Visa gymnasium.se som: Mobil

COVID-19 - hur påverkas ditt gymnasieval? Svara på vår korta undersökning och hjälp oss att hjälpa dig! ⭐

Gymnasium.se’s nyhetsbrev

Förbered dig för gymnasievalet!

gymnasium.se erbjuder den mest intressanta informationen för dig som ska börja studera på gymnasiet eller kanske hjälper någon annan som står inför gymnasievalet.
I ett nyhetsbrev samlar vi all möjlig information som är gymnasierelaterad, såsom:
  • Tips om nya funktioner
  • Nyheter inom gymnasievärlden
  • Förslag på intressanta program och skolor
  • Viktiga händelser
  • Att tänka på som gymnasieelev
Detta är bara ett urval av vad vi ger för information, så om du är intresserad fyll i dina uppgifter så får du nästa nyhetsbrev från gymnasium.se!Registrera dig


Avregistrera dig från nyhetsbrevet
  Logga in här för att ändra din prenumeration  


Nyhetsbrev från

2019


Så sparar du pengar bäst!

Nu står julen för dörren och och innan ni går på ett välförtjänt jullov vill vi ger er några lästips som får avrunda det här året: Elin Agorelius, verksamhetschef på Ung Privatekonomi ger en snabblektion i hur du sparar pengar. De allra flesta vet att det är bra att lägga undan pengar, men kanske inte riktigt hur man ska göra det. Här får ni tips på det! Vi har även tagit  pulsen på Gymnasiekollen UF, ett UF-företag som vill hjälpa högstadieelever att göra rätt gymnasieval. Och tycker du om att vara kreativ genom fysiskt arbete? Då kan Månadens Yrke i december vara något för dig! 

Delta i vår tomtejakt! Det har gömt sig en tomte bland våra program på gymnasium.se. Leta reda på tomten för din chans att vinna fyra biobiljetter! För att vinna måste du klicka på tomten och fylla i ett kort formulär där du motiverar varför just Du ska vinna!  En ledtråd Samhällsvetenskapsprogrammet...

Vi på gymnasium.se vill såklart även passa på att önska er en riktigt god jul och ett gott nytt år!                                                                                             

Trevlig julläsning!

♥ gymnasium.seHitta ett öppet hus nära dig!

I samband med att gymnasievalet närmar sig har vi nu uppdaterat sajten med över 300 öppet hus-tider på skolor i hela landet. I det här nyhetsbrevet får du tips på frågor du kan ställa när du besöker ett öppet hus!

Här får du även förslag på hur du förbereder dig inför nationella proven i svenska, engelska och matte på bästa sätt. Vi reder dessutom ut skillnaden mellan ett elevråd och en elevkår och presenterar Topp 10 yrken i Yrkesguiden, de yrken ni har spanat in mest!

Sist, men inte minst, får ni läsa mer om Månadens Yrke: Möbelsnickare!

Trevlig läsning!
♥gymnasium.seNu närmar sig gymnasievalet! 

Planerar du att gå på en av höstens alla gymnasiemässor? Då har vi tipsen för dig! Vi har listat vad som är bra att tänka på inför, under och efter mässan. 

 
För dig som är i behov av lite extra pengar under din studietid föreslår vi att du läser artikeln om vilka stipendier du kan söka och hur du gör för att skriva en bra ansökan! 


gymnasium.se har tillsammans med branschorganisationerna  startat ett nytt koncept  – Månadens Yrke! Tanken är att ni ska få en större inblick i de olika yrkena.  Först ut är målare! 


Och här är gymnasieprofilerna du inte trodde fanns... Vad sägs om att läsa till influencer eller cirkusartist? Nu kan du det!


Luta dig tillbaka och låt dig inspireras! 

Trevlig läsning!
♥gymnasium.se      Vi boostar din pluggmotivation! 

En hösttermin som är i full gång och prov som avlöser varandra kan göra vem som helst lite trött. Lugn, vi har  tipsen på hur du kan öka din studiemotivation. Vi lovar, i slutändan kommer det vara värt den energi du lägger på dina studier!  


För dig som kanske känner att ditt gymnasieval inte blev riktigt rätt har vi även en lista på skolor som har lediga platser kvar.  Gör en intresseanmälan för att komma i kontakt med skolan du vill byta till! 


Och om du inte vill konkurrera med en robot om ditt framtida jobb ska du definitivt ta del av artikeln om yrken som kan komma att ersättas med artificiell intelligens...   

Trevlig läsning!
♥gymnasium.se    Nu kickar vi igång höstterminen!

I terminens första nyhetsbrev har vi valt att samla matnyttig information för skolstarten. Kanske undrar du hur du kan förbättra din studieteknik eller vilka möjligheter det finns om du vill byta gymnasium?

Vi presenterar även en nyhet på sajten om hur du kan filtrera din sökning på antagningspoäng. Och vad heter egentligen gymnasium på engelska? Vi reder ut begreppen!

Nu kör vi!
♥gymnasium.seLänge leve sommaren!

Nu är sommarlovet snart slut, är du nöjd med sommaren eller suktar du efter att åka utomlands? Funderar du på vilka möjligheter det finns för utlandsstudier?

I det här nyhetsbrevet listar vi några lästips för dig som funderar på att studera i ett annat land. Vill du kanske åka på en språkresa och öva upp dina språkkunskaper? Eller är du mer intresserad av ett autentiskt high school-år? Det finns även möjlighet att studera hela gymnasietiden på en svensk gymnasieskola utomlands!

Ha en fortsatt skön sommar!
♥gymnasium.seNär får du ditt antagningsbesked?

Antagningsbesked till gymnasiet kan skilja sig mellan olika städer - har du koll på när just du får ditt antagningsbesked? Scrolla ner i nyhetsbrevet för att se vad som gäller för dig! Har du fått ett F i betyg så har vi sammanställt information om hur du gör för att komma in på gymnasiet ändå. Längst ner i nyhetsbrevet hittar du även andra viktiga datum som kan vara bra att hålla koll på inför din start på gymnasiet.

Är du sugen på att börja på en internatskola?
Längst ner kan du klicka dig vidare till vårt sök för att hitta alla gymnasieskolor i Sverige erbjuder internat!

Lycka till!
♥gymnasium.seNu börjar nedräkningen till sommarlovet!


I det här nyhetsbrevet får du träffa tre elever från Skanskagymnasiet som berättar hur det är att plugga teknik och flytta hemifrån. Det finns även en intervju med Gustav Leonhardt som tävlar för svenska Juniorkocklandslaget.

Är du en expert på att skjuta upp saker? Vi har listat både fördelarna och nackdelarna med att göra allt i sista minuten. Har du koll på att Nationella proven i matematik är nästa vecka? Längst ner i nyhetsbrevet hittar du våra bästa tips för att förbereda dig!

Lycka till!
♥gymnasium.seNu har många av er fått besked om den preliminära antagningen. Är du osäker på vad nästa steg blir? Till dig har vi har samlat all information du behöver om antagning till gymnasiet. Vi har även information om hur det fungerar med lärlingsutbildningar, mer om detta hittar du om du scrollar längst ner i nyhetsbrevet!

Det är likaså hög tid att börja tänka på sommarjobb. Detta kan vara ett perfekt tillfälle för dig att prova att arbeta med något inom det område du vill studera! Spana in vår yrkesguide och läs mer om vart din studietid kan leda efter gymnasiet. Men! Det kan vara klurigt att veta vad man ska skicka med i sitt jobbsökande. Den här väldigt nyttiga informationen kan du, precis som de andra två artiklarna, hitta längst ner i nyhetsbrevet!

Lycka till!
♥gymnasium.seOmvalet för gymnasiet närmar sig och om du fortfarande är osäker på vad din gymnasieutbildning ska leda till så kan du andas ut lite. Du kan nämligen komma in på en universitets- och högskoleutbildning på flera olika sätt. Förutom gymnasiebetyg och högskoleprov finns det en tredje urvalsgrupp som heter alternativt urval - en möjlighet för dig som inte har tillräckligt höga betyg! Men om du vill ha lite handfasta tips på hur du får ett bättre betyg på nationella proven så har vi samlat dem längst ner i nyhetsbrevet.

Längst ner i nyhetsbrevet hittar du Britta som är Nordisk mästare i måleri och trivs utmärkt med livet som hennes gymnasieval gav henne. Du kan även hitta de exakta datumen för omvalet till din kommun genom att klicka dig vidare längst ner i nyhetsbrevet.

Lycka till!
♥gymnasium.seFör många har nu ansökan till det preliminära gymnasievalet stängt.
Tycker du att det är krångligt? Vi har samlat alla viktiga datum och hur antagningen fungerar, du hittar länken dit längst ner i nyhetsbrevet. ☼

Om du redan vet hur antagningen fungerar men inte är helt 100 på om ditt förstahandsval blev rätt så har vi tagit med lite inspiration också. Vi har intervjuat Emma som pluggar Teknikprogrammet på Nacka gymnasium som får vara med och designa prototyper av Nacka stad - hur coolt? Vi har även intervjuat Emma & Ylva på S:t Eriks gymnasium som båda valde program efter sitt favoritämne i grundskolan.

Lycka till
♥gymnasium.seSnart sätter valperioden igång!

Är du en av dem som undrar över ansökningsprocessen och när valet börjar i just din kommun? Vi har längst ner i nyhetsbrevet samlat information om antagningspoäng och tidsplan i din kommun. Du hittar även om hur antagningen och ansökan fungerar.

Börjar du känna en stor press på vad ditt gymnasieval kommer att ledda till? Bli inspirerad av Clara, som läst det fjärde året på Skanskagymnasiet och som nu tagit sig ut i arbetslivet.

Lycka till med gymnasievalet!
♥gymnasium.se
Recensionspolicy

recensionspolicy gymnasium.se

Vill du lämna en recension om en skola eller ett program på gymnasium.se? Kul! Då bidrar du med att hjälpa andra elever att hitta en gymnasieutbildning. Läs gärna vår recensionspolicy om hur vi godkänner och publicerar recensioner.

Ladda ner recensionspolicyn här!

Så funkar det

Hitta en gymnasieskola du är intresserad av


Gör en intresseanmälan


Skolan kontaktar dig med mer information

Medlemslogin