naturlig väg till jobb!
Naturbruksgymnasiet i Östergötland
Naturbruksgymnasiet i Östergötland består av Himmelstalunds-gymnasiet i Norrköping och Vretagymnasiet utanför Linköping. Tillsammans erbjuder skolorna alla inriktningar på
Naturbruksprogrammet.
Vill du läsa vidare till exempelvis veterinär, agronom eller landskapsarkitekt efter gymnasiet kan du få särskild högskolebehörighet genom att välja till naturvetenskaplig profil på de flesta av skolans inriktningar inom Naturbruksprogrammet. Välkommen till Naturbruksgymnasiet i Östergötland – en skola som erbjuder valmöjligheter på riktigt!
Kontakta Vretagymnasiet här
Kontakta Himmelstalundsgymnasiet här
Naturbruksgymnasiet Östergötland
Få ditt livs sommar med EF Språkresor
EF språkresor
Planera sommaren 2015 redan nu och kom iväg utomlands! Bli bättre på språk, får mer livserfarenhet och vänner för livet. Ett perfekt sätt att kombinera nytta med nöje för dig som ska börja - eller redan går på gymnasiet.

Välj mellan England, USA, Malta, Australien, Frankrike, Spanien, Tyskland och Costa Rica. Välj att besöka flera städer eller en språkresa inom just Ditt intresse.
Beställ mer info idag för att säkra din plats
Läs mer
EF språkresor
Svenskt gymnasium i hjärtat av Europa
Scandinavian School of Brussels
Scandinavian School of Brussels blir din gymnasietid en upplevelse och ett minne för livet. I anslutning till en kvalitativ och kreativ studiemiljö finns möjligheten att bo på skolans slott, Chateau d’Argenteuil.
Skolan ligger i Waterloo, söder om Bryssel. Här finns allt man kan tänka sig för att variera intensiva studier med fritid. Parker, kaféer, våfflor och choklad. Samtidigt är Bryssel EU:s huvudstad, en miljö med hög puls där Europas framtid formas. En plats med många möjligheter till en spännande karriär.
Jag vill bli kontaktad!
Jag vill läsa mer om skolan
Scandinavian School of Brussels
Hitta din yrkesutbildning hos S:t Martins Gymnasium!
S:t Martins Gymnasium
S:t Martins gymnasium är ett kreativt gymnasium med inriktningarna frisör, stylist, textil design, finsnickeri, personbil, måleri och mode & design.

Skolan samarbetar med yrkeslivet, vilket gör dig väl förberedd att börja jobba efter gymnasiet. Du har även möjlighet att få grundläggande högskolebehörighet under din gymnasietid.

Välkommen på Öppet Hus 3 december och 21 januari 17.00-19.00!
Beställ information
Läs mer
S:t Martins Gymnasium
Interiör & design, måleri, textil & mode, finsnickeri & design
Känn lukten av läder, trä och färg. Någon arbetar omsorgsfullt med en väggmålning. En annan fäster tyg på en egensnickrad fåtölj. Du befinner dig i ett rum som ska inredas med möbler, belysning och dekorationer. I nästa rum arbetar en grupp tjejer och killar med att designa och sy en kollektion med nästa säsongs mode.
Låter det som en dröm? För eleverna på TAU Learning i Malmö är kreativa skoldagar verklighet!
Vill du veta mer? Kontakta Peter Knight, utbildningsansvarig, på 0702-76 22 06, så får du och en vän en rundvisning på skolan och svar på alla dina frågor om skolan och utbildningarna!
Beställ information från TAU
Läs mer om TAU Learning
JENSEN gymnasium är skolan för dig med höga ambitioner!
JENSEN gymnasium

• 100 % lärarledda lektioner
• Coachning för att nå längre
• Mental träning för bättre studieresultat
• Ungt företagande på elitnivå
• SmartStudy - läxhjälp på din nivå varje vecka

JENSEN finns i 11 städer och erbjuder flera program som förbereder dig för vidare studier på högskola eller universitet. Välkommen på öppet hus för att ta reda på mer!
Läs mer om JENSEN här
JENSEN gymnasium
Hallå där!

Vi vet att höstlovet är över sedan någon vecka tillbaka och dagarna blir mörkare och mörkare. Men oroa dig inte, det finns ljus i mörkret!

För dig som ska söka till gymnasiet är hösten faktiskt en spännande tid. Du får chansen att besöka gymnasiemässor, gå på öppna hus för att lära känna skolorna lite bättre och förhoppningsvis hitta den rätta skolan för dig.

Vi på Gymnasium.se vill såklart hjälpa dig på traven, därför lägger vi upp öppet hus-datum och tider i vår alldeles egna öppet hus-kalender. Du hittar en länk till kalendern här nedanför.
Öppet hus-kalender
Gymnasiemässor i november
Uddevalla - 11 november
Uppsala - 13 november
Lund - 14-15 november
Norrköping - 15 november
Stockholm - 20-22 november
Idrottsutbildningar du inte visste fanns
Att man kan välja fotboll, ishockey och dans på gymnasiet visste du kanske redan. Men har du koll på bredden av idrotter som faktiskt erbjuds inom den svenska gymnasieskolan? Basket, freeride, karate och crossfit är bara några av alla alternativ som finns!
Kolla in idrotterna här
Vill du ha hjälp med läxorna?
Är du i behov av extra läxhjälp? Ingen fara, vi hjälper dig. På Gymnasium.se hittar du flera olika läxhjälpsföretag som kan hjälpa dig med dina studier. Här finns bland annat läxhjälp på nätet och läxhjälp i hemmet.
Hitta läxhjälp
Kommer du in på drömprogrammet?
Har du tillräckligt med poäng för att komma in på drömprogrammet? Om du är osäker kan du enkelt räkna ut ditt meritvärde på Gymnasium.se.

När du har räknat ut ditt meritvärde kan du kolla på Gymnasium.se vad det var för intagningspoäng till utbildningen tidigare år. Här hittar du nämligen intagningspoängen för över 2300 gymnasieprogram runt om i landet.
Räkna ut ditt meritvärde
Studentum AB | Hovslagargatan 3, SE 111 48 Stockholm, Sweden
AVREGISTRERA